Песен за огън и лед 29

• 17 473
  • 743
  •   1
Отговори
# 195
  • Чужбина
Може да ви се стори смешно, но бях решила да правя дипломна работа свързна с Троновете, кои истински събития олицетворяват, но Мартин незавърши поредицата навреме Grinning (чак и един от преподавателите се беше навил , ах тоя Мартин Sad

Пусни някакви хинтове, моля те!
Ако искаш в скрит текст.

Много ми е интересно, а съм хипер мега зле с историята. Оттук-оттам каквото съм чела съм. В училище бях пълна скъб по история.

# 196
Историята,  е лесна за този който я разбира и сложна за този който не я разбира. Аз обичам историята, завършил съм етнография, имал съм сума ти исторически предмети, но съвети за история няма да давам. То и въртенето на меча за един е лесно, за друг - трудно.

Коронис - може да ми викаш всякак - и Джони и Лорд Сняг, и Лорде...всякак приемам. съгласен съм с повечето ти коментираи за артистите. Емилия кларк за мен играе ужасно зле, но последните два епизода има видимо подобрение. Вероятно се дължи на това че не прави тези "муцунки" и ми е по-естествена актрисата. Гледал съм я и в Терминатор: Генезис и там не ме впечатли, а аз съм гледал всички Терминатори, включителон сериала с Лина Хеди.

Айвън Реон за мен като физика и актьорска игра, щеше да е много по-добър Джон. Харингтън с тези къдрици не ми се връзва. добре че започна да си връзва косата на плитка.
Церсей  в сцените където я прекарват гола ясно е казано, че тялото й е отпуснато и няма и как иначе - тя е на 35 години (все едно днес да е на 40) прекарала е три раждания без цезаров сечение, няма пластики, ботокс и други глупости. А Лина Хеди изглежда като модел - с тънката талия и висока два метра.
Инак ако говорим за игра Чарз данс, Николай костър Валдау, питър Дънклиждж и Айвън Реон ми бяха страшно убедителни. Джефри Глийсън - също. Николоай Костър Валдау лесно може да ме убеди, че наистина не може да ползва ръка.  Два пъти съм вадил рамо, наясно съм как ползваш тази ръка.
Но на Емилия кларк и Бриен играта им куца като цяло.

Искрено се надявам най-накрая да имаме поне Ветровете...такова коментиране ще падне. ще коментираме прилики и разлики със сезона. А другата година като излезе и прелюдията и нея ще коментираме.

# 197
  • Русе
За сметка на това докато я завърши, то самата поредица ще обхваща историческа епоха. Ба, 30+ години ще са минали. Ако сериалът го караше плътно достоверно по него, като нищо щяха да са и толкова сезони, че някой ден внуците да ни гъбаркат така, както някои тук се усмихвахме с престорено любопитство на бабите и дядовците си с тяхната „Дързост и красота“.

# 198
Меча на истината книгите са много хубави, но сериала твърде много решиха да опростят нещата, за да ни представят 13 книги в два сезона.
Това бе голяма грешка. По-логично бе да ни представят само събитията първите 4 книги, след това концепцията се сменя и врагът въобще не е Мрачният Рал, а Джаганг.
В сериала са набутани много събития от късни книги (появата на още един Изповедник), но тъй като са нямали време режисьориет не са се придържали към книгите, а са опростили максимално  нещата и са ги "сбутали" в епизодите, което обезмисля мноог неща
Тъмните сестри например в книгите имат много важна роля, но в сериала бяха едва ли не дубликат на Морещиците.
Всичко се сведе до 6 типажа - Ричарда, Зед, Калан, Кара, Мрачния Рал и Ничи/Ники, като последната я има в два епизода.

П.С. Коронис, пиши по-често бе човек. Къде се покри. Липсваше ми задълбочеността на анализите ти.

# 199
  • Чужбина
Аз съм математик човек и винаги съм била зле по история и литература. Мъка голяма ми бяха.

Скрит текст:
Имам малък проблем с каста, защото книги съм чела, след 1-ви сезон. Т.е. Джон си беше Кит и нямах никаква друга израдена представа за него.

Карис ван Хоутен за мен е прекрасна Мелисандра и ми е много по-красива от Ева Грийн. Плюс това е яко, че Карис не е толкова позната. За повечето хора е ново лице, а това често се оказва предимство.

Трън в очите от каста ми е Емилия, както и Уна Чаплин. Но Уна Чаплин така или иначе бе супер измислен персонаж.

Софи в началото играеше супер дървено. Дикцията й бе равна. Голям прогрес има при нея, особено този сезон.

Напоследък се колебая, дали наистина Емито играе зле. Може би пък да си играе добре момичето през цялото време и те да й казват да играе така.

Последна редакция: ср, 08 май 2019, 17:36 от Eleonora_27

# 200
О, софито има супер прогрес не се майтапя.
Скрит текст:
През първи сезон бе уникално зле. през втори - просто посредствена - от трети дръпна нагоре и с всеки сезон става все по-добра.
Емито съм я гледал в Терминатор Генезис и там си беше зле. но последните два епизоад прогресира, вероятно някой й е казал "стягай се момиче, играеш главната роля"
Ева Грийн откак я гледах в Небесно царство съм се възхищавал на играта й. Гледах я ив Джеймс Бонс. на всичкото отгоре в Небесно царство бе нежна, любяща и скърбяща, а в "300" - втората част - същинска вълчица.
Определено я бива да играе. И какви мимики само прави с очи!
Карис ван хютен я намирам много грозна. Не понасям такива издължени лица. пък и ми идва много студена. ОСвен това в Девианарт, модела, който е нарисуван на Мелисандра по Мартин е по-близко до Ева Грийн.
Е, добер в тялото е хубава, ама в лицето все едно я е ритал кон Карис. а уж Мел била "млада и красива". Карис в  никакъв случай не е млада, Станис е на 33- 35, тя трябав да е поне 6-7 години по-млада на външен вид.

П.С. не помня коя известна класация Ева Грийн бе влязла на 6 място от 100 най-красиви жени.

Последна редакция: ср, 08 май 2019, 17:31 от Лорд Сняг

# 201
  • Варна
Лорде, обърка май темите.
Можем да правим паралели със сериала, но чак да обсъждаме актьорската игра - в другата тема.

# 202
хексе, ами кастинга на актьори там не се обсъжда. Веднъж повдигнах темата и ми казаха " край, каквото сме обсъждали - обсъждали"

П.С. някой има ли някакви идеи, какво ще  намери Давос в Скагос? в Сериала тази линия не бе зададена.

# 203
  • Пловдив
Eleonora_27 не съм на Ти със спойлерите за това така ще ги напиша. Ние с доцента бяхме маркирали доста неща ( но не ги откривам) за това ще карам по памет.
1. Войната на Братовчедите, няма как нея да я пропусна, плюс че Тюдорите и преди тях са ми доста интересни.
2. Червената сватба - Черната вечеря 1440г  Шотландия, унищожава се почти цял род по подобие на сватбата. Клането Гленко 1691г. пак Шотландия там пак има като си мой гост и си ял от хляба ми имаш защита, да ама не избиват ги.
3. Битката на копелетата- Александър Велики има подобна битка (принавам си нямаме по битките) , Ханибал битката при Кана 216г.пр. Хр по време на Пуническите войни. Битката при Аженкур 1415г. също има принос.
4. Битката при Кралски Чертог има нещо взаймствано от битката за Константинопол и арабите, Константинопол също може да се превземе предимно по море.
5. Халовете също имаха нещо , но не помня.
Ние това го имахме като идея втори курс като бях, тогава бяхме на средновековието и яко се бях запалила, но без завършена поредица, нямаше как да се получи.

П.с ако Мартин беше проучил и малко от нашата история и не само Балканската като цяло, още колко много неща можеше да измисли Sad

# 204
Червената сватба, конкретно мисля че убиват Чезаре Борджия по този начин.

халовете са хуни, така че е и от нас е крал Мартин. Дрого, вероятно е прототип на Атила. за Атила се говори, че жена Хилдико му го убила (по-скоро наложница). в случая Дрого умря, следа като Денерис използва магия, за да го съживи

# 205
  • Варна
П.С. някой има ли някакви идеи, какво ще  намери Давос в Скагос? в Сериала тази линия не бе зададена.
Мисля, че въобще няма да стигне до Скагос.
 Но съм си забранила да ровя в книгите докато не свърши сериала.  Laughing

# 206
Ееееее, хексе. Буквално преди седмица, Мартин е казал,  в интервю, че на Скагос има еднорози, и че той ще ни ги покаже. Значи все пак Давос ще стигне до Скагос. въпросът е какво ще намери там.

# 207
  • Варна
Ееееее, хексе. Буквално преди седмица, Мартин е казал,  в интервю, че на Скагос има еднорози, и че той ще ни ги покаже. Значи все пак Давос ще стигне до Скагос. въпросът е какво ще намери там.
Може някой друг да ходи в Скагос.

# 208
Давос няма ли Рикон да търси там?

# 209
  • Варна
Давос няма ли Рикон да търси там?
Такъв е плана му.

Общи условия

Активация на акаунт