Песен за огън и лед 29

• 17 290
  • 743
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Аз категорично съм против вариант 3, защото това е сигурен начин да се оплете като пате в кълчища. Подобни промени и пренаписвания не водят до нищо добро...
Нямам претенции за подточки 1 или 2, но ако трябва да дам мнение според мен няма как толкова значим проект, да не кажа най-популярния в историята като комбинация от книги и ТВ да има два различни края, защото ще има голямо разделение на лагери и недоволства като цяло. Ама тук защо е така, а защо там не е така и т.н. Просто няма да е добра реклама. Не се прави така. Така че съм склонен за подточка 1, но много по-интелигентно поднесено. И това що касае краят и най, най-значимите неща, иначе изобщо не изключвам да има сериозни разминавания при някои второстепенни герои и категорично пътя по който ще се стигне до кулминацията няма да е същият.

# 301
За главните герои ще е същото или подобно. Според мен, ако Мартин не им беше казал, Дани нямаше да направи това в 5 епизод. Мисля, че точно това с КЧ ще го има в сагата.

# 302
  • София
Да, аз писах за това. Това е точно шок туист стилът на чичо.
Пък после нямало подсказки за ДиД, ама като им куца сценария и диалога...

# 303
  • Пловдив
Аз пък си мисля ,че ако има значителна разлика във финала е още по-добре за Мартин. Тези които не са чели книгите, а само гледали сериала, ще си ги купят ,че да видят разликата, а познавам и доста хора които пък не са гледали сериала, а само книгите, после биха гледали пак с цел да видят раликата.
Нека първо Мартин издаде книгата пък тогава ще го мислим как ще, щот ако вземе,че умре, наистина финала ще е един и същ, пепел ми на клавиатурата, да си е жив и здрав човека.

# 304
# 305
  • Вестерос
На мен ми е все тази вече, просто да се свършва

# 306
Смятам, че имаме много подсказки за някои детайли. Но пътят на персонажите ще е различен. Все пак имаме много герои, които ще доразбъркат историята. Дали краят ще е един същ още не мога да кажа, защото сме видели само половината край. Надявам се да има леко отклонение, интелигентно поднесено, оправдано и фактически издържано. Определено не искам любовни отношения между Джон и Денерис. Дори предпочитам да не могат да се понасят. Джон, че няма да иска престола е ясно. Дали пък няма да хареса дорнската принцеса... Ей сега ми хрумна.. 😄 В момента ми е такава каша, че ще трябва много да се чете. Коронис, подкрепям предложение 2.

# 307
Ами не пречи краят да е един и същ. Ако Мартин например е казал, Дългата нощ свършва Бродниците са победени, ДиД го разбират унищожени. Джон оцелява, Дани малко след това умира и т.н. Реално може да е дал само общ план кой оцелява до края на историята, а самото развитие на героите да си е на сценаристите.
Аз продължавам да мисля, че в книгата основната битка ще бъде с ББ и след това трон няма да има или ще бъде възприеман по-различен начин.

# 308
    Коронис, много дълго време поддържах тезата за вариант номер 3. Изключително различен път до достигане на целта и накрая нещо  супер общо от типа на "Старките побеждават, Бран става крал, а Джон отива пак на Вали". Тогава то би могло да е общо за книгите и филма.
    Обаче напоследък се замислям все повече над вариант 2 - Мартин да направи нещо съвсем различно.
    Абсолютно изключвам да се води по акъла на ДиД, ще е голяма излагация.

АКо стане 1, аз лично ще поискам да бъдат убити и Мартин и ДиД по начин, описан в книгата - който те си изберат. След толкова глупости на ДиД  Мартин няма моралното право да прави същото нещо като тях. По-добре без книга.

# 309
    • Русе
    Джон, не се безпокой, няма как да е баш същото.

В сериала се търси шок фактора. Драконът си лети – бум артилерия от нищото. Кралят на нощта крачи със скоростта на пингвин в екватора – бум Аря от тъмното.

В една книга като медиум просто няма как горното да бъде пресъздадено. Категорично не и при положение че както Аря, така и Бран, така и Денерис са ни POV персонажи. Дори изгарянето на Кралски чертог например да е същото и описано от гледната точка на да речем Джон, то освен ако Мартин не разкара Денерис изцяло като POV, няма как изведнъж да стане „и тя полудя“. Затова и ги развива доста по-плавно и биващо, което се и приема по-добре откъм чиста логика на наратива.

Денерис в книгите например има не една и две податки за бъдещо полудяване. Нямам нищо против това да се случи – ще ми бъде тъжно, но за Бога, ще е прекрасен антигерой! И трагедията на цялостната й сюжетна арка ще я помня докрай.

Но да е баш като в сериала или дори почти същото – абсурд. Например и при най-добро желание как би искал Мартин да ни изненада с Аря в сцената с Краля на нощта, когато ние ще четем през очите на самата Аря (или през тези на Бран, който е видял как ще се развият нещата). Може да ни изненада (нека се абстрахираме от сериала, все едно не съществува и не сме го гледали) с подобен обрат само ако гледната ни точка е самият Крал на нощта.

Впрочем, склонен съм на това. С удоволствие няма да възразявам Аря да убие Краля на нощта (което е от решенията на D&D, които не ми допадат) срещу това да го получа него като POV персонаж. Толкова много любопитни неща бихме могли да разберем така Simple Smile . Но то дори кой знае дали ще съществува в книгите.

# 310
    Не само това - има индикации, че ще има основна линия на Давос в Скагос
    Не искам да пиша за това. Мартин е казал наскоро, че ще видим еднорози и че ги имало на скагос,в един от сънищата си Бран вижда Рикон до Рошльо, който яде еднорог.
    А във филма Давос изобщо не отиде там.
    Няма го и Виктарион, а той е доста централен. Тирион е възможно да бъде драконов ездач. Ако има леден дракон, няма да е Визерион.
    Доста неща ще се променят.
    Аз категорично забранява някой, който не е Тарг и не е Бран, да убива КнН. Впрочем ние не знаем дали КнН е лош герой, за него има твърде малко инфо. В книгите той още не се е появил.

# 311
    • Русе
    Мерси, че ме подсети. Няма да е лошо да прочета все някога онази басня за момичето и ледения дракон. Току-виж вътре има някоя връзка. Май и в „Света“ се споменаваше, че плавалите из северното море разправяли за забелязани ледени дракони.

# 312
    • София
    Искам много неща за Другите. Много!!!
    С това започна книгата, визирам увода преди 1 глава. Така и искам да свърши. Кви тронове, кви пет лева. Нищо не знаем за Другите. Е, докога? Искам много повече за безликите, за желязната банка, за Виктарион и Юрон, за Дорн, за Скагос ти го написа. В книгите много харесвах Мисандей и я подозирах, че е безлика, защото знаеше много езици, но ДиД ми разбиха всички тези мечти. Мен само лъжливия Егон (Блекфира) ме дразнеше и ми беше излишен пълнеж, но пък Джон Конингтън обаче ме кефи. Simple Smile

# 313
    аз искам  да чета за другите светове извън Вестерос.
    Искам да чета за пътешествитан на Морската Змия, Ломас Дългата крачка, Десетте хиляди кораба на Нимерия, за ранната история на Лорат и за курвите на Лис, легендите на Юай Тай и Асшаи, да видим повече от  митологията на Р'хлор и Сотьорос, да видим сгакосите и разбира се - повече от Истинския Север.
    Таргите ми са безинтересни, на практика всичко знаем за тях.

Ще се радвам на повечко глави с Давос, Аря, Бран и Мелисандра, а също и със Сам. Дано има повече и за Ерон или Виктарион те са ми много интересни.

П.С. За желязната банка искам и аз - цялата й история.

# 314
    • Пловдив
    аз искам  да чета за другите светове извън Вестерос.
    Искам да чета за пътешествитан на Морската Змия, Ломас Дългата крачка, Десетте хиляди кораба на Нимерия, за ранната история на Лорат и за курвите на Лис, легендите на Юай Тай и Асшаи, да видим повече от  митологията на Р'хлор и Сотьорос, да видим сгакосите и разбира се - повече от Истинския Север.
    Таргите ми са безинтересни, на практика всичко знаем за тях.
    И аз искам да чета повече за другите, но дядо дали ще живее достатъчно, че да пише за тях Grinning

Общи условия

Активация на акаунт