Песен за огън и лед 29

• 17 280
  • 743
  •   1
Отговори
# 315
Ако не доживее ще викнем Кибърн, да го възкреси.

# 316
  • Русе
По-добре не, че методите на Кибърн не са изпипани и субектите му вършат напук на каквото им заповяда.

# 317
Да, ама нали обсъждахме че ако искаме прогрес трябва да дадем щедро финансиране за Кибърн. За предпочитане - с пироманти под негов контрол.

# 318
  • Русе
Аха, бях малко на тръни дали заслужава доверие старецът, или играе някаква зловеща и подмолна собствена игра. Току-виж ни съживил дядо Мартин и му повели да напише само „Мемоарите на един низвергнат майстер“, „Несправедливите тесногръдия на сивите мишки“ и „Аз, моя милост и Кибърн“ в седем тома.

# 319
  • Варна
За мен е вариант 2, но с уговорката че още в 3-4 сезон Мартин е писал книгата, казал е някои неща на ДиД, примерно Джон оцелява, Денерис не оцелява и те са ги "насътворили".

Нали изтече първоначална чернова на Мартин, където има любовен триъгълник Джон-Аря-Тирион, а нищо такова няма - затова си мисля, че книгата е написана, някои неща ще съвпаднат, други не, но така или иначе ще има логика, ще е в пъти по-добре поднесено и обяснено, ще четем за пълнокръвни герои, а не тъпи диалози и плоски шегички за запълване на екранно време. А, да не забравя и циците...

В другата тема се обсъждаше, че след съживяването си Джон не е същия човек, къде бил пича от Хардхоум, Вала и т.н. Ми умрял си е - в книгите. Няма грам подсказка какъв човек е след това и онези недоразумения двете образно са го "кастрирали". Мартин няма да го допусне това. Или ще си го остави умрял, или ще си имаме отново Джон, а не "лелин чехльо", както му е прякорът напоследък.

# 320
Аз категорично забранява някой, който не е Тарг и не е Бран, да убива КнН. Впрочем ние не знаем дали КнН е лош герой, за него има твърде малко инфо. В книгите той още не се е появил.
От къде идва това, че трябва Тарг да го убие?

# 321
  • Варна
Джон си го е набил в главата Blush Няма такива индикации. То и за Старк са малко - от приказките на баба Нан и оръфаните наядени от мишки книги, дето ги чете Сам.

# 322
Аз вярвам, че в книгите Джон ще си е умрял. Друг ще движи нещата около Денерис и Санса, не той, в сериала просто отново са обединили няколко персонажа и линии, както и си държат на златното яйце

# 323
маскара, ако ще следваме сюжета на книгите има доста подсказки, вече ако искаме да следваме логиката на ДиД това е друго.

Пак обяснявам за неразбралате. Имаме АА, който е прадставен в книгите, че ще срази Другите. имаме представяне на АА в сериала, Мел често говори за него. Знаем, че АА е Тарг, роден в Бурен край. В сериала видяхме, че Другите ще бъдат спрени само ако бъде убит филмовия КнН. Логика - АА би следвало да е  Денерис и да убие КнН. но не би!
Друг е въпроса, че в книгите няма КнН и поне на три-четири места е казано, че КнН е Старк, копеле, брат на Краля на зимата, брат на Брандън Старк и че ще се прероди като 1000 ЛК. Всичко сочи към Джон.

Хепи, няма логика да го пазят като толкова специален  пет книги и да го убият, още повече, че джон има специален сън, как е изоставен от всички. вероятно ще се съживи, но ако съдим  по Берик, ще бъде много по-вглъбен в себе си.

Последна редакция: вт, 14 май 2019, 10:06 от Лорд Сняг

# 324
  • Вестерос
Въможно е Джон да си остане мъртъв в книгите, честно ще рева, ако стане така, а просто фЕгон да действа занапред и да се окаже, че не е фЕгон

# 325
Имаше ли логика да бият Ед или Роб Simple SmileНе знам защо търсиш логика, оправдание в действителни исторически събития или легенди от книгата. Смятам, че много от тях няма да се случат, но не по причините и начина от сериала.

# 326
  • Варна
Знаем, че АА е Тарг, роден в Бурен край.

Моля? Откъде го знаем това? От Мелисандра ли? Видяхме я колко струва като пророчица.
Тя кого ли не спрегна за АА.

# 327
Не е възможно да обяснават пет книги колко централен герой е той и изведнъж - Бам. досега сме имали само един случай да махнат централен герой и това беше Нед, но то бе още в първа книга. Роб Старк мартин даже не го е бил запланувал в началото, създал го е впоследствие. по-логично е да убият  фейк Егон, ето че в сериала той не присъства.
ОСвен това събитията около Нед Старк са исторически реално пресъздадени. поне до трета книга имам реални събития.

знам че АА е Тарг от майстер Емон. Нефритеният копендариум много ясно е казал, че АА ще се роди в земятя на дим и огън или беше дим и сол.
Мелисандра има същите видения, просто не умее да ги разтълкува "покажи ми Азор Азхаи - и видението и показва сняг". Това е ясна символика.

Последна редакция: вт, 14 май 2019, 10:30 от Лорд Сняг

# 328
Не е възможно да обяснават пет книги колко централен герой е той и изведнъж - Бам. досега сме имали само един случай да махнат централен герой и това беше Нед, но то бе още в първа книга. Роб Старк мартин даже не го е бил запланувал в началото, създал го е впоследствие. по-логично е да убият  фейк Егон, ето че в сериала той не присъства.
ОСвен това събитията около Нед Старк са исторически реално пресъздадени. поне до трета книга имам реални събития.

знам че АА е Тарг от майстер Емон. Нефритеният копендариум много ясно е казал, че АА ще се роди в земятя на дим и огън или беше дим и сол.
Мелисандра има същите видения, просто не умее да ги разтълкува "покажи ми Азор Азхаи - и видението и показва сняг". Това е ясна символика.
Сега Джон КН ли е или АА?

"АА ще се роди в земятя на дим и огън или беше дим и сол"  - това по никакъв начин не доказва, че ще е Тарг. Сол и дим има навсякъде.😂 Може да е ДК, може и за Железните острови да се отнася.

# 329
не виждам защо едното да противоречи на другото, само защото в сериала са решили, че е така?

КнН е някой който е правил жертвоприношения. Никъде не е казано, че е бил крал на Другите. Любимата му е била дъщеря на Могилния крал. нищо не се споменава за Други. Свързването на КнН с Другите се появява чак в много по-късни предания. Защо ги е правил жертвоприношенията - може да е искал като Крастър да облъсква Другите.
Или пък да приозове дракона под Вала и да помете Другите. Не знам как реши че КнН е лош герой.

Е, не са ако сме решили да се заяждаме вече и за същността на самото предсказание няма смисъл. Отдавана се знае че дим и сол е конкретно Драконов камък, даже в сериала Тирион го каза на Дани сега ти реши напук да го изкарваш, че не е.

Последна редакция: вт, 14 май 2019, 11:19 от Лорд Сняг

Общи условия

Активация на акаунт