Песен за огън и лед 29

• 17 105
  • 743
  •   1
Отговори
# 60
Аз пък се вълнувам за еднорозите https://www.ploshtadslaveikov.com/dzhordzh-r-r-martin-vav-vetrov … hte-ima-ednorozi/ Joy мани тия умрели отдавна

# 61
Спора беше Първите хора, Първи ли са или са Втори не е ясно.  Що се отнася до Севера мисля че ти показах с архитектурата на Зимен Хребет - и там се размива датировката и не знаем какво е построено от Първите хора.
Брандън Строителя е твърде легендарен, освен ако не вярваш че някой наистина може да живее 1000 години

Еднорозите също са легендарни. Досега няма донесено тяло на еднорог. Има на коне с пришивани рогове, никой не е хванал  истински жив еднорог. То и Церсей като обяви награда  за главата на Тирион й носеха главите на джуджета с отрязани носове, но те не бяха Тирион

# 62
  • Варна
Спирам да пиша, защото спора с тебе е абсолютно безпредметен. Въртиш, сучеш и пак на твоята. Цитирах ти дословно Света, ама не... Както и да е.

♥ HAPPY ♥, еднорози, пегаси, русалки - на всичко съм навита - само да издаде книгата Simple Smile

# 63
ами то и аз цитирах света. спора наистина е безпредметен.

Happy аз искам много да има повече за Давос, и  да видим повечко от Скагос, там може и канибали да има и еднорози да има
Също така Мартин искам на бърза ръка да опука половината герои и да настане Дългата нощ, още в шеста книга и да трае цяла книга.

# 64
Лорд Сняг, дори и да е имало друга раса преди Първите хора, не значи, че те са построили Зимен Хребет. Той е започнат от хората и Старките.

# 65
Есме, ами то и за това няма докателства. ЗХ е построен от Бриндън СТроителя пък той е твърде легендарен, живял е 1000 години и е построил Вала, Бурен Край, ЗХ и т.н. Освен това Бурен Край си личи отдалеч , че не строен от Първите хора, най-малко заради прословутият черен камък, та излиза и че Брандън Строителя не е бил от Първите хора.
Майстерите предполагат, че щом Зимен Хребет е строен от Брандън Строителя и принадлежи на Старките, значи Старките са сред първите му собственици, но и това не е доказано. Твърде много неща ни се губят в зората на времето, когато е имало само песни. Цели части от него са построени едва след идването на андалите, както е случаят с Първата цитадела, въпреки че тя е била наричана Първа и много хора си мислели, че я построили Първите.

Да, може и Брандън СТроителя да е построил ЗХ, но това поставя ужасно много въпроси пред нас.
Първият - за архитектурата на Бурен край, която е много различна от тази на Зх, а тази на Вала - съвсем трети тип архитектура.
Второ - наистина ли е живял 1000 години Бран СТроителя или просто това са няколко различни линости на име Брандън?
а може би - нашия Бран Триоката врана? Въпроси, въпроси...

# 66
За мен това е като нашите примерно пирамиди- не се знае кой и как точно, само горе долу Simple Smile има и разни детайли, които никога няма да разберем. Което не значи, че точно фараоните ще се завърнат, ами че трябва да се учим от историята и има някакви  леки алегории. Поради което и пророчества като на нострадамус се оказват " верни"-можеш да ги напаснеш по разни разнообразни случки. Както стана с Аря, но постфактум можеш да нагласиш историята за нея. А преди това- както мел в сериала демонстрира блестящо- можеш да го приложиш за кой ли не, и да грешиш жестоко

# 67
Happy - абсолютно съгласен. Никога няма да научим абсолютно всичко, можем да си напасваме пророчествата както желаем

Имаше една хубава мисъл при Робин Хоб за пророчествата - като гледаш ножицата, иглата и плата се питаш - "абе майна, какво значи това пророчество?" когато кафтана стане готов си викаш "Да бе, вярно , то всичок бе ясно". Лично аз считам, че пророчествата не трябва да се тълкуват, а само да се казва предсказанието в първичния му вариант и всеки сам да си ги тълкува.

# 68
Така е, но ти си леко обсебен от тях. А те са мъничка частица от света. Иначе като гледам края на сериала, ми се ще историята никога да не свършва. Да има още повече врътки. Разбирам го Мартин защо навърза още книги и не му се вижда края Joy

# 69
А според мен изобщо не трябва да се мъчат да ги тълкуват. Мел сътвори толкова много глупости, само защото си обясняваше пророчествата грешно.

# 70
Мел основно сътвори глупости, защото се опитваше да манипулира събитията и по този начин променяше смисъла на предсказанието.
ИНаче казано, тя даваше информацията така както на нея й се щеше да е, а не както всъщност е.

# 71
  • Варна
Аз пък се вълнувам за еднорозите https://www.ploshtadslaveikov.com/dzhordzh-r-r-martin-vav-vetrov … hte-ima-ednorozi/ Joy мани тия умрели отдавна
Еднорози имаше на Скагос,нали така?

# 72
Да. Ще е много яко ако ни покаже Рикон и други неща Simple Smile

# 73
Има на Скагос, но са някакви големи рунтави кози с един рог.

# 74
  • Варна
Има на Скагос, но са някакви големи рунтави кози с един рог.
Хаха, това е фен теория, за това какво вижда Рошльо. Иначе истински еднорози имало по принцип.

Общи условия

Активация на акаунт