Песен за огън и лед 29

• 17 126
  • 743
  •   1
Отговори
# 75
Е, да де. През неговите очи това виждаме. Ако беше класически кон, щеше да си пише кон.
Май и други споменаваха вида на тези еднорози и пак ги описваха повече като кози.

# 76
Да, както казах най-много ми се искат глави за Давос. Оттам ще разберем много за митологията и външните светове. След това - за Бран и Аря.

# 77
  • Вестерос
Я да питал за Мел не й знаем годините, нали? Една ми спори във фб, че била на 305 и да съм четяла

# 78
Не, категорично не ги знаем. Тази която ти спори във форума, явно е приела, че Мел е Шиера. Шиера Морска звезда,  е някъде към 3 века, но нямаме информация дали Мел е задължително Шиера или някоя друга. Може например да е майги, която Егот 5 е довел и която предсказва на Церсей бъдещето, но в този момент да не си е носела маската. А съвсем спокойно може и да е кралицата -труп.
За Мел знаем
1. откъс от миналото й,  но не знаем от кой момент е  - когато се е наричала Мелани, както и че е робиня.
2. Че е жрица на Р'хлор
и нищо друго

# 79
  • Варна
Я да питал за Мел не й знаем годините, нали? Една ми спори във фб, че била на 305 и да съм четяла
Не знаем.

# 80
Хексе, точно. Има няколко описания на  Мел, че е млада и красива, но те изобщо не са показателни, защото както Аря носи лице на Безлик, така и тя носи рубина. Веднъж видяхме Мел без рубина във филма и видяхме, че е много стара.

# 81
  • Вестерос
Знам , ама реших да проверя при вас, че всезнайковци много...

Видяхме Мел и без рубина в началните сезон млада, гаф си беше както се казвали.

# 82
  • Варна
И аз нямам спомен някъде да пише за възрастта на Мелисандра.

# 83
  • Варна
Единствено този цитат намерих за възрастта на Мел:

"Мелисандра бе упражнявала изкуството си безчет години и бе заплатила цената."

# 84
Тиф, я кажи как реагира сега тази с която си спорила във фейса, като й показа, че много знае. Засрами ли се?

# 85
  • Вестерос
Не ми е отговорила повече Grinning Но ми беше интересно как е изчислила 305 години точно

# 86
И аз си спомням, че имаше нещо с тия 300 години около Мел. Предполагам фенска теория.

# 87
единственият възможен начин е да предполага, че Мел е Шиера

# 88
Да питам: на Вала Мел, гледаше в огъня и видя лице - ТВ или Бран и вълк. Защо реши, че те са бойците на Великия Друг?
Или няма обеснение.

# 89
Мел не познава Бран. Вижда дърво с лице. Това не е нейният бог. Следователно е друг бог. Единственият друг бог е Другият. Следователно Бран е негов поборник.
Сега стана ли ти ясно?
За Мел Удавеният бог е демон, Дървесните богове - смешни ереси. Не съществува нищо извън Р'хлор. Освен Другия, богът на Смъртта.

Общи условия

Активация на акаунт