Песен за огън и лед 29

• 17 132
  • 743
  •   1
Отговори
# 90
А, значи само Бран вижда. Мислех си, че може да е видяла и Бриндън. А ако е Шиера би трябвало да го познае.
Много искам и в книгата Мел да осъзнае колко много се е заблуждавала.

# 91
  • Варна
Мелисандра вижда КГ и Бран. Бран е описан просто като момче с лице на вълк.
Цитат
В огнището се оформи лице. „Станис?“, помисли тя само за миг… но не, тези черти не бяха неговите. „Дървено лице, бяло като труп.“ Това ли беше врагът й? Хиляда червени очи заплуваха в надигащите се пламъци. „Той ме вижда.“ До него момче с вълче лице отметна глава и зави.

Ще пиша двойки... забравили сте.. Laughing

# 92
Ха, ха, въртеше ми се нещо такова, но не ми се търсеше да проверявам. Не мисля, че теорията за Шиера е вярна.
Искам Куайте да се разкрие. Тя ми е по - интересна.

# 93
Колко детайли, които всъщност правят книгата така интересна, ги няма в сериала
Забравила съм, много ясно, преди колко години четох последната книга, а другите още преди това...това чакане е отвратително

# 94
Чета за ББ и кво ми прави впечатление. В 5-та книга, Джон пита Тормунд дали Другите са ги притеснявали по време на пътя им към Вала. Тормунд му казва, че през цялото време Другите са ги придружавали едва ли, но така и не са ги нападнали. Защо? Диваците бягат, за д се спасят. Явно има причина да се чувстват заплашени, а в същото врвме ББ стоят на една крачка от тях и ги оставят да отминат. Значи не се интересуват нито от това да разширяват армията си, нито да крадат бебетата на Диваците. Някой някво обяснение да има?

# 95
  • Варна
Чета за ББ и кво ми прави впечатление. В 5-та книга, Джон пита Тормунд дали Другите са ги притеснявали по време на пътя им към Вала. Тормунд му казва, че през цялото време Другите са ги придружавали едва ли, но така и не са ги нападнали. Защо? Диваците бягат, за д се спасят. Явно има причина да се чувстват заплашени, а в същото врвме ББ стоят на една крачка от тях и ги оставят да отминат. Значи не се интересуват нито от това да разширяват армията си, нито да крадат бебетата на Диваците. Някой някво обяснение да има?
Диваците и в частност Манс са търсели рога на Зимата за да съборят Вала. Разравяли са древни гробове.
Може Другите да са ги изчаквали какво ще намерят.

# 96
това предполага интелект в Другите.

п.с. както казах на мен са ми по-интересни нещата свързани с расите и съществата извън Първите и анадалите. Много ми се иска Мартин да напише нещо по-подробно за Войната на Гарин и Десетте хиляди кораба на Нимерия. Цялото пътуване на Нимерия би ни разкрило много интересин неща от  георгарфски и митологични аспекти. Същото може да се каже за приключенията на Ломас Дългата крачка, описанията на Ръкотворните чудеса, или пътешествията на Морския Змей. - тези околосветски пътешествия биха ни дали добро представа за света извън Вестерос.

Надявам се като излязат Ветровете да има повече глави за Давос, Бран, Аря и Мелисандра

Последна редакция: пт, 03 май 2019, 09:34 от Лорд Сняг

# 97
Другите са интелигентни. Мартин ги описва като друга раса със собствен език, богове, култура и т.н.
Затова се чудя какво искат. Земите на Вечната зима са големи. Могат да си живеят там спокойно, но не искат. В сериала го направиха просто: хората - добри, а Другите - лоши.
В сагата мисля, че ще е по - различно и ще ни се изяснят повече неща.

# 98
 като друга раса ги описва така е, но дали можем да общуваме с тях, виж това не знаем. Ако си позволя да перифиразирам любимия ми български фантаст Павел Вежинов, ти и мравките имат сложна цивилизация, ама ние не комуникираме с мравките, а търсим хуманоиди в космоса
Другите си имат Кралица труп, Крал на Нощтта, бог - Другия, офицери - Белите Бродници и обикновени войници, т.е. класово общество. но въпреки това знаем много малко за тях.

аз искам да получим повече информация и за другите раси - например за предтечите на железните (Дълбоките), както и за скагосите, ройнарите и сотьорьсите... Много още има какво да се желае по-отношение на информацията ни и от Епохата на Героите. Вярвам, че Мартин няма да остави това така, все пак има да изпише още две книги средно по 1000 страници. С нещо трябва да ги запълни.

# 99
Крастър все някак се е разбрал с тях.
В пролога Веймар Ройс разбра, че му се присмиват и описваше говора им като звук от пукане на лед("the cracking of ice on a winter lake"). Дали могат да говорят човешки - това не знаем, но не е невъзможно.

# 100
 Крастър може да се е  разбрал с тях по смисъла на знаците - оставя жертва. Не го закачат. Вижда че това работи и така и другите пъти. Инак Другите може да имат телепатия, но не знаем дали това работи спрямо хората. Не е невъзможно да говорят човешки, но двата трупа които Джон "Арестува" не показават че може да се разговоря с тях.

# 101
Аз нямам предвид зомбитата, а Другите/ББ/Белите сенки/Студените богове.
Те си имат реч. За телепатия не знам. По скоро, чрез телепатия контролират мъртъвците, ако изобщо ги контролират.
В книгите не помня да е доказано, че ББ са отговорни за вдигането на мъртъвците или пък че ги управляват, но сигурно е така.

# 102
  • Варна
Лорд Сняг, щом Другите имат собствен език и чувство за хумор, няма как да нямат интелект.

Няма нужда да говорят "човешки"

# 103
Даже Мартин ги описва като доста интелигентна раса.

# 104
Лорд Сняг, щом Другите имат собствен език и чувство за хумор, няма как да нямат интелект.

Няма нужда да говорят "човешки"

Хексе, как разбрахме, че Другите имат чувство за хумор?

Есме, ако правилно си спомням Другите/зомбитата и Белите бродници не са едно и също нещо. Проблема е че много малко знаем за Другите.

Общи условия

Активация на акаунт