Песен за огън и лед 29

• 17 465
  • 743
  •   1
Отговори
# 150
  • Пловдив
Пази боже, дано не са те. Един сериал прецакаха, стига им толкова. Но ако Мартин участва и в сценария, отиде ми надеждата за книгите.
Макар че тайно и дълбоко се надявам "Ветровете" да е написана, а "Мечтата" да е към средата някъде Simple Smile

# 151
Пак ще е на НВО Но Мартин щеше вземе страшно активно участие в него. Лично ще пише сценария, макар че ще е съ-сценарист.

за Режисьор е избарана Джейн Голдман. (Домът на Мис Перегрин за Чудати деца, Звезден прах, някои филми за Х-мен)

https://www.monitor.bg/bg/a/view/objaviha-kasta-na-predistorijat … ove-snimki-154111

Малееее, то даже е започнала работата по  "дългата нощ"

https://www.manager.bg/ekran/naomi-uots-shche-igrae-v-predistori … a-igra-na-tronove

Но вероятно сюжетът ще ни запознае с Бран Строителя, с Лан Умника и с Азор Ахаи, чийто прероден образ търсим да открием сред последните герои на "Песен за огън и лед".

"добрата" новина е, че засега НВО са решили да се ограничат само с една прелюдия, вместо с 4, както плануваха.

Последна редакция: вт, 07 май 2019, 16:29 от Лорд Сняг

# 152
Да бяха избрали Завоеванието на Егон.

# 153
  • Пловдив
Да бяха избрали Завоеванието на Егон.
Там наистина щеше да е много по интересно. То дори управлението на Джеерис I щеше да е по-добре

# 154
А за Бунта на Робърт, Мартин е казал, че не иска да се екранизира. Интересно защо.

# 155
Аз бих предпочел Войната на Гарин Велики и Десетте Хиляди  кораба на Нимерия, включително завоеванието на Дорн.
или завоеванието от Андалите. Ама това трудно се филмира. Как ще построят как израства Великата Септа или Еъри камък по камък?

Все пак смяната на ДиД с Джейн Голдман и активното участие на Мартин са стъпка в правилна посока. Дано обаче да свърши Ветровете дотогава.

Бунта на Робърт едва ли ще ни го представят скоро, защото трябва да ни покажат истинската история- раждането на Джон, "отвличането" на Лияна и ред други неща, които не могат да станат преди да излезе седма книга.

# 156
Джейн Голдман ми вдъхва доверие. А, дано!

# 157
  • Варна
Здравейте, сега чета "Огън и кръв", стигнах до момента със смъртта на Ереа Таргариан , но така и не схванах какви са тези неща които са я убили. Ако някой е чел и разбрал, може ли малко разяснение, явно моето въображение е много бедно спрямо това на Мартин Sad

Слагам в спойлер, че народа чете все още Simple Smile
Скрит текст:
Според мен, когато Балерион е отлетял във Валирия тамошната радиация или нещо подобно е активирало нещо в кръвта на Ерея. Вероятно някой друг просто би си умрял там, но Таргариените са по-специални, издържат на по-високи температури и вероятно имат частичен имунитет.
Та мисълта ми е, че това обвързване на хора и дракони вероятно е станало с магия, може и с кръвна и затова те така ревностно си пазеха "кръвта на дракона" с тия кръвосмешения. Ходенето във Валирия е стартирало процеси, при които от самата кръв на Ерея опитват да се "родят" дракони - Барт казва, че умрели, когато ги залели с лед. Алисън споменава, че драконите не харесват Севера също.
Та моето обяснение - кръвта на Таргариен е катализатор за излюпване на дракони.
Когато се излюпи драконче в люлката на Таргче те сякаш се обвързват - като роднини.
А и при някои бракове - с не-Тарги или при силен стрес са се раждали бебета-дракони - с опашки и разни други изродщини.
Абе това е мисълта ми - може и да е малко объркано.

# 158
  • Пловдив
Благодаря за разяснението, тия неща ги мисял от три дена, явно за това така си държат на чистата кръв Grinning
Спирам до тук, че не знам как да слагам спойлер Grinning

# 159
  • Вестерос
На мен гладко ми върви,но още не съм стигнала,не съм била толкова близко.

# 160
Здравейте, сега чета "Огън и кръв", стигнах до момента със смъртта на Ереа Таргариан , но така и не схванах какви са тези неща които са я убили. Ако някой е чел и разбрал, може ли малко разяснение, явно моето въображение е много бедно спрямо това на Мартин Sad
Fire and Blood/asoiaf spoilers
Скрит текст:
Няколко интересни мисли/теории относно смърта на Ереа:
Балирион е роден във Валирия, вероятноста да е отлетял към родното си място с Ереа е доста голяма(по подобие на Дрогон в края на 5-та книга, където той заведе Дани в близост до своето родно място).
Следвулканична Валирия е място с оскъдни количества на храна и най-вероятно Ереа се е хранила с останките от това, което Балирион е ял, с други думи изключително ниска хигиена. При някое от тези хранения Ереа поглъща ларва/яйца на Firewyrms, които в последствие се развиват в нея и я изяждат отвътре.

Последна редакция: вт, 07 май 2019, 17:57 от Lynxxx

# 161
  • Русе
Ха, намерих ви и тук. Здравейте на всички Simple Smile

Зарадвах се, като видях темата. Същевременно отварям и първото, което виждам, е как дядо (доскоро чичо) Мартин щял да взема дейно участие в разни други проекти, а оставащите 2 книги си стоят с неизвестно бъдеще.

Такова невероятно дежавю получих, че все едно сме още 2013 г. или кога беше, като участвах тук активно Grinning

# 162
Koronis, мяркай се поне веднъж в годината де. 😆 И ние се радваме да те видим.

# 163
  • Варна
Стига бе, Koronis, давай го малко по-оптимистично Simple Smile Може дъртьо да си е написал и двете книжки и да ги стиска. Я виж колко изписа междувременно - Огън и Кръв, Света... За мен е приключил с Ветровете и Мечтата - т.е. надявам се много пожелателно Stuck Out Tongue

# 164
  • Русе
Хаха, по-вероятно е да спечелим от тотото и да подкупим дядо с ласкателства и подклаждане на егото му да ни сподели под сурдинка края (след което да постъпим като Санса). Шегата настрана, разбира се, всеки се надява за възможно по-скоро.

По един или друг начин до тази есен ще стане ясно дали ще видим шеста („Вековете на ината“) в обозримо бъдеще. Седма („Мечта за това хилядолетие“) дори буквално да седи готова и разпечатана на бюрото на редакторите още сега, няма да я видим поне до 2022 г. от чисто търговски интерес Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт