Песен за огън и лед 29

• 17 467
  • 743
  •   1
Отговори
# 165
Хахах, много оригинални имена. Никоя друга кинига не съм чакала с такъв интерес. Надявам се все още да виждам, когато излезе и последната.

# 166
  • Пловдив
Хахах, много оригинални имена. Никоя друга кинига не съм чакала с такъв интерес. Надявам се все още да виждам, когато излезе и последната.
Да се надяваме, че ще сме живи когато излезе Grinning

# 167
  • Русе
Да ви питам от интерес, особено сега както е тема на преден план.

Как различавате в главите си книжните персонажи и носещите имената им еквиваленти от екранизацията? Питам, защото се включих по-обстойно в темата за сериала и усещам, че не на един-двама, в това число и на мен, в разнообразна степен двете са ни са се омешали и в дискусиите летят аргументи, съдържащи вплетени елементи от книжния/екранния вариант, които същевременно си противоречат с други пак така преплетени доводи.

# 168
  • Пловдив
Аз си признавам, че ми е каша в главата, но при мен идва и от това че сега имам да уча за държавен и прекалено много инфо ми се събира. Иначе май по-добре съм разбрала книгите и си държа повече на персонажите които съм си изградила. В сериала не всичко съм схванала, а голяма част съм забравила. Като ги прочета отново, но този път по осъзнато, ще вкарам ред в моите бръмбари 😂🤭 сериала стана мъка. 🙄

# 169
Аз гледах до 4-ти сезон, нищо не ми е омешано, но може да съм позабравила някои неща.

# 170
Ооо и аз се оплитам. Няма начин. Ако говорим за Санса или Теон особено много. Чета отново някои отделни неща, за да ми се изяснят.

# 171
  • Варна
При мен е същото - няма как да не се влияем от сериала. А и такива промени претърпяха самите персонажи - и в книгите, че диаметрално противоположно ми е мнението за някои. Примерно Теон започнах да го харесвам и жаля в главите за Смрад, въпреки че в първите книги беше такова... рядко щастие, че няма накъде.
Но общо взето повече се влияя от книгите. И не разбирам как някой може да се "гордее" че не е чел книгите и няма намерение да ги чете... Аз като един книжен плъх направо онемявам.

# 172
  • София
Изобщо не ги отличавам. Използвам по-детайлно описаните книжни герои, за да оправдавам и да си изяснявам действията на героите в сериите. Нали едните са базирани на другите.
За мен най-пълното потапяне в историята е, когато е съчетание от двете.

Преди време яростно защитавах винаги книгите пред екранизациите им, заради възможността да се опишат мислите и чувствата на героите, но от години се правят прекрасни кино/тв версии, където умелата актьорска игра и специалните ефекти допълват чудесно описанието.

Така че се опитвам да извлека максимума, съчетавайки двете версии за едно по-пълноценно преживяване.

# 173
При мен е същото - няма как да не се влияем от сериала. А и такива промени претърпяха самите персонажи - и в книгите, че диаметрално противоположно ми е мнението за някои. Примерно Теон започнах да го харесвам и жаля в главите за Смрад, въпреки че в първите книги беше такова... рядко щастие, че няма накъде.
Но общо взето повече се влияя от книгите. И не разбирам как някой може да се "гордее" че не е чел книгите и няма намерение да ги чете... Аз като един книжен плъх направо онемявам.

подкрепям, те маскара. Разбирам хората, които не обичат да  четат,  книги, по които има филми, но не разбирам хората които се се "гордеят" от този факт.
П.С. подкрепям те и за главите за Смрад - уникални са просто.

@Коронис, много лесно ги различавам. Просто изобщо не вярвам, че след пети сезон филмовиет персонажи имат каквото и да е общо книжните.  филмовиятн Станис например няма абсолютно нищо с книжният - можеш ли да ми посочиш в кой момент създава деца-клонинги или как този любящ баща ще вземе решение да убие дъщеря си, която в книгите дори не е при него?
как Санса се озова при Рамзи, когато в книгите ще я женят за Хари Наследника, а във филмите той дори не се появява? А при Рамзи е Джейн Пули. Рамзи в книгите изобщо няма нормални отношения с жена, а във филма има любовница. и т.н.
За книгите съм приел, че свършват там където свършват спойлерните глави на Ветровете, и че филмите отттам нататък са абсолютен фикшън  на ДиД. Дори за края не съм сигурен дали ще е по Мартин.
Мартин вероятно им е казал едно изречение от типа на "накрая Бран става крал, а Джон отива на  Север" и  ДиД си измислят всичко по него.

Последна редакция: ср, 08 май 2019, 12:26 от Лорд Сняг

# 174
Аз не съм книжен плъх и пак се чудя на феновете на филма, как не им се напъва да прочетат книгите. Аз започнах да ги чета след като излезе първи сезон.

# 175
  • Пловдив
Аз съжалявам, че първо видях първи сезон после книгите, много ме е яд. После като се запалих за два месеца ги прочетох (много глупаво от моя страна,не проверих , че поредицата не е завършена) Grinning сега ще чакам до пенсия да видя края Sad

# 176
  • Вестерос
Аз не съм книжен плъх и пак се чудя на феновете на филма, как не им се напъва да прочетат книгите. Аз започнах да ги чета след като излезе първи сезон.
И аз, и аз за всичко.

Василена, да и аз така не знаех, че не е завършена поредицата Grinning

Опитвам се да ги разграничавам, някои са доста по-различни. Но имат и общи неща.

# 177
аз през 2010 за първи път чух за поредицата. Изчетох 4 книги наведнъж. после след 8 месеца, през 2011 излезе Танц с дракони.и се почна едно чаканееееееее

П.С. а то имало хора от 1996 чакат краят на историята - представете си.

# 178
  • Пловдив
Горките хората , аз съм се родила тогава, боже то половин живот мина , тези хора още чакат Grinning ( аз да не се смея, че и ние толкова ще чакаме както е тръгнало) Sad

# 179
Ееее, василевче, значи си една от младите тук. Аз съм ти батко, с 14 години съм по-възрастен. Леле, що книги съм изчел  откак съм роден- такова чакане не помня да е било за друг автор.

Общи условия

Активация на акаунт