Песен за огън и лед 29

• 17 174
  • 743
  •   1
Отговори
# 480
Проблемът си е негов... Той искаше някой да го обича, но го търси на неподходящото място.

# 481
Много добре знаеше какво е положението с Шей - той и плаща, тя му говори ласкаво и т.н.

# 482
Проблемът си е негов... Той искаше някой да го обича, но го търси на неподходящото място.
Когато на някой мъж фикс идеята му е да го обичат, обикновено не му се получават връзките с жени.

# 483
Кръвта му е на ръцете на сестра ми и на ръцете на зверовете, които са го убили. Моите ръце… — Тирион ги завъртя, огледа ги, сви ги в юмруци. — Ръцете ми са покрити със стара кръв, да. Наречи ме родоубиец и няма да сбъркаш. Кралеубиец, за това също ще отговарям. Убивал съм майки, бащи, племенници, любовници, мъже и жени, крале и курви. Един певец ме ядоса веднъж, тъй че го сготвих на яхния това копеле. Но никога не съм убивал жонгльор, нито джудже, и не нося вина за станалото с проклетия ти брат.

Пени вдигна чашата вино, която й бе напълнил, и я хвърли в лицето му. „Също като милата ми сестра.“ Чу как се затръшна вратата на камбуза, но така и не я видя, когато излезе. Очите му смъдяха и светът се бе замъглил. „Толкова със сприятеляването с нея
- как точно се предполага да реагира Тирион тук? Първо го обвиняват безпричинно, а когато казва че не е виновен, за това че сестра му е гаднярка, му хвърлят вино в лицето. Да я разцелува?

П.С. Тирион пълни чашата на Пени - би ли направил това Тивин? Церсей си пълни чашите сама. И после - не бил кавалер.
Аз не съм визирала тази сцена специално. А и тук и го казва по такъв начин, че нищо кавалерско не виждам.

Точно в сцената която съм дал, тя него го предизвика. Кавалерското е, че той и пълни чашата. Можеше да я кара например тя да му я пълни. Дори и малките жестове имат значение, това че ти не ги виждаш е твой проблем. Иначе казано - той се стреми да бъде мил с нея, а тя се държи агресивно и го обвинява за всичко  и то - несправедливо. Показателно, че по-късно тя му се извини. Как точно да й отговори

Много ми е любопитно коя сцена имаш предвид?

@ Есме, имаше един момент в който Шае го заблуди че наистина е влюбена в него и той беше загрижен за нея, искаше да я отпрати, но тя не му даваше казваше му, че остане вечно с него . АЛа-бала приказки за голямата любов. Тирион дори бе започнал да я нарича пред  Варис "лейди Шае"

# 484
  • Русе
Не точно. Шае през цялото време си беше точно това, което му се представи още при първата им среща – една умела и донякъде хитра златотърсачка, прелитаща от цвят на цвят. Тирион го съзнаваше през цялото време, вътрешният му монолог и раздиращото го противоречие го показваше съвсем ясно. С течение на времето започна да си навива на пръстта и да се самозаблуждава все повече, хлътвайки в собствената си илюзия, че установил някакво едва кретащо положение, ще успее на магия да го запази вечно. С чистата сила на желанието си. Мъжете (предполагам и жените?) сме си така, независимо колко умни сме иначе и колко ни тормози вътрешният ни глас.

# 485
За кавалер- все пак е израснал в друга среда, все трябва да има разлика между джудже, израсло в дворец, и такова в цирка. В маниерите, изказа, всичко Simple Smile

# 486
  • Чужбина
Мъжете (предполагам и жените?) сме си така, независимо колко умни сме иначе и колко ни тормози вътрешният ни глас.
Много ясно, че и жените. Тук няма разлика.

Да, Тирион постоянно си повтаряше, че е глупак, че се увлича по една илюзия ... и т.н

Джейми най-добре го каза - Ние не избираме, кого да обичаме.

# 487
Аз под кавалерство не разбирам само налял и в чашата, отворил и вратата. Отношението също е важно. Тя му отвърна с агресия, така е, но и той преди това не и обясняваше с мили думи. Спирам по темата.

Писахме за целите на Варис, а тези на Кутрето? Не мисля, че и книжния като сериалния иска да седне на Трона.

# 488
  • Чужбина
Писахме за целите на Варис, а тези на Кутрето? Не мисля, че и книжния като сериалния иска да седне на Трона.
Още не сме го разбрали Варис напълно. Засега поне "събужда" Вестерос, като промива мозъците на голяма част от бедното младо поколение на КЧ. Това е някакъв тласък за бъдещо развитие.

Кутрето е по-праволинеен - пари, замъци, власт. Всичко, което не е имал, когато е бил малък. Всичко, което в неговата глава му е попречило да бъде с Кейтлин. Кейтлин, която избра Брандън, а после Нед Старк, защото са highborn.

Двойката Бейлиш-Лиза Арин направо кърти мивки.

# 489
Аз под кавалерство не разбирам само налял и в чашата, отворил и вратата. Отношението също е важно. Тя му отвърна с агресия, така е, но и той преди това не и обясняваше с мили думи. Спирам по темата.

В една от старите теми, ( ... a long time ago Wink ) с предположенията за най-неочакван обрат писах, че Белиш ще седне на трона. Дано в книгите не му скапят персонажа както във сериала.
Уоууу, страхотни попадения има. Имаме дори познали.
Цитат
Нашите абсурдни предположения

Deziderata: Джендри - лорд на Бурен край.
Хексе: Сандор Клегейн = Азор Ахаи
Бумър:  някоя от Пясъчните змии (лейди Ним, Тиена) ще съблазни Марджи или Церсей
Aludra * : Аря ще стане бял плащ; тялото на Бран ще умре, а той ще се варгне в Ходор.
maskara: Теон ще завърши живота си като мълчалива сестра
Джон Сняг: Мирцела ще спечели трона, с подкрепа от Тирион и Дорн
Tiffany Aching: Санса ще се залюби със Сам и ще избягат в Дорн
Lord Bloodraven: Тирион ще седне на ЖТ
ladyry: Томен ще убие Церсей, той също е по малък брат.
Somniator: Станис ще залюби Денерис и двамата ще управляват Вестерос.
vvv9: Поредицата ще завърши с Давос на Железния трон.
Diavolo:Ходор ще оглави желязната банка
Аниш : Накрая Петир Белиш ще седне на Железния трон.
gigi-gagi:  Денерис да се влюби в Тирион и да си народят деца и  Другите да се окажат положителният герой в книгата.
Voice_ : 1. Джон и Дани се влюбват и властват над Вестерос. 2. Юрон= Даарио. 3. Манс= Регар.
Старк: : 1. Томен яхва Регал/Визерион и обръща ББ в плач и бяг. 2. Теон подлага всички Болтънчета на клъцни срежи. 3. Варис убива Илирио.
Koronis:: 1) Церсей ще се влюби в Сам, но любовта ѝ няма да бъде споделена и доброволно ще стане монахиня. Междувременно добрите кора на Седемте кралства единодушно ще издигнат глас и ще поставят на трона крал Джайм; 2) Тирион ще срещне Тиша, но няма да разбере, тъй като през него време ще мърсува пиян с Моряшката жена. Когато изтрезнее и осъзнае какво е станало, ще си налее нова чаша дорнско червено, ще реши, че в крайна сметка жените не си заслужават, и ще обърне резбата. В края на книгата ще залюби единствения си истински приятел - Джон Сняг; 3) Грейджоите ще зарежат Железния трон, ще тръгнат на запад, където ще открият нов континент - Грейджомерика. По-късно, след войната на мустаците, ще станат първа глобална сила, ала ще имат постоянни неприятности с несекващата вълна Други, имигриращи нелегално през северната им граница. В края на книгата Грейджомерика ще си избере за президент Друг и това ще даде начало на „Надежда за пролет”.
Веско - Варна: Джон ще срещне Денерис!

Последна редакция: ср, 15 май 2019, 18:06 от Аниш

# 490
Четох една теория, че желанието на Бейлиш е да си отмъсти на всички благородници и иска да разтърси цялата феодална система.

# 491
  • Варна
Бре, много сме добри дори с абсурдните предсказания! Че и някои могат да се сбъднат другия понеделник!

На мен ми е много мътен Кутрето.
Власт - ясно, но власт сама по себе си?
Той и в Чертога имаше власт, вярно задкулисна и донякъде зависеща от прищевките на управляващите.
Тая негова "любов" към Кат не може да е водеща, нито наранена гордост, че била "избрала" северняка - не че е имала избор.
Малкото копеле - по ръст и от малък - съвсем целенасочено явно се е стремил към издигане, увъртайки се около сестрите Тъли.
Жалко, но нямаме POV от негово име, виждаме го през очите на околните - последните книги най-вече Санса.
Кой го знае Мартин накъде ще го извърти. Предположения?

# 492
На мен ми харесва идеята за разруха и хаос, които причинява само, за да си "върне" на лордовете.
Мисля си и в една от главите на Санса - как лордовете се съгласиха толкова бързо да оставят Кутретото да управлява за 1 година?

# 493
  • Варна
На мен ми харесва идеята за разруха и хаос, които причинява само, за да си "върне" на лордовете.

Кутрето е човека, който иска да чупи колелото.
Сериалния дрънкаше, че искал да седне на ЖТ. Истинския обаче,знае, че това е невъзможно. Има и други начини да се дърпат конците в кралството.

# 494
  • Чужбина
Може да има подобни подсъзнателни мотиви. А и те май му натякваха, че има чуждоземна кръв заради прадядо му. Ужас и безумие.

Кутрето е човека, който иска да чупи колелото.
Ох, ще си препрочета някои глави, преди да почна Светът.

Общи условия

Активация на акаунт