Естетични корекции по тяло, лице и т.н. - 28 тема

• 70 883
  • 739
  •   1
Отговори
# 660
змия всеки прави своя личен избор как да поддържа визията си. Направила съм достатъчно консултации с едни от най-добрите специалисти в областта, изчела съм достатъчно литература (и продължавам да чета) по въпроса и най-вече - виждам ефекта върху себе си. 

Както споменах - кожата ми се подобри с 70% след поставянето на филър. В научни трудове се споделя, че колкото в по-ранна възраст се започне, с минимални количества (каквито са при мен), толкова по-естествено ще остарява кожата и ще позволява бъдещи корекции да бъдат надграждани, със съвсем малко допълване на филър. Предпочитам на 26 години да си сложа 0-5 - 0.8 мл в бузите и  да поддържам с мезотерапии, отколкото когато стана на 40-50 да набохам 2-3 мл и да заприличам на подпухнала гъба.

Да не говорим, че филърът на моята възраст "държи" кожата да не се свлече. Неслучайно споменах моите връстнички, които не се поддържат така. По мое мнение, ако до 35 годишна възраст не е поставен филър, след това изобщо няма смисъл да се прави, защото ще са необходими огромни количества за поправяне на "щетите" и вместо подмладяващ и освежаващ ефект, ще се получи наденица.

Като цяло, мнението, тип "Аз съм още на 40 и не ми трябват филъри, ще сложа като стана на 50-60" е супер неактуално и неправилно и точно то води до гротеските и обезобразяванията, които виждаме. Всеки добър специалист ще го каже. Има много нови проучвания и научни трудове по темата, коренно различаващи се от наложените досега. Все пак това е нова област и постоянно се актуализира.

Cesari и аз съм се чудила по този въпрос и ще се радвам някой с повече стаж да сподели впечатления. На мен ботокса след първото поставяне ми държа около 6 месеца. Интересното е, че кожата на челото ми след като отмина ефекта е по-стегната и гладка, отколкото преди поставянето на ботокса.

Последна редакция: ср, 03 юли 2019, 13:26 от KPP

# 661
Е, аз сложих за първи път на 34г и въобще не са били нужни огромни количества. Нито пък съм заприличала на наденица...

# 662
Аз 35 отдавна сьм ги минала, но до преди 1-2 години всички лекари при които сьм била, за някави процедури са ми казвали, че нямам нужда от фильр, нито пьк сьм имала каkвото и да било свилчане на 25 или даже на 35. Сьгласна сьм, че е много индивидуално и може би има случаи, когaто пепорьчват фильри на по млади момичета, каkто има и такива, на които и след 40 не искат да им набухат 2-3 мл

# 663
Аз също не съм имала никакво свличане. При мен беше за освежаващ ефект, затова и сложихме само 0.5 мл, но заприличах на 20 годишна. Другото, което е  - няма как на 34-5+ да няма заформяне на назолабиални, марионетни и гневна. Това си е биология.
Обаче, ако си започнал да се освежаваш 10 години по-рано - да, няма да имаш бръчки и свличане на 35, дори и заформящи се Simple Smile

El_83, точно затова казах, че прагът е 30-35, защото ако сложиш след 40, а пък да не говорим към 50-60 - тогава заприличваш на наденица, защото ще са необходими огромни количества филър, за да те изпънат и ще си подпухнала и странно и неестествено изпъната. Може да се сложат и конци на тази възраст, но пак стои изкуствено. Докато при по-ранна възраст - кожата остарява заедно с филъра и всичко става плавно и естествено. Хубаво е да се прочетата тези неща, ако сте решили да използвате естетична дерматология Simple Smile

# 664
Ами при мен не е имало, каквато и да било нужда от корекция на назолабиални и марионетни на 35 и не сьм единствената. За гневната на тези години сьм слагала ботокс. Тук има сьфорумка, която беше пускала снимки и по спомен беше писала, че е започнала с фильрите и конците доста след 40. Нито е подпухнала, нито е изкуствено опьната. За мен изглевда невероятно и никога не бих предполовила на колко е години, ако не беше казала.

Всичко е индивидуално. Нямам намерение да споря, всеки има право да прави това, което му харесва и смята, че е най добро за него

Последна редакция: ср, 03 юли 2019, 13:56 от blue75

# 665
Попрочели сме малко и ние. Всичко е много относително. Има момичета на 25г, които изглеждат по възрастни от мен, та годините не са критерии. Всичко се прави спрямо нуждите на дадения човек.

# 666
  • София
По мое мнение, ако до 35 годишна възраст не е поставен филър, след това изобщо няма смисъл да се прави, защото ще са необходими огромни количества за поправяне на "щетите" и вместо подмладяващ и освежаващ ефект, ще се получи наденица.

KPP, защо така ми усложняваш живота... Laughing Laughing Laughing...връщаш ме в изходна позиция...

Тогава пак да помоля - препоръчайте ми естетичен дерматолог - кадърен, почтен, коректен, на чието мнение мога да се доверя, който няма да ми препоръчва излишни и дори вредни процедури? Защото, честно, ама много честно казано, не ми се чете подробно, не ми се проучва в детайли, не искам да разбирам от естетични процедури, видове филъри, мезотерапии, радиеси и т.н. Тази област никак, ама никак не ми е интересна, просто, за съжаление, имам спешна нужда да започна да полагам грижи за лицето си, макар и закъснели. Виждам, че тук има много информирани и наясно с нещата дами. Та, моля ви, препоръчайте специалисти, които са способни и наистина искат и се стараят да помогнат. Ще се консултирам с колкото е необходимо, за да избера моя си.

Последна редакция: ср, 03 юли 2019, 14:17 от O. Basilicum

# 667
Аз мога да препоръчам моя лекар или като цяло клиниката на д-р Денкова. За мен тя е най-добрата в областта на естетичната дерматология. Може би и Ванеска, но при нея не съм била, обаче съфорумки са доволни.

В клиниката на Денкова аз ходя при д-р Георгиевски.

# 668
  • София
И аз мога да препоръчам др Денкова и клиниката като цяло. Изключително доволна съм от отношението на всички,което за мен е водещо Simple Smile

# 669
На 38 съм, две лекарки Ванеска и Каляшева в началото на лятото ме върнаха и казаха че няма никава нужда от корекции по лицето.
Пък тия точно двете поназнайват:)
За първи път сложих под очи филър на 35. Полсе на 36,5 месеца. Имам в устните 0,5 мл.
Това в скули, брадичка, челюсти и прочие не правя. По личното ми мнение променят естествената линия на лицето и не ми харесва.
Поне това което виждам по лицата на близките ми познати.
В никъв случай не съм съгласна че на 35 е късно да с започне!
На мен 40-ка ми чука на вратата, а бръчки около очи и назолабилана нямам.
Много е индивидуално за всеки, категорично има значение начина на живот- спорт, храна, пиете ли, пушите ли, осъмвате ли по барове:)
Всичко това се отразява и най- вече слънцето.
За мен той е най- големият бич за кожата.
Да се пие вода, да се яде свежа, сурова храна, полезни мазнини, ядки. Красотата идва от вътре.

# 670
И гените играят важна роля.

# 671
И гените играят важна роля.

Съгласна съм със Жаки, но просто има хора, чиято структура на лицата е генетично обусловена - има такива, които са на 30, но изглеждат на повече - хлътнали очи, по-остри черти и т.н.
Това е същото като с теглото след определена възраст - има дами, които са на 40, но повечето килограми им слагат някоя година отгоре

# 672
Дами, бихте ли препоръчали място за плазмолифтинг в София, моля?
Д-р Теодора Ибрахим в Болница Вита на ул "Филип Кутев" - уникален специалист.
Успех

# 673
За  PRP: горещо препоръчвам д-р Георгиевски

# 674
  • София
KPP, ssaa, JAKLIN, благодаря ви за конкретните имена! Сигурна съм, че са важни не само за мен, а и за много други, които искат да полагат грижи за лицата си, но по различни причини нямат друг източник на информация освен интернет и теми като тази. Аз, например, нямам в обкръжението си познати, които правят естетични процедури и информация от първа ръка мога да получа само тук от разбиращи, услужливи, добронамерени и, разбира се, дългогодишни потребителки, които не са се регистрирали само с цел реклама. 

Общи условия

Активация на акаунт