Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 20

• 24 445
  • 758
  •   1
Отговори
# 105
Има твърдост като пипна и напрежение.  много се притеснявам от мастит. През нощта той не е при мен, до колкото разбирам, на този етап е хубаво по-често и по малко да се цедя, за да няма напрежение и болка. Тоест да си навия часовника за поне веднъж докато не дойде при мен към 6ч?

# 106
Ох, как така не го дават по цяла нощ! Ужас! Ами изцеди се мъничко до облекчение, да, ти ще си усетиш кога напрежението е много и те боли, гърдите стават едни тежки като камък, много специфично чувство.
През деня при теб ли е? Кога ти го дават?
Не се притеснявай за мастит,нормално е това напрежение, ще се оправи. Твърди бучки имаш ли като пипаш гърдите?

Най-добре се оправя с бебето, ама докато си в болницата ще трябва явно с помпата да си помагаш, но спокойно, скоро си отивате вкъщи, още мъничко търпение.

# 107
Adream, преди да минеш на шишета мини изцяло само на кърмене за седмица да кажем 😉 нищо няма му стане на бебето - голямо е вече, а може да се регулира кърмата и да минете само на нея.
Казвам го защото аз така си бях дала една дата, от която казах, че захвърлям кърменето и минавам само на шишета, но ще дам пълен шанс на кърменето и хоп - кърмата си се регулира и всичко е супер.

# 108
Има, да, като пипна е твърдо и боли леко. Затова се чудих колко да изцедя, но то не пусна повече. Очаквах, че след като се изцедих ще намалее напрежението, но не стана така. Ще чакам да дойде към 19ч и ще видя, дано се оправи.

# 109
И двете гърди ли са така? Температурата как е, трябва да ти я мерят в болницата поне? Кажи да ти донесе мъжа ти лецитин, това е хранителна добавка, помага да не се запушват каналите. Пий 3×2 всеки ден, докато се пооправиш.
Бебето как ти го водат през деня, колко пъти?

# 110
Ами досега добре наддаваше, но не сме ходили вече месец и след 10 дни е следващата консултация. А когато бяхме за Ротарикс, поисках да я измерят, педито се скара и ми каза, че само на консултацията.
А да ви питам изкарана кърма от хладилника и стоплена, не размразена, колко време може да стои на стайна? Или също като току що изцедената?

# 111
Има, да, като пипна е твърдо и боли леко. Затова се чудих колко да изцедя, но то не пусна повече. Очаквах, че след като се изцедих ще намалее напрежението, но не стана така. Ще чакам да дойде към 19ч и ще видя, дано се оправи.

Слагай топли компреси, моите гърди бяха станали на камък и така ме посъветва доктора и наистина имаше доста голямо облекчение. Въпреки, че на мен ми я дадоха още на следващата вечер и беше постоянно при мен ама то спящата красавица ряпа да яде пред нея.

# 112
Ами досега добре наддаваше, но не сме ходили вече месец и след 10 дни е следващата консултация. А когато бяхме за Ротарикс, поисках да я измерят, педито се скара и ми каза, че само на консултацията.
А да ви питам изкарана кърма от хладилника и стоплена, не размразена, колко време може да стои на стайна? Или също като току що изцедената?

Щом наддава добре, явно й стига кърмата, въпреки че все плаче.
За кърмата от хладилник, според мен ако е стоплена веднъж няма да е добре да стои много на стайна температура-макс час, два.

Последна редакция: сб, 04 май 2019, 00:22 от aya_2012

# 113
aDream, макс 2 часа в тази ситуация.

# 114
Това е, че не стои много на гърдата, и памперсите определено са по-сухи, а скоро не сме сменяли размер. Това най-много ме притеснява, защото има разлика отпреди. Ако пак си ги пълни като преди, нямаше толкова да го мисля. Thinking

# 115
На колко месеца е, колко напишкани памперса и наакани има за ден?

# 116
3 месеца, 4-5 напикани и 1-2 наакани

# 117
Нормата обикновено е 6 напишкани и поне един наакан на седмица. Тъй, че ми звучи като да е добре момичето. Ако е наддала,мисля,че няча повод за притеснение.
На тази възраст почва слюнкоотделянето и никненето на зъбите (започват да ги болят венците,пък кога ще избие зъба е друга работа), погледни й венците, виж дали си търка устичката, бузите, дали си дърпа ушетата, ако да, е нервна заради това. Иницирай ти кърмения,ако ти се виждат кратки, но някои бебета успяват и за минути да се нахранят.
Хубаво ли обхваща зърно+ареола? И юздичката как е?

# 118
  • Г. О.
LittleCactus, благодаря за отговора относно Ламизила. Вече го ползвам. Бебо си хапва добре, на час, максимум два е мнооого гладен. Само че е на смесено хранене, не ми е достатъчно кърмата и дохранвам. Всъщност съотношението е 1:1 кърма:АМ. Днес не е акал, но на всеки два часа има мокър памперс. Чудя се дали трябва да предприема нещо против запек или да изчаквам? Вие имали ли сте такъв проблем? Мисля, че е от Еспумизана против колики:(

# 119
В еспумизам комфорт има (за съжаление) малтитол и не запича. По скоро АМ запича.

Сигурно сте чела вече във форума, но да си кажа, 50 на 50 ам и кърма ако сте няма да се увеличи кърмата. Ако искате да се увеличи, често кърмене или цедене след кърмене или по друга схема, както най ви пасва.

Без грам критичност, но като чуя не ми стига кърма и направо скачам Simple Smile мисля около 3 процента от жените само имат проблем, който им пречи да произвеждат нужното количество кърма (не съм сигурна за процента дали добре си спомням) и причините са конкретни заболявания. При всички останали е въпрос на бебе, колко и как суче, и стимулиране.

С по голямото ми дете имаше много "загриженост" стига ли й кърмата, имам ли кърма. Майка ми редовно носеше хип като идваше, за всеки случай... А аз съм кърмене до годинка и половина в соца. Сега, като че ли по малко ме питат, но около мен масово майки не кърмят, защото "нямат достатъчно кърма" Sad личен избор е да се кърми или не. Но ако има желание, е въпрос на достатъчно информация и малко зор в началото, ако не тръгне добре. Всъщност освен личен избор е и препоръка на СЗО.

Аз този път, за пореден път да си кажа, колко съм разочарован от консултанти по кърмене. При мен само всяха паника и не ми помогнаха, с малки изключения. Оправихме се от форума и допълнителната информация, която си намирах. И железна подкрепа на личната. Не бих си позволила да критикува някой, ако не кърми, защото сме различни хора и ако зора в началото причинява огромен стрес и дискомфорт, няма как. На мен лично по голям дискомфорт ще ми причини ако не кърмя.

Извинявам се ако се отнесох 😏

Общи условия

Активация на акаунт