Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 20

• 24 237
  • 758
  •   1
Отговори
# 615
Може и зъбче да е, има тръгнало. Обаче първия изби толкова неусетно, един следобед просто ме ухапа с него, че не ми беше хрумнало. Всъщност май пак имаше отказ от храна, но доста преди са избие и не свързах нещата. Корички си дъвче при всяко сядане на масата, има и едно изстудяващи се гризалкк, които много обича. И да, както спеше по-цяла нощ, снощи 3 пъти искаше да суче. И като цяло май не е нещо страшно, но с този рев през деня се паникьосах.

Скрит текст:
Съгласна съм за песничките и т.н.. Аз не го разсейвам (то няма и нужда), докато яде твърда храна. Пускам му или му пея нещо за успокояване, когато се разплаче от предложената гърда. Като се заслуша, и сам отваря уста и захапва, след това спирам и продължава няколко минути спокойно да суче, после пак наново докато аз не се откажа да предлагам или не заспи

# 616
Скрит текст:
ясно, аз друго разбрах, извинявай 😉
Щом суче през нощта, няма страшно.
Аз в момента я кърмя след истерия. Дори панадол не успях да й дам, рев и тръшкане и търкане на венците. Буквално ляга на земята и реве. Милите душички, направо ми идва да ревна и аз 😩😦

# 617
Потенето и според мен е на хормонална основа. Аз съм най-зиморничавия човек на света, а от както съм родила не спирам да се събуждам вир вода.

# 618
Момичета, м. ми дойде 😢
Много ме е яд надявах се да мина без възможно най-дълго време. Главата ме боли и се чувствам ужасно, а за капак на всичко и кърмата ми изглежда намаляла. Някъде по-назад имаше съвет за приемане на добавки преди менструация за да се избегне това намаляване на кърмата, но нещо немога да открия точно къде беше. Много съм неадекватна днес.

# 619
Лимонче, стискай зъби, като свърши се нормализира кърмата. Имай и едно наум, че хормоните нещо малко променят вкуса и може да се мръщи твоята госпожица, но ще й мине.

# 620
Лимонче бях чела за калций и магнезий за добавките 14 дни преди цикъл, но да не те излъжа пак

# 621
Момичета снощи имах температура, боли ме корема и имам диария, също и ми се гади много. Притеснявам се да не предам на малката нещо, дали мога да пия нещо

# 622
Limonche на мен още с каката ми бяха казали около цикъл калций магнезий и цинк, но не чак 14 дни, а по скоро 4 5. Стискам палци да няма кой знае какви отклонения, нормализират си се нещата.

Didi123 до колкото знам, е важно да кърмиш сега, за да й предадеш антитела. Иначе ентерол давах и на бебето по лекърска препоръка, така че със сигурност може. А най вероятно и нещо по силно. Аз понеже си имм проблеми с корема и от време на време пия въглен като ме заболи през нощта, проучвах и не вреди.

Кактусче, с лъжица не става, защото не й харесва самия пробиотик и половината излиза на вън, а 70 лв струва.... Сега ще й взема био баланс бейби на капки поне само по 5 капки се дават. Иначе тя на 29 май стана на 4 м. Далече сме от захранване, ще си до чакам най вероятно 6те месеца изключително кърмене, въпреки, че гастроентерологът, при който ходих каза да я захранван с месо, за да качвала кг..... Мислех да й кажа направо мак доналдс да й взема, че от него се качва кг поне със сигурност, но се с държах от благоприличие.... Simple Smile

# 623
  • София
Момичета, м. ми дойде 😢
Много ме е яд надявах се да мина без възможно най-дълго време. Главата ме боли и се чувствам ужасно, а за капак на всичко и кърмата ми изглежда намаляла. Някъде по-назад имаше съвет за приемане на добавки преди менструация за да се избегне това намаляване на кърмата, но нещо немога да открия точно къде беше. Много съм неадекватна днес.
Искрено ти съчувствам, при мен този период без М беше само 5 месеца. И много се надявах след раждането да нямам същите болки и неразположение, но за съжаление нещата си останаха почти същите. За успокоение ще ти кажа, че на моя син по никакъв начин не му влияе, суче си по същия начин, не се е мръщил или да откаже мляко. Аз пия витамини Елевит  ама често забравям и прескачам).  Една АГ ми се накара, че докато кърмя не мога да разчитам само на храна и каза да пия витамини за бременни, предписа ми тези. Не знам дали имат връзка с количеството мляко. 

# 624
Благодаря ви момичета 🙂 Калмацин дали ще свърши работа в случая.
Съставът му е : Калций 400 mg

Магнезий 150 mg

Цинк 8,5 mg

Витамин Д 2 mcg

# 625
Преди 7 г за каката ми бяха казали точно калмацин. Сега си взимам на Джеймисън, защото са по големи и по изгодно май. Съставът е същия горе долу.

# 626
Може ли линк към тези на Джеймисън?

# 627
  • София
Тег, и ние сме в същата ситуация с пробиотика - няма никакъв възможен начин да й го пробуташ 😂 Мисля пандата да почака по-добри времена, а сега да взема друг.   Как избра с кой да го замениш?

# 628
Майчета,

Мисля, че се разболявам... Боля ме гърло цяла нощ и започнах да кашлям Confounded
За гърлото знам какво да си взема, но за кашлицата се чудя, знаете ли някой сироп, съвместим с кърменето.
Също дали мога да си правя инхалации с физиологичен разтвор?

# 629
Ето ги: https://sopharmacy.bg/product/4208/kaltsiy-magneziy-tsink-x100-1 … i-dzheymisan.html

За пробиотика, стори ми се, че в този има най малко допълнителни неща, има вит д т.е. (за да не давам отделно) и също по описание.... Аз омни панда ще го пазя за при захранването:)

Общи условия

Активация на акаунт