GOTH 36 - кой каза че ще има после? (29.04-06.05)

• 65 738
  • 2 621
  •   1
Отговори
# 1 485
  • София
Безликите и на мен са ми много интересни... Но и аз не съм много на ясно с нещата там.
Но мисля, че Джакен я пусна Аря, да си ходи.. тя не избяга, та той да трябва да я наказва.
Само като се сетя колко бой изяде това момиче... лошо ми става...

# 1 486
Butterfly,Джакен е фалшиво име, което Никой-ът използва. Чела ли си книгите? Там има обяснения. Интересно е.
Сняг, знам. Но този финал е толкова банален. Не искам изобщо да го приемам като възможност. 😂😂

# 1 487
Есме това че е банален, не значи, че не възможен. Нестандартният финал щеше да е да спечелят Другите. С него се разминахме.

# 1 488
Друго нестандартно - Церси печели. Предпочитам нея, отколкото Дани и Джон с бебета на Трона. Но имам вяра в Мартин, той трябва да е измислил интересен и неклиширан финал. Д&Д само трябва да го изпълнят.

# 1 489
Поздравче от мен https://youtu.be/JGePTGhsvD4
Безликите и желязната банка са много интересни, но едва ли ще видим повече за тях. Което е жалко

# 1 490
Ох, искам историята на Безликите , а никой не я знае. Чудя се Джакен наистина ли е жив , или е убит и му е откраднато лицето , въпреки че се представя като Никой ? Ако е Джакен, защо все повтаря , че е Никой ?! Трябва да има някакво име този човек, разбирам , че обичаите са за Никой заради многоликия Бог. Сваляха труповете,  май за да им вземат лицата и после хвърлят труповете. Мисля си и също, че ако Джакен се завърне може да иска да убие Аря , задето не е спазила обещанието. Аз още не разбирам , защо Аря отказваше да убие актрисата и останалите , за да трябва да умрат, значи е имало причина.. а причината така и не разбрах , защо трябваше да умрат. Но не е вярно ,че Аря е без чувства , то ако е така,  нямаше да пощади хората например... ах толкова въпроси и нищо не ми е ясно , а едва ли ще разбера , защото то няма време да обясняват...
Безликите са били и наемници. Всеки можел да им плати да убият някой, само че скъпо. Аря стана безлика, ако не нямаше да може да си сменя лицата, перфектен убиец. Мисля че цялото и обучение, това че Джакен я намери и т.н е било за да обучат да може да убие КН. Затова я и пуснаха.

# 1 491
Ей хора, няма смогване на темата. Спра за 1 час и хоп 3 страници.
Толхарт май държеше Горски лес, не искам да си измислям. ЗНам че в горния ляв ъгъл на Севера има голяма гора. Лунните порти са долната част на Долинита, много укрепен проход,  катериш се нагоре и има три  каменни порти тип "кале" през които да се премине. Острани няма как да преминеш. При"война на изтощение" е израз това означава да използваш терена срещу противника-. В такива случаи на всеки 1-2 по един -два души  твои срещу  загуби на противника и повече. Пак давам пример  - проход през който минават 200 човека, слагаш 10 човека да го блокират отпред, 10 да го блокират отзад и 30 стрелци отгоре. Сигурно ще имаш жертви, но жертви на противника са десет пъти повече. Тук е ситуация в която използав терена, типична "война на изтощение". Или - блато - конете на врата затъват, пешаците ти оцеляват. Един -двама ще затънат.

Аз заради тресавището споменах ровът Кайлин, но теоретично уж настъпва мраз и тресавището ще замръзне. Лунните порти ще свършат работа, но са далече и да кажем армиите се добират до там, а какво става с всички останали от севера? Щяха да се превърнат в армия от мъртви.

още една логистична грешка - не започнаха отрано да се подготвят. Само от момента на падането на Вала мъртвите трябва да се домъкнат поне за 2 седмици и то ако не почиват, я на Станис колко време му отне да стигне от Вала до ЗХ- почти 40 дни. Сега, вярно, че мъртвите нямат обоз, не почиват, не студуват, и все пак тоав са стотици километри. За това време в ЗХ можеха да направят много неща, включително и да изтеглят основните си сили в Долината или в Рова Кайлин и да го укрепят от север, а в същото време две-три групи да нанасят поражения на прииждащите мъртви, с цел да ги забавят и отслабят. Повече щеше да има смисъл, от това което направиха.   Пък и защо трябваше да чакат Вала да падне,като още преди това можеха да се подгоговят?Проблема е, че трябваше да разтеглят нещата във времето, поне два епизода трябваше да отделят за битки, ако не и три, а те са решили да пестят време и пари. Честно казано нямаше да съм толкова недоволен, ако не бе тези невероятни реклами, че този последен сезон е най-най-най-най-великото нещо което сме гледали и че Дългата нощ ще счупи всички очаквания. Е счупи ги! определено закопа дъното! причината до голяма степен е и свръх очакванията, които ДиД създадоха и не можаха да изпълнят
С всеки следващ сезон времето промемя своята относителност.
В първи гарваните пътува с дни от ЗХ до вала. Пътуването от ЗХ до КЧ беше 1 месец. Сега си личи че не наблягатна тази подробност.

# 1 492
Не искам Церсей да я трепят. Искам да я натирят зад вала и да затворят дупката:smiling_imp:Grinning
Ако не е бременна де, че това може да й спаси кожата. Пък ако види, че губи всичко ми се струва,че може и сама да си види сметката. Беше готова веднъж да го направи.

# 1 493
Мисля си и също, че ако Джакен се завърне може да иска да убие Аря , задето не е спазила обещанието.
Ооо, аз останах с впечатление, че той беше доволен от това, в което се превърна Аря. От Аря в Никой и от Никой отново в Аря Старк. Когато тя си тръгваше изражението му беше едно прикрито задоволство.

Представям си го да изникне сега в Златната дружина, маскиран като предводителя им. Но ми е кухо това, не виждам вече причина да се меси в делата на Вестерос. По-скоро Даарио може да се е внедрил някак там. И като предишния път при Вторите синове да направи някакъв вътрешен преврат.

# 1 494

още една логистична грешка - не започнаха отрано да се подготвят. Само от момента на падането на Вала мъртвите трябва да се домъкнат поне за 2 седмици и то ако не почиват, я на Станис колко време му отне да стигне от Вала до ЗХ- почти 40 дни. Сега, вярно, че мъртвите нямат обоз, не почиват, не студуват, и все пак тоав са стотици километри. За това време в ЗХ можеха да направят много неща, включително и да изтеглят основните си сили в Долината или в Рова Кайлин и да го укрепят от север, а в същото време две-три групи да нанасят поражения на прииждащите мъртви, с цел да ги забавят и отслабят. Повече щеше да има смисъл, от това което направиха.   Пък и защо трябваше да чакат Вала да падне,като още преди това можеха да се подгоговят?Проблема е, че трябваше да разтеглят нещата във времето, поне два епизода трябваше да отделят за битки, ако не и три, а те са решили да пестят време и пари. Честно казано нямаше да съм толкова недоволен, ако не бе тези невероятни реклами, че този последен сезон е най-най-най-най-великото нещо което сме гледали и че Дългата нощ ще счупи всички очаквания. Е счупи ги! определено закопа дъното! причината до голяма степен е и свръх очакванията, които ДиД създадоха и не можаха да изпълнят

Е аз очаквах серия от битки в оставащите епизоди, как губят и бягат. Очаквах разни страшилища, ледени паяци, мамути, мечки, мрак, студ, снегове и виелици. И великаните бяха няколко пък тук само един показаха.

# 1 495
Желязната банка може да изиграе някаква роля, ако трон все пак има накрая.
Ако Церсей загуби, дали смъртта няма фа е избавление за нея? Ако няма никакви средства за отмъщение, то тя самата би сложила край на живота си. Според мен вдна небесна килия в Орлово гнездо добре ще ѝ дойде, или да я направят мълчелива сестра.

# 1 496
Third  с еднакви очаквания сме били.  За мен най-голямата грешка. нямаше гигантски ледени паяци. Не е истина!
А най-хубавото нещо -Дани запали краля на нощтта (и той оживя), Мел запали огнения вал,  и имаше великан.

Последна редакция: ср, 01 май 2019, 23:44 от Лорд Сняг

# 1 497
И аз си го мислех това за Даарио, но досега трябваше да го видим, все някаква подсказка трябваше да сложат.  А, и как ще направи преврат, той няма толкова мъже.
Идея за анкета - ще има ли трон или не?

# 1 498
Оооо Дариооо пък кво ще дири във Вестерос?, Денерис ли? Според мен нито него, нита Джакен ще видим отново в сериала. Те са пълнеж, които са нямали късмета на Лиана.

# 1 499
Да я направят мълчалива сестра е безсмислено. Тя вече беше наказана от Вярата, когато никой не общуваше с нея. Не трябва и физически да я измъчват инак зрителят ще реши че леко й се е разминало.

Общи условия

Активация на акаунт