GOTH 36 - кой каза че ще има после? (29.04-06.05)

• 65 603
  • 2 621
  •   1
Отговори
# 1 815
  • Русе
Много оплаквания за тъмнината, бре. При мен беше средна работа, виждам на снимки, че някои явно са бутнали настройки (или са си били така) и са имали леко по-светла картина, но чак пък да се заявява, че е пълна тъмница и не може да се различи нищо... Вероятно настройките ви са били зададени на затъмнено отвъд средното.

И нещо като за петък вечер Simple Smile

# 1 816
Тирион ще предаде Дани. Сякаш това ще е първото.

# 1 817
Не е изключение. И при Таргите има инцест. И  при Джайм и Церсей има инцест. ама те не са диваци.

# 1 818
  • Варна
Не е изключение. И при Таргите има инцест. И  при Джайм и Церсей има инцест. ама те не са диваци.
Таргите са валирианци, не вестеросци.
Джайм и Церсей крият връзката си, знаят че ще бъдат заклеймени, та са изключение.
Инцеста не е вестероски обичай.

# 1 819
Сняг, аз не знам при Таргите да се е практикувало баща-дъщеря. Дори и те са имали някакви граници. За това казвам, че е изключение. И Станис беше отвратен като разбра историята на Гили и бебето и.

# 1 820
  • Вестерос
Аз попаднах да доста хубаво ХД качество. Тв-то ми е супер. Виждах си идеално. Проблемът не е в това как са снимали.
А не ви ли дразни преди началото на всеки нов сезон, хилядите постове във фейса как еди кой си бил от супер рядката група хора, които не са гледали нито един епизод от филма, че чак и за специални се имат нещо 😄😄😄. Не разбраха, че не случайно е най- гледаното шоу евър, просто защото има уникална подложка. Друг е въпросът как развиха историята.
Само да кажа, че в моя офис - десетина човека, само аз гледам сериала и съм чела книгите. Имам още един колега, който гледа, но не е фен, просто информативно..... останалите наистина нищо не знаят за историята и не ги интересува. Просто не харесват фентъзи.
Същата история с хората около мвн, въпреки че няколко харесват фентъзи и фантастика

# 1 821
Сняг, аз не знам при Таргите да се е практикувало баща-дъщеря. Дори и те са имали някакви граници. За това казвам, че е изключение. И Станис беше отвратен като разбра историята на Гили и бебето и.

@Есме, Демон и Ренира практикували чичо-племенница, което е почти същото. а практиката брат - сесра е масова, мога да се сестря поне 3 случая с лекога. Джайм и Церсей копират Таргите. Може и други знатни родове да е имало, ама ние сега научихме за Ланистърите, защото те са на власт и Мартин ни ги показа.

@ Хексе, ти ме връщаш към една тема  по история, чепкана и разчепквана- какви сме ние? прабългари, траки, славяни, тюрки? след като мине известно време кръвта на  един народ се "омешва". При положение че във Вестерос им ройнари, Първи хора, андали,Таргарини (валирианци), диваци, мисля че е несериозно да говорим за такова нещо като "обичаи на Вестеросци".   Обичаите на вестеросци отпреди андалите са едни, след андалите са други, след като е дошла Нимерия - трети и т.н.
в този смисъл приемам, че Таргите са част от вестероските обичаи, цели 300 години вече са час от историята на Вестерос, а не на Валирия.

П.С. гласувах, че Юрон ще предаде Церсей

# 1 822
  • Варна
Оффф от десет кладенеца вода...
Ами нали затова са практикували инцеста таргите, за да не се омесват с вестеросците.

пП Аз гласувах, че Сам ще предаде Джон.
Подготвя се това, но дали ще бъде първи...

# 1 823
Не съм казал, че не са го практикували заради това. Просто вече и те самите са вестеросци и са си донесли практиките във Вестерос.
Ето показателно - Джоана и Тивин - първи братовчеди. екзогамен брак. Всички сочат с пръст Таргите, но истината е, че взимат пример от тях. Сладкия Робин в книгите се канеха да го канят за Санса, а тя му е братовчедка.
Само Първите хора/диваците са практикуват вес още чиста ендогамия.

П.С. Сам не вярвам да предаде Джон, по скоро ще го играе сив кардинал, но все пак е възможно. Санса срещу Джон съм обявил че се хващам на бас с всеки, че не е възможно.

# 1 824
  • Варна
Не съм казал, че не са го практикували заради това. Просто вече и те самите са вестеросци и са си донесли практиките във Вестерос.
Ето показателно - Джоана и Тивин - първи братовчеди. екзогамен брак. Всички сочат с пръст Таргите, но истината е, че взимат пример от тях.
Хубу, да признаем Крастър за Таргариен тогава, че забравих за какво бе спора. Rolling Eyes

# 1 825
за това че  освен първите хора/диваците всички други хора във Вестерос са повече или по-малко екзогамни. И Крастър им прилича повееч отколкото на диваците, които са "чисти"

П.С не държа на спора, просто искам да отбележа, че  случаят "Крастър" не е изключение.Мир! Hands Hand

# 1 826
  • Варна
за това че  освен първите хора/диваците всички други хора във Вестерос са повече или по-малко екзогамни. И Крастър им прилича повееч отколкото на диваците, които са "чисти"
Човека е дърт извратеняк.
такива ги има навсякъде.

# 1 827
Относно анкетата:
След двусмисления край на седми сезон с Тирион и Церсей насаме сериозно поддържах идеята, че Тирион ще предаде Денерис.
Сега не съм толкова убедена. В други сцени от същия сезон той е много искрен в подкрепата си за Денерис, особено като знае, че тръгва срещу сестра си.
От друга страна, сценарият изобилства с "нежни" намеци, свързани със Санса. Уроците на Бейлиш за борбата за оцеляване, хаоса и стълбата; за най-лошите възможни сценарии и решителното противодействие ... Санса впоследствие му показа, че е отлична ученичка.
Има една чудесна и дълбокомислена сцена с нея и Лорд Бейлиш в сезон 6. Там той споделя мечтата си да седне на ЖТ с нея до себе си като негова кралица.
 https://www.youtube.com/watch?v=36WgsCx7TwM

Когато Санса предупреждава Джон за характера на Церсей, тя влага известен възторг в думите си. Джон и казва, че долавя у нея възхищение към Церсей. Санса е ясна и лаконична: "Научих много от нея."
Санса познава добре дворцовия живот и от всички е най-адаптирана към средата в Кралски чертог.
Отдавна скъса с илюзиите и наивността. Мисля, че у нея се спотайва вълчица, готова за скок към целта в подходящ момент. А Санса има цел.
Освен това умее да използва силата на другите без самата тя да е особено силна.
Не мисля, че Санса ще извърши някакво явно предателство. По-скоро ще действа хитроумно и ще се възползва от ситуацията.
Като цяло - не вярвам да има буквално предателство в смисъл на смяна на лагерите.
По-скоро ще има жестоки решения, които ще породят още жестокост ...
За тройката Тирион, Джайм и Церсей развръзката ще е трагична и тъжна за гледане.
Джайм обича сестра си толкова силно и обречено, че отдавна е приел мисълта да умре с нея и заради нея.
Единствено Бриен и Тирион го връщат към равновесието. Но Церси е пуснала здрави корени в цялата му кръвоносна система.
Джайм няма шанс заради Церсей.
Тирион няма шанс заради Джайм.
Санса ще чака непоклатимо възможността си да оглави Севера.

Общо-взето, така ги виждам нещата.

Последна редакция: пт, 03 май 2019, 19:55 от well-known

# 1 828
Сняг, дори племенница-чичо не може да се доближи до баща-дъщеря. В цялата история това с Крастър е изключение и очевидно не се доближава до манталитета на вестеросци. Никой не би го оправдал и за всички е извратена работа. Спирам по въпроса.
Не мисля, че Сам ще предаде Джон, но със сигурност ще свърши нещо зад гърба му, вероятно в коалиция със Санса и Аря.
В анкетата не видях Давос.

# 1 829
Заповядайте с бирата у нас, 55 инча самсунг кърв май се води. Уловката е едно 4 годишно диване, което не млъква и не спира на едно място и едно 8 месечно, което мрънка почти непрестанно. Даже ще ви оставя на спокойствие да гледате и аз ще изляза, ама без децата 😄😄

Давос кой би могъл да предаде ?

Общи условия

Активация на акаунт