GOTH 36 - кой каза че ще има после? (29.04-06.05)

• 67 276
  • 2 621
  •   1
Отговори
# 1 845
Както съм писала и преди, за да го предадат Сам, Санса, Давос и т.н., Джон трябва да извърши нещо немислимо, което да е в ущърб на Севера и на Старките. Според мен не би го направил никога и е в безопасност. Вече Дани може да тръгне да му вреди, ако усети, че ще си изгуби Трона. Това би било правдоподобно за мен, предателство на Джон от Санса и да го видя, няма да повярвам. Дано Д&Д не са тръгнали в тази посока, само заради shock value.

# 1 846

Бързия влак, според мен  Мисандей вредеше много повече отколкото Санса.  Тирион си говори със Санса и Мисандей трътва да се меси в техните човешки отношения ни лук яла, ни лук мирисала. Как да не вреди?  
............................
Много ми е любопитно къде някой вижда предателство на Санса към Джон, когато тя прави всичко в името на рода, а той е част от него.
Мисандей не се меси в техните отношения. Тя реагира на реплика. При това - съвсем на място.
Не съм противник на Санса. Има много хубави качества.
Но също може да не е адекватна на дадена ситуация, ако реши, че интересите и са засегнати. Обаче има моменти, които надхвърлят амбициите и. Трябва да ги приема с повече разбиране.
Санса не е по-различна от Денерис в стремежите си да владее Севера  - или семейството и да го владее.
И Денерис иска престола над седемте кралства.
Това е наследството им. В кръвта им е да го отстояват.

# 1 847
Така е, но Старките чувстват Севера, като дом в истинския смисъл на думата. При тях битката е и на емоционално ниво. При Дани е по - различно. Тя последно се е чувствала у дома, като дете в къщата с червената врата. Иска да принадлежи някъде и се е самоубедила, че мястото и е на Трона, че там ще е щастлива, и завета на семейството и ще бъде продължен. Имам чувството обаче, че ЖТ няма да и донесе удовлетворението, което очаква, ако изобщо седне някога.

# 1 848

Бързия влак, според мен  Мисандей вредеше много повече отколкото Санса.  Тирион си говори със Санса и Мисандей трътва да се меси в техните човешки отношения ни лук яла, ни лук мирисала. Как да не вреди? 
Предателства дотук Санса не е имала освен спрямо Кутрето, но той отдавна си бе заслужил смъртта - сериен убиец и перверзник, на него никога не можеше да му се има доверие. Всички с нетърпение чакаха, кога Санса ще го убие - най-малкото като правосъдие за смъртта на Нед.
Бързия влак, първо не съществува такова нещо като жена истеричка. Има конкретин условия които превръщат жена или мъж в истерик/истеричка. Някои са по-хладнокръвни, но и най-големият непукист може да бъде превърнат в истерик.
Както и да е - кокретният повод да спомена, че Санса е запазила хладнокръвие, а не е изпаднала в истерия бе съвсем друг, ти го подмина.
Много ми е интересно какво очакваш да прави Санса в криптата. Да стои и да мълчи като пукал? няма как, когато там е Тирион трябва да поддържа разговор с него. Да се бие с меч, когато не може да държи кама? какво точно трябва да прави според теб в криптата, което не е направила?

Много ми е любопитно къде някой вижда предателство на Санса към Джон, когато тя прави всичко в името на рода, а той е част от него.

Ако Санса искаше нормални човешки отношения с Тирион, нямаше да набърква политиката. Мисандей може да не се чувства на мястото си на Север, но с Тирион са съветници на един и същи човек, как очакваш да замълчи, когато се опитват да го манипулират? В епизода нямаше ни една жена истеричка, независимо от условията, стига с тия глупости.
Санса очаквах да седи и да мълчи в криптата, или поне да удари една молитва, както правеше за Джофри.
В името на рода могат да се направят много неща, като например да се крият факти, а добрите намерения да са си само твоята представа за добро. То не случайно с това бил постлан и пътя към ада.
Санса не вярва на Джон, показа го много пъти. Не й е нейна работа да се разправя с гаджето на брат си. Ако смяташе, че Джон ще е добър крал, щеше да му вярва, че когато трябва ще постъпи правилно. От недоверието до предателството има само една крачка.

# 1 849
Аз пък гласувах че Кибърн ще предаде Церсей... И аз не знам защо, но той е доста загадъчен персонаж...

# 1 850
Денерис си иска Престола, но дотук не е доказала, че го заслжава. Севера й го поднесе Джон като на тепсия, без бой, без нищо, а тя дойде като някаква завоевателка. И аз да бях на мястото на Санса след като съм спечелил битката на Копелетата, отървал съм се от Петир, избягал съм от Церсей и Джофри - и аз щях да посрещна един хладно един такъв човек като Дани. Дани реално не допринесе и чак толкова много за победата, убиеца на КнН е АР, стратегическата му цел бяха Бран, Джон е с по-големи претенции от нея. Всъщност дани се оказа абсолютно безполезно за Севера, само дето изгуби дотраките си.

Санса и Тирион са политичесик фитури - тя контролира Долината и е лейди Зименн Хребет, а той е Ръка. Няма как да не си говорят за политика. Споменаването, че нямат бъдеще заради Дани е нещо най-нормално и се подразбира. Просто не разбирам къде се пъха Мисайндей в техния разговор
П.С. Джили изпадна в абсолютна истерия като се появиха  зомбитата, а Санса - не. Санса можеше да се държи като Джили, да пищи, да крещи, да привлече още зомбита към тях, а жените да психясат окончателно.

# 1 851
Дани не е изяснила съдбата на старките и Севера. То се и видя директно, показаха го като за малоумни
Даже и заплаши сестра му...но Санса е крива? Ок, съвсем скоро ще се разбере Wink

# 1 852

Бързия влак, според мен  Мисандей вредеше много повече отколкото Санса.  Тирион си говори със Санса и Мисандей трътва да се меси в техните човешки отношения ни лук яла, ни лук мирисала. Как да не вреди? 
Предателства дотук Санса не е имала освен спрямо Кутрето, но той отдавна си бе заслужил смъртта - сериен убиец и перверзник, на него никога не можеше да му се има доверие. Всички с нетърпение чакаха, кога Санса ще го убие - най-малкото като правосъдие за смъртта на Нед.
Бързия влак, първо не съществува такова нещо като жена истеричка. Има конкретин условия които превръщат жена или мъж в истерик/истеричка. Някои са по-хладнокръвни, но и най-големият непукист може да бъде превърнат в истерик.
Както и да е - кокретният повод да спомена, че Санса е запазила хладнокръвие, а не е изпаднала в истерия бе съвсем друг, ти го подмина.
Много ми е интересно какво очакваш да прави Санса в криптата. Да стои и да мълчи като пукал? няма как, когато там е Тирион трябва да поддържа разговор с него. Да се бие с меч, когато не може да държи кама? какво точно трябва да прави според теб в криптата, което не е направила?

Ако Санса искаше нормални човешки отношения с Тирион, нямаше да набърква политиката. Мисандей може да не се чувства на мястото си на Север, но с Тирион са съветници на един и същи човек, как очакваш да замълчи, когато се опитват да го манипулират? В епизода нямаше ни една жена истеричка, независимо от условията, стига с тия глупости.
Санса очаквах да седи и да мълчи в криптата, или поне да удари една молитва, както правеше за Джофри.
В името на рода могат да се направят много неща, като например да се крият факти, а добрите намерения да са си само твоята представа за добро. То не случайно с това бил постлан и пътя към ада.
Санса не вярва на Джон, показа го много пъти. Не й е нейна работа да се разправя с гаджето на брат си.

Точно нейна работа е. Тя е лейди Зимен хребет, а Дани новата и кралица, доведена от Джон. Много ясно, че ще гледа интереса на Севера и ще се опита да разбере мотивите на брат си и плановете на Дани.
Няма да се повтарям пак за разговора Тирион- Санса. Манипулация не видях, само посочване на факти.
Санса вярва на Джон от 6ти сезон. И 8×01 пак му го каза: You know I do.
Не знам защо имаш други впечатления. И с какво Санса е показала, че не му вярва- наистина не знам.

# 1 853
Искам само да припомня, че:
1. Санса не искаше да ходи в криптите, каза "няма да изоставя хората си".
2. Санса разбра, че нещата са много зле, след като тонът на Аря беше категоричен, а Аря не се впечатлява току така.
3. Санса беше свидетел на онова, което се случи с дотраките. И в тази цялата ситуация щеше да е тъпо да занимава хората в криптите с молитви - това не е конвенционална война.
4. Сам отказа да ходи в криптите и реши да прави нещо непривично за него - да се бие - и Ед Скръбния загина, спасявайки Сам.
5. Има снимана сцена,  в която Санса и Тирион се бият в криптите със зомбита, но не е включена в епизода.
6. Дани се справи чудесно на земята (защото от дракон и баба знае), но всъщност никой няма да стои безучастно и да чака да го убият. Беше смела, но това не значи, че друг не би бил смел.
7. За толкова години никой никога не е обвинявал Церсей, Кейтлин, Марджъри и Денерис, че не боравят с меч. Винаги Санса е трън в очите и заклеймена като "безполезна", при положение, че жени като Аря и Бриен са изключения. Излиза, че всички жени, ако не са изключения, са безполезни, защото са жени. Не го разбирам.

Гласувах за Джон предава Денерис. Въпреки че съм много чувствителна към употребата на глагола "предава".  Лорд Гловър предаде Старките, защото положи клетва пред тях. Джон не съм видяла да се е клел пред Денерис, нито Юрон пред Церсей. Всеки си има интереси и ще си ги следва.

Резултатът от анкетата мен ме потриса. Едно и също нещо ли гледаме?
Значи Джон подарява дома на Санса на някаква цицореста завоевателка, но това не е предателство.
Но Санса щяла да предаде Джон. Как точно? На кого ще го предава? Защо? Ако може да ми се обясни, че бавно загрявам. Защото аз от 6 сезон чакам Санса да го предаде, пък тя все не го предава - как не я е срам!

# 1 854
Дани ако каже нещо от рода
"С Джон ще се оженим"  или "ще дам автономия на Севера"  или "Ще имам дете от Джон" Санса веднага ще се успокои. проблемите пред Санса са два:
1. Идва някаква завоевателка, която не е доказала своята полезност, държи се надменно с всички, баща й е луд психар, избивал Старки, Самата Дани заплашва Санса,  а е натрапница, и не е казала къде е мястото на Севера в схемата
2. Любов с Джон - Любов  - трябва ли това за значи, че зависят от настроенията на Дани, и че ако утре джон изпаден в позицията на Норфолк или граф Лестър (разлюбен фаворит) и му поднесат главата на кол и Севера ще го отнесе?
3. дори Джон да запази добри отоншения с Дани, ако той умре ще се запади ли отоншениението на Дани към Севера - и в частност към Санса. Ще бъде ли така признателна за подкрепата.
Санса е права да е нервна.

Нека Дани даде гаранции...

ирена, за всичко съм съгласен с теб, само не и за точка 7 - Маджъри и Цересй поне с една кама могат да си послужат. Санса и с това не можеше, трябваше Аря да й обяснява. Пропуски в обучението й, считаха, че е по-важно да е дама, а не да може да използва елементарно оръжие, за да се защити или самоубие. Вероятно затова я сочат с пръст.Разбира се, вината не е на Санса, а на Кейт.

Последна редакция: пт, 03 май 2019, 21:38 от Лорд Сняг

# 1 855
Irena,Сняг, съгласна съм с всяка дума. Санса не познава Дани. Живота я е научил да не се доверява на красиви руси кралици. 😉 Вече си пати веднъж.

# 1 856
Така е, но Старките чувстват Севера, като дом в истинския смисъл на думата. При тях битката е и на емоционално ниво. При Дани е по - различно. Тя последно се е чувствала у дома, като дете в къщата с червената врата. Иска да принадлежи някъде и се е самоубедила, че мястото и е на Трона, че там ще е щастлива, и завета на семейството и ще бъде продължен. Имам чувството обаче, че ЖТ няма да и донесе удовлетворението, което очаква, ако изобщо седне някога.

Много добре се обосновавате!
Интересно ми е, че който поддържа Санса, е против Денерис. И обратно.
Аз симпатизирам и на двете в повечето моменти.
И двете са силни и се опитват да постъпят правилно според разбиранията си.
И двете са на правилната страна  - срещу Церсей.
При Денерис има много повече мащабност, защото беше в положение да води жестоки битки и да застане начело на огромна армия. Тя много бързо порасна, много бързо узря за идеята си. Денерис иска да промени статуквото. Дори и понякога да действа по грешен начин - в крайна сметка е склонна винаги на компромис. Обърнат ли се срещу нея, обаче, не прощава.
Санса основно оцелява до момента. Не е имала шанс да се разгърне. И като характер беше твърде слабичка, наивна - трябваше и време да порасне. Санса няма амбиции да променя статуквото - стига да запази Севера.
Не знам чия страна ще взема в случай на голям сблъсък. Зависи.
Предпочитам да се разберат някак, защото и двете го заслужават.

# 1 857
Дани не прави нищо, за да привлече тези хора към себе си. Даже правеше обратното. Плашеше ги с драконите си. Заплаши голямата дъщеря на дълбоко уважавания от всички Нед Старк и действаща лейди на Зимен хребет пред собствените й васали и съюзници. Изключително арогантна и самодоволна - нямаше и едно топло взаимодействие с когото и да е било. Единствено с Джора.
Показателно е как Арините не само помогнаха на Старките да си върнат Севера - те направо им го извоюваха. Да сме чули някакви претенции от Робин Арин или лорд Ройс да искат Севера за себе си?

Чакам 4-ти епизод с нечовешко нетърпение. Имам усещането, че там ще лъсне всичко и ще падне най-после маската на Джон. От 3 епизод на 7 сезон публиката не знае какво става в главата на Джон. Все са го представяли през очите на другите герои. Кит Харънгтън нарича 4-ти епизод "Шекспиров" и казва, че му е любим.

# 1 858
Санса няма амбиции да променя статуквото - стига да запази Севера.
Не знам чия страна ще взема в случай на голям сблъсък. Зависи.

Която и гарантира Севера.

# 1 859
Ами Дани няма никаква визия за бъдещето. Тя се е съсредоточила в придобиването на трона и толкоз, а даже и него не знае как да вземе. Джон уж bend the knee, но просто и даде посока и цел. Постоянно се обгражда с някакви съветници и любовници. Сама е нищо. Толкова път измина, а сякаш само се обърква, вместо да се учи и да е уверена. Увлича хора, а после те страдат.

Общи условия

Активация на акаунт