GOTH 36 - кой каза че ще има после? (29.04-06.05)

• 67 337
  • 2 621
  •   1
Отговори
# 1 860
Дани има ограниченост на мисълта.
Първо - робите. не можа да разбере, че  има различни видове роби, че измежду робите също има класи, че не може изведнъж да премахнеш класите. Второ - направи революция, е хубаво. Тя твърдеше че ще премахне класите. Всъщност не стана нищо такова. Класите се обърнаха, но пак имаше бедни и богати.
Трето - Дани наивно продължаваше да твърди, че ще премахне класите във Вестерос. Интересно как?
четвърто - дани не започан да копае, има претенции за някакъв трон, въпреки че не иска да има класи?
пето - дойде във Вестерос, който гладува и гори храна
шесто - иска всички да я почитат, но гори хора? Дори Тирион и кааз да не го прави. Варис - също. тя обаче реши да не ги слуша. Ефектът - целият Предел се обедини зад Церсей, а всъщност я ненавиждаше, но Дани им се видя чудовище. Дойде с дракони и дотраки, палеше хора. Дани въобще не мислеше за имиджа си.
Изгуби съюзниците си - Дорн и железните -и въобще не преговаря за тях, остави за ги избият. СТрахотен съюзник.
Търсеше съюзници, Краля на Севера й дойда на крака, тя го плени и дори не му върна кораба.
Закле и се във вярност, тя дойде с държане "вижте ме коя съм аз" и заплашва сестрата на Джон.
На всичкото отгоре досега не беше полезна почти с нищо на Севера.
КнН го уби Аря.

Санса определено порастна. Стана по-наблюдателна, по-съобразителна, умее да се оправя с интригите, Оцеля след Джофри и Рамзи,  доведе армия и имаше решаващо значение за битката на копелетата, покааз се достатъчно решителна и безмилостна да убие Рамзи, и достатъчно манипулативна да се отърве от  Петир, на когото не можеше да има доверие. Всички лордове на Север и в Долината и има уважението, Теон истински я обичаше, за разлика от Дани. Да, може да не е хитра като Цецка или Маргото, но спрямо дани е поне две нива отгоре.

# 1 861
Силата на Санса не е в размятане на мечове или на бойното поле. Точно както силата на Денерис не е в дипломацията и политиката.
Тази следваща война, която идва, не е онова чисто насилие като войната с Краля на нощта. Това ще бъде война на стратегия, интелект и морални принципи.
Санса е проницателна, Денерис е прекалено самоуверена. Санса си остана състрадателна, Денерис стана безмилостна. Санса е дипломатична, Денерис тропка с крачета и си иска "нейното".

# 1 862
  • София
Според мен също, поне в началото на този сезон, Денерис (откога почнаха да я наричат ДАНИ, от миналия епизод?!) е малко арогантна. И гледа тъпо. Ама мега тъпо. Сякаш нещо се е случило с актрисата или е излязла от комфортното си амплоа на поредицата що-годе еднакви серии от миналите сезони

# 1 863
Дани в момента много трудно мога да я отлича от  Станис, който си настояваше "правото си е мое" и толкова. Сякаш сме в детската градина. Ами ако гледаме така на нещата Денерис ще каже че нейно, пък Джон, че е негово, пък андалите - че е тяхно, преди да има Тарги, а Първите хора ще твърдят е още тяхно е правото.
Станис обаче поне бе пълководец, и на моменти проявяваше гъвкавост. Дани и толкова не може. най-досадното е, че не се учи от грешките си, нито има желание да слуша поучения.

# 1 864
Офф, хора, стига вече. След като има хора, които не са имали проблем със затъмняването, значи картината е била ОК. Търсете проблема във вашия телевизор и стига сте обяснявали как качеството не било на ниво.

Глупости. Ето перфектно обяснение на английски. https://techcrunch.com/2019/04/29/why-did-last-nights-game-of-th … Ww5xtmuRC9Rvydirw

Проблемът с други думи не е само в ''нашия телевизор'', а и в НВО. Ето само малка част от статията: This episode almost certainly looked fantastic in the mastering room and FX studios, where they not only had carefully calibrated monitors with which to view it but also were working with brighter footage (it would be darkened to taste by the colorist later) and less or no compression. They might not even have seen the “final” version that fans “enjoyed.” Накратко епизодът е изглеждал добре като са го снимали и преработвали, но това не е била крайната версия, пратена на обикновения зрител. В крайна сметка не Блу-рей версията беше пусната по телевизията, но някой умник сигурно е гледал пиратска Блу-рей версия и си мисли, че целият свят така е гледал. Ами не.

# 1 865
Дани я нарича още брат ѝ в 1ви сезон.

# 1 866
Санса си иска Севера - в това спор няма.
well-known, не оставай с впечатлението, че съм против Дани, защото съм за Санса или обратното.
И двете са ми много интересни, като образи, но наблюдавам различно развитие върху тях.
Засега Санса се развива в силно положителна посока. Превърна се в умел политик и лейди.
С Дани ми е по - трудно да определя накъде се развива. Израсна много, но не винаги е взимала правилни решения, въпреки добрите си намерения.За съжаление на нея и липсва стабилно семейство, сигурен дом, изначално възпитание на ценности, които Старките имат. Затова я виждам като трагичен герой, който се лута от едно място на друго, не знае по кой път да поеме и създаването на връзки с хората не и се отдава напълно.
Относно управленските и умения : не са особено блестящи. Много е писано по този въпрос. Няма да изпадам в подробности.
Качества, които твърдо не харесвам в нея: импулсивност, лицемерие, чувство на превъзходство, убеденост в правотата и. А понякога не може правилно да "разчете" хората.
Не казвам, че е невъзможно историята и да се развие в положителна посока, но много се съмнявам.

# 1 867
Денерис върви към таргската лудост. В промо клипа за дом Таргариен на НВО започват точно с ония думи, че когато се ражда Тарг, боговете хвърлят монета - или ще е нормален, или луд. В настоящето имаме само двама Тарги. Единият от тях няма да е много в ред. Не ми изглежда да е Джон.
Лошото е, че по някаква причина скъсиха сериала. И Мартин е казвал, че е добре да има още един сезон, а не само че няма, ами и орязаха броя на епизодите. И Денерис рязко затъпя и се ожесточи. Промяната дойде от нищото, защото нямаха време да развията образа. Worried

# 1 868
  • София
Дани я нарича още брат ѝ в 1ви сезон.
Така де, и след това? Чак сега го чух...трети еп., осми сезон...

# 1 869
  • Вестерос
И в предния Джон й каза Дани

# 1 870
Есме, според мен Дани имаше не един и двама "възпитатели", кито можеха да й дадат много, но тя не желаеше да ги слуша,  или по-скоро -слуша ги избирателно
Джора Мормон, Баристан Храбрия, Даарио Наарис, Тирион Ланистър. Всеки от тях й бе полезен, но тя често пренебрегваше съветите им.
Джора не желаеше да слуша, когато виждаше опасности
Баристан не желаеше да го слуша когато говореше за грешките на Ерис
Тирион не желаше да го слуша като й каза да не пали двамата Тарли
Дани своеволничи, и после се чуди защо не я харесват и не й се получава. Е, по дяволите не е на четири години.

П.С. в книгите всички глави   на първа книга са озаглавени Дани

# 1 871
Ма кой е казал, че искам Санса да се бие, нямам абсолютно нищо против да си стои в криптите, стига да си беше мълчала. А това, което й го каза Мисандей, трябваше да излезе от устата на Тирион, та и там същата работа спрямо Денерис очаквам.  Пък изрязаната сцена може хич да не е изрязана, а да е част от вариантите, които се снимат, че те може да са снимали и как се целуват с Денерис. ..Която пък не била полезна.. то ще падна от смях. Ако не беше нейната войска ЗХ щеше да бъде превзет за 5 мин, преди кракът на КН още да е стъпил там, ама не, Санса е полезната. Както и да е, да няма изненадани после. Щото, когато се чудиш защо някой прави това или онова,  замисли се кое е най-лошото което го мотивира, нали така казваше Учителя. Нямам нищо против Санса много ми е било криво, какво й се случва, както и съм се радвала на определени нейни постъпки, но към Джон не е справедлива. Даже Джон не ми е най-любимия герой, какво остава за Денерис. Харесвам си дебеланко – Сам, нищо че не е кандидат за трон, най-човечен ми е от всички - после е Джонито. За доверието няма да се повтарям, за мен от Санса към Джон го няма. За останалото излизам от спора, щото почти всички имат някакви качества, които харесвам. Ще изгледам и каквото стане.

# 1 872
# 1 873
Бързия влак това е абсурдно. Не може да стои Санса, която е главно действащо лице и просто да мълчи. Най-малкото е неловко, при положение че там е и Тирион, а той доскоро й бе съпруг. На всичкото отгоре Санса е господарката на Зимен Хребет. Технически погледнато властта на Дани на това място е по-малко от тази на Санса, защото властта на конкретния сюзерен е по-важна в областта, от тази на краля на ЖТ. ако в първи сезон бяха убили Аря, за това че  Нимерия ухапа Джоф, какот държеше Церсей, при положение че още бяха в земите на Нед,  40 000 севернящи щяха да скочат срещу 300 души кралски свита и да избият всички - краля, кралицата, всички.
Не виждам с какво допринесе войската на Дани, като не я използваха въобще ефективно? дотраките ги убиха за 5 минути?* ако е въпрос Санса доведе 20 000 души от Долината и може да доведе още поне четири пъти по толкова, а Дани си изчерпа ресурса. Основната тежест я изнесоха северняците, Бриен, Джайм, Хрътката, Давос, Мелисандра....все хора, които не са на Дани.

*Три дракона имаше, единия го даде на КнН, така че повече е във вреда, втория - на Джон,, а с третия се опита да поопържи КнН ама не й се получи и Дрогон я изтръска на земята....

Последна редакция: пт, 03 май 2019, 22:29 от Лорд Сняг

# 1 874
Така е Сняг. А Джора специално и беше най - близкото до семейство. И сега го изгуби - нейния ментор, моралния и компас. Остава само да гледаме какви действия ще предприеме.

Последна редакция: пт, 03 май 2019, 22:29 от EsmeWeatherwax

Общи условия

Активация на акаунт