GOTH 36 - кой каза че ще има после? (29.04-06.05)

• 65 918
  • 2 621
  •   1
Отговори
# 720
Доколкото си споменем Дани изкупи всички Неопетнени, така че е нужно време, години, да се подготвят нови.

# 721
Ама моля ви, недейте нарича Джон, Денерис и т.н. статисти Joy Първо, след като КнН вместо да нашляпа Джон, набърже си вдигна нови зомбита и избяга, значи Джон не се е мотал и е заплаха. Второ, и Джон и Денерис правиха всичко по силите си за да изпълнят плана. И трето и най-важно, забравили сте първият урок на Сирио - по-тиха от блатна вода! Сега ми е супер естествено че Аря го уби... Просто всичко, което тя направи са ни го показвали преди това, ако щете дори в този епизод ни показаха че тя се движи по-тихо от капка, падаща на пода. И номера с изпускането на камата - направи го като тренираше с Бриен! Всичко е супер гениално измислено, много ми хареса, но това не омаловажава всички останали герои. Ако щете Джон е супер ключов в живота на Аря и те така те...

КнН не даваше никой да го доближава, т.е. Джон не бе персонално с нищо по-опасен от някой друг смъртен, просто КнН следваше модел. Иначе естествено, че не бяха статисти Джон и Дани свършха важна работа с драконите, битнаха КнН на земята, и все пак тактически планът им бе неиздържан и можеше да имат  много по-малки загуби.
Нито бяха подготвили скорпиони, за да се защитяват от Ледения Дракон, нито имаха идея за огнени валове, докато не дойде Мелисандра - нищо. А можеха да отслабват войската на КнН още докато приближаваше. Вместо това й дадоха генерално сражение, а тя ги превъзхождаше поне 10 към 1

# 722
  • Русе
Как стои въпросът с армиите в последна сметка
  Севера и Долината - унищожени
  Тирелите ,Речен пад, Дорн -  остана ли нещо. Яра е с малко хора
  Въпросът е кого ще подкрепи ЖБ. За сега май са се обещали на Церсито. Варис свързан ли е с ЖБ по някакъв начин

# 723
Доколкото си споменем Дани изкупи всички Неопетнени, така че е нужно време, години, да се подготвят нови.
Тя нали им спря производството. Те са били роби, измъчвани и осакатявани. Няма да се правят нови. Според мен и останаха някаква част от тях, но за дотраките не знам. Имам чувството, че от тях има около 20-30 живи.
От Севера май нищо не остана, но от рицарите на Долината би трябвало да има.
Дорн не мисля, че ще го намесят пак.
А с армията на Предела какво стана? Къде изчезнаха всички? Към Церсей ли са?

# 724
На мен пък точно Сив Червей ми хареса много. Вдиша, издиша, и пожертва хората си. Кой друг щеше да го направи на негово място. Все пак доста наблягаха как те полека лека откриваха емоциите, приятели и т.н. в предните сезони. Би било нелепо да не покаже емоция, а емоцията му беше по-страховита от кървищата, дето се плискаха.

Аз мисля, че отвъд морето живота ще си продължи много добре без Денерис. Неопетнени не знам дали ще има, но дотраки би трябвало да са поостанали, макар и малко, останалите хора също ще си продължат живота, вероятно и робството, може и доброволци от 7 кралства да им идват. 

# 725
ЖБ вече се обеща на Церсей и тя извади Златната Дружина с техните пари.
За момента силите на Дани и Джон рязко намаляха, Речните земи, Дорн, Предела, Бурнизет земи тънат в разруха, а основните сили на Долината са със Санса и бяха почти унищожени в битката с Другите.
реално Церсей ако иска може да завладее цял Вестерос.

Дотраките според мен не знам дали останаха и деситима живи. Неопетнените може и да има някоя и друга стотица, но са малко. Денерис остана основно с двата дракона плюс Тирион, не че това е малко.

# 726
  • Вестерос
Останаха и според мен малко дортраки и малко неопетнени. Малко от рицарите на Долината, северняци и диваци. Като цяло с на Яра едната шепа хора не знам какво ще правят. Евентуално шепата и от другите домове да се присъединят...

Дани не взе всички дортраки, а само от племето на Дрого, бойците.

Като цяло тъпа им беше тактиката, много.

# 727
Златната дружина може да премине на Таргска страна. Нали го коментирахме преди няколко теми. Те не воюват срещу Тарги....

# 728
това  че Яра се забута с около 120 човека човека на онези острови, бе голяма глупост. Юрон ще я прегази за десет минути с неговите 300 кораба (24-000 души - на един кораб има около 40 човека). Вместо това можеше да помогне на брат си в битката за ЗХ.

джиджи , не разчитай. ДиД не се съобразяват със книгите, ще си воюват на страната на Церсей, за да е по-cool
Тарги, не Тарги, те не влизат тези детайли за тях Златната дружина е просто една наемническа банда. Станис например праща Маси в книгите да наеме Златнта дружина и да не се връща с банда под 20 000, а във филма докараха, че с него са Вторите синове,а те са 500 човека. За ДиД имената на бандите са нищо.

# 729
....
реално Церсей ако иска може да завладее цял Вестерос.

Да завладее точно - едва ли. Драконите все още дават голямо преимущество в битки на открито. Докато за обсада малко по-сложно става, при положение, че искаме да избегнем невинни жертви. Не става просто да полетят над КЧ и да сипят огън и жупел. Имаше впрочем някакъв спойлер за тримца, които се промъкват в КЧ, не знам колко е вярно, но и това е вариант - да се светнат да премахнат Церсей вместо да водят кръвопролитни битки. Горе-долу както се реши въпроса и с армията на КН, не е далеч от ума.

# 730
Церсей има скорпиони и требучети. Като уцели Драконите със скорпиони - и край. Даже Брон за малко не ликвидира Дрогон, а бе сам-самичък. А Дани и Джон, реално нямат армия, Ц. ги превъзхожда минимум пет пъти. Ако й умрат драконите на на Дани, просто Церсей избива Дани и Джон и се настанява с гарнизони навсякъде.
Церсей не виждам как ще бъде премахната, като я пази Не-Грегър?
Ако направят повторение на ситуацията с КнН директно обявява Гот за най-простия сериал. Добрите, които са навряни в ъгъла, побеждават лошите, които десекратно ги превъзхождат, и то просто защото са добри

# 731
Хрътката ще се бие с Планината.
Златната дружина си е за Церсей. В сериала не са им давали историята, т.е. това, че не се бият срещу Тарг го няма.

# 732
Джони, гледам и се наслаждавам, каквото това. За сериал, в ойто вече няма книжна подложка е добре. Има слабости, но на фона на много други си е идеален. Не ми се вярва Церсей да спечели и затова се надявам на някакъв обрат. Обаче ме притеснява много повече Кибърн. Той е извратен мозък и не знам какво ще измисли и накрая може да взриви КЧ. Нали имаше сцена, в която стана ясно, че има още от адския огън.

# 733
Може да използват Адския огън срещу драконите. Като се замисля, едва ли ще гледаме някаква хубава битка. Бюджета сигурно им е заминал с 3ти епизод. 😂
Ще претупат Церсей за 15-20 минути.

# 734
ИЗвинявай, ама Борджиите например са ми не десет, а  хиляда пъти по-велики. Тюдорите - също.  За мен сериал в който не се изпипват детайли, от типа на това Джайм да пада в дълбоко езеро брониран от глава до пети и да не се дави е супер несериозно. Дето се вика две серии по 40 минути искам да гледам, но да знам, че всичко е изпипано в тях . Луцифер за мен е на много по-високо ниво от игра на тронове, Готъм също, а бюджета им не е по-голям. Не може да имаш недомислици   с такъв бюджет и да твърдиш, че това е нещо невиждано.

явно са ти много ниски критериите за идеален сериал. Мога да се сетя поне осем- десет сериала, с по-нисък бюджет, които са по-качествено направени без всякакво замисляне.

Общи условия

Активация на акаунт