GOTH 36 - кой каза че ще има после? (29.04-06.05)

• 66 047
  • 2 621
  •   1
Отговори
# 645
Не съм съгласна, че в момента Аря е фокусирана върху Церсей. Много праволинейно гледаш на нещата. Виж какво си припомних тъкмо за пророчествата
- Born amidst salt and smoke, beneath a bleeding star. I know the prophecy. Not that I would trust it.[6]

—Marwyn, to Samwell Tarly

-  Prophecy is like a half-trained mule. It looks as though it might be useful, but the moment you trust in it, it kicks you in the head.[17]

—Tyrion Lannister, to Jorah Mormont

Не ми се коментират подробности от книгата в тази тема. Ако искаш да задълбаваме отново в темата за АА и ОП да ходим, където трябва.

Церсей е на първо място в списъка й, Аря си повтаряше постоянно нейното име, докато беше в Харънхъл, после в Браавос осъди човек, защото бе на служба при Ланистърите.  Бе тръгнала към Чертога за да трепе Церсей, но се срещна с Ед Шарийн и реши да отложи. Някои хора като Хрътката отпаднаха от списъка й, но Ако Церсей отпаден това ще е най-якият фейк.
Съществуването на Аря има един смисъл - да убие Церсей и веднага след това да я убият. Като бе малка се надявах да се събере с Роб, или поне с Джон, но оттогава Аря се превърна в убиец, много ми е интересна какво ще прави като свърши войната? тя е безполезна в мирно време, дори е опасна за близките си, за това героинята й трябва да умре.

# 646
  • София
Пътят на Аря в едно кратко видео  bowuu

--> КЛИК <--

# 647
  • София
9 души са отговорили че КнН ще е последният който ще остане на трона....
10 с мен. Wink
Първоначално нямах очаквания и доста ми допаднаха сцените, особено тази с Тирион и Санса. Беше много трогателна. После се изкефих, че Аря изненада НК и малко се разочаровах, че толкова бързо приключиха с нещо непобедимо, за което се говори 7 сезона. Затова мисля, че ако ще се отарамят за последните 2 локумести сезона, ще трябва да изкарат нещо изненадващо от ръкава, т.е. да не са се справили с НК. Да не говорим, че първоначално очаквах дори да си кимнат Бран и НК. Когато вторият си вдигна ръката, първоначално не помислих, че е за да го убие, после посегна назад към меча и все пак смятам, че накрая Бран ще остане като НК. Сега всички ликуват и са се отърсили от ужаса, все пак им предстои битка с живи хора. Би било най- адекватно да има туист. Иначе ще е тъпо и неиздържано. 

# 648
Гледах... Много, много емоции ми се събраха... Ще се опитам да ви изчета...
За сега само ще кажа че според мен Бран е знаел, той подари камата на Аря точно при дървото...

# 649
Пътят на Аря в едно кратко видео  bowuu

--> КЛИК <--

Моята Аричка Heart

Нещо ме съмнява , че май 1 сезон като че ли най много ми харесва донякъде, а после където се учеше като Безлика, много ми беше интересно и се надявах на история, но нямаше.

# 650
The_Third,
Нито един уважаващ себе си режисьор няма да покаже този път на избрания герой, защото после няма да има 'Уау' няма да има изненада, нищо. Тиф пусна едни снимки, не е далеч. Тя е дребна, ловка, бърза, нощ е и пр. неща. Видяхте колко зомбита изби с копието, видяхте и вътре в замъка как се измъкна на няколко зомбита. Тя е Безлика, обучен убиец и би трябвало да владее това изкуство ала нинджа.  Peace

Ако бяха показали в предишни епизоди, че владее изкуството да става невидима и да се движи със скоростта на вятъра тогава нямаше да питам.

# 651
  • София
Джони, пепел ти на езика.
Ако Аря умре, Дяволчето никога няма да прости на ДиД.  Sick

# 652
Само набързо да се включа с един коментар за Мелисандра. Изгледах отново епизода и вече като знам завършека по-лесно забелязах малките знаци, които ми подсказват, че Мелисандра е знаела, че Аря ще убие КН. Още с пристигането си я изгледа много особено, после и беше в точната стая, където Аря, Хрътката и Берик се скриха. И накрая я попита какво казваме на Бога на Смъртта, според мен за да я насърчи да отиде при Бран и да убие КН. Може би Мелисандра го е видяла в огъня и е разбрала, че Аря е важна, не знам.

Иначе за мен изчезна голяма, голяма част от тръпката с убиването на КН. Сега пак си останаха хората, няма я вече заплахата на Север, пак ще гледам Церсей с винцето и общо взето не знам какво да очаквам. Искаше ми се КН да убие Церсей, нещо друго да излезе покрай КН, защо драконов огън не го гори, и т.н. Разочаровах се.

# 653
9 души са отговорили че КнН ще е последният който ще остане на трона....
10 с мен. Wink
Първоначално нямах очаквания и доста ми допаднаха сцените, особено тази с Тирион и Санса. Беше много трогателна. После се изкефих, че Аря изненада НК и малко се разочаровах, че толкова бързо приключиха с нещо непобедимо, за което се говори 7 сезона. Затова мисля, че ако ще се отарамят за последните 2 локумести сезона, ще трябва да изкарат нещо изненадващо от ръкава, т.е. да не са се справили с НК. Да не говорим, че първоначално очаквах дори да си кимнат Бран и НК. Когато вторият си вдигна ръката, първоначално не помислих, че е за да го убие, после посегна назад към меча и все пак смятам, че накрая Бран ще остане като НК. Сега всички ликуват и са се отърсили от ужаса, все пак им предстои битка с живи хора. Би било най- адекватно да има туист. Иначе ще е тъпо и неиздържано. 

Ами то от ДиД какво да очакваме освен тъпи и Неиздържани работи? С  последните два сезона яко успяха да се омажат.

# 654
Ама моля ви, недейте нарича Джон, Денерис и т.н. статисти Joy Първо, след като КнН вместо да нашляпа Джон, набърже си вдигна нови зомбита и избяга, значи Джон не се е мотал и е заплаха. Второ, и Джон и Денерис правиха всичко по силите си за да изпълнят плана. И трето и най-важно, забравили сте първият урок на Сирио - по-тиха от блатна вода! Сега ми е супер естествено че Аря го уби... Просто всичсо, което тя направи са ни го показвали преди това, ако щете дори в този епизод ни показаха че тя се движи по-тихо от капка, падаща на пода. И номера с изпускането на камата - направи го като тренираше с Бриен! Всичко е супер гениално измислено, много ми хареса, но това не омаловажава всички останали герои. Ако щете Джон е супер ключов в живота на Аря и те така те...

Последна редакция: вт, 30 апр 2019, 08:42 от purpletka

# 655

Иначе за мен изчезна голяма, голяма част от тръпката с убиването на КН. Сега пак си останаха хората, няма я вече заплахата на Север, пак ще гледам Церсей с винцето и общо взето не знам какво да очаквам. Искаше ми се КН да убие Церсей, нещо друго да излезе покрай КН, защо драконов огън не го гори, и т.н. Разочаровах се.

И за мен важи това. Церса с тая вечна чаша вино и мазната си усмивчица ми е дотегнала отвсякъде, последните сезони все едно една и съща сцена с нея гледам. Имаше тръпка с КН и зомбярите ☹  аз и за него май ще рева 😁
Пурплетка, права си.

# 656
И аз съм със смесени чувства от този епизод. Не очаквах всичко да приключи толкова бързо и ролята на Аря в края. Също на фона на сериала като цяло малко хора умряха. От друга страна пък си е време да се развързват нещата по малко, защото останаха малко епизоди, а доста събития занапред. И на мен ми е много интересно как ще се развият нещата между Джон и Денерис, какво ще направят Санса, Тирион, Варис? Как ще постъпи Джейми в предстоящата битка с Церсей? И разбира се, кой ще седне на Железния трон накрая? Сигурна съм, че ще има още непредвидими събития, въпреки някак нелепият край на КнН. Нищо чудно Церсей да си остане жива или пък да бъде убита от някой съвсем неочакван, например от грамадния си пазач или нещо подобно.

# 657

Та разправяте, че можела незабелязано да се промъкне през тълпата мъртви.

# 658
  • София
тая снимка не е ли от миналия сезон?

# 659
Не, Аря е в средата, пред нея до дървото е Бран в количката, вляво са бродниците, които се пръскат.

Общи условия

Активация на акаунт