GOTH 36 - кой каза че ще има после? (29.04-06.05)

• 65 885
  • 2 621
  •   1
Отговори
# 735
Джайм не го ли измъкна Брон? А той май не беше с броня. Все едно, отдавна съм си занижила очакванията. Няма книги и гледаме каквото има.

# 736
Яра няма как да отиде с корабите си в ЗХ, защото там няма море. Така , че Яра смятам , че от Юга по някакъв начин ще помогне и ще се включи .

# 737
Джони, по добре беше като не гледаше, честно. Голямо си мрънкало. Все пак сериала е за масовия американски зрител. Занижи си очакванията.

# 738
Няма достатъчно хора. Макар, че не сме гледали двубой между нея и Юрон. Възможно е тя да го убие.

# 739
Церсей има скорпиони и требучети. Като уцели Драконите със скорпиони - и край. Даже Брон за малко не ликвидира Дрогон, а бе сам-самичък.
Айде сега, те, драконите, трева пасат. Дро първия път не беше наясно какво е това голямото, което прилича на малките с което го целят, ама после научи, че от него боли. И се научи да се пази - я, виж как добре се извъртя, когато НК го цели на два пъти.
Извън фенфикшъна - щото точно на това се обърна GoT в 7 и 8 сезон - никой сценарист и режисьор няма да сервира претоплена манджа тип "дракон седи тъпо пред скорпион", защото веднъж вече мина номера, а зрителите са капризнииии, искат нови неща.

# 740
  • Варна
Не мисля, че армията на Севера (обобщено) е чак толкова малка. От Долината едва ли са тръгнали всички рицари, а Предела след унищожаването на Тирел мина под командването на Тарли. В момента Сам е баш главата на родата и като нищо могат да минат на негова страна, колкото са останали. Други велики домове от Предела изобщо не са споменати в сериала, така че не очаквам изненади оттам.
То освен Златната дружина на Церса нещо остана ли й от ланистърските войски? Денерис не ги ли попиля зрелищно, с все храната на връщане от Предела? Юрон не го броя. Кораби срещу дракони - познайте кой ще пляска из Черна вода около потъналите си горящи кораби.

# 741
Снощи гледах епизода и все още не знам колко ми хареса.

Много смесени чувства имам за смъртта на КнН. От една страна, само и едниствено такова убийсвто (изненадващо нападение извън бойното поле) има смисъл за него. На бойното поле няма как да бъде победен, защото винаги последният войник ще е негов. Отделно, видяхме че не умира дори и от драконов огън. По-подходящ за такъв тип убийсто от Аря не съществува в тоя сериал. От тази гледна точка - супер.
НО. 7 сезона ни плашеха с Дългата нощ, непобедимата Армия на мъртвите и т.н. А накрая всичко се разигра в рамките на 80-тина минути. Претупано ми беше. Не зная и аз какво точно очаквах, но определено не беше този холивудски завършек: Лошият е на крачка от това да постигне целта си, но се забавя за секунди и това му коства живота, защото героят идва и спасява света. Все още не мога да се примиря.

Самата битка беше направена чудесно. Не съм голяма фенка на битките във филми/сериали, затова на някои места губех интерес, но не мога да отрека, че беше направена със замисъл - смяна на темповете, игра с музиката, разкриване на характерите на хората, дори в последния им миг. Хареса ми.

Планът: Самият план като такъв беше добър. Истината е, че Дани му тегли майната, когато видя избитите дотраки. Някой писа, че не й пукало: напротив, тя точно заради това се качи на Дрогон и тръгна. Джон се опита да я спре, за да запази плана, но за нея хората долу бяха по-важни. Не я харесвам от известно време, но в случая защити своите.

Малката Лиана Мормонт. Не й отделихме достатъчно внимание. И до последния си миг се би. Най-малкият войн уби най-голямото "оръжие" на Армията на мъртвите. Малък герой. Broken Heart 

Страхът: Хареса ми, че именно най-нахъсаните и непоклатими герои показаха страх. Като се замисля, още дотраките, бягайки назад (за тях силата и битката са най-висшите неща), показаха колко неподготвени психически са всъщност всички там. И Сив червей нямаше как да не се пречупи. Но ужасът в очите на Мелисандра, докато се опитваше да запали окопите за мен беше най-показателен. Сякаш за секунди губеше вяра в своя Бог. А за нея по-страшно нещо няма.

Подготовката за битката: Не мисля, че имаха време за нещо повече. Всички си мислим, че щяхме да направим още нещо за окопите, оръжията, Скорпионите, но истината е, че нямаха време. КнН дойде за 1 денонощие. Направиха това, което можеха, и използваха наличното.

Тирион и Санса: Ох, големи сладури ми бяха в тоз епизод. На фона на цялата битка, си говорят за "брака" си. И въпреки ясната си обреченост, илязоха да се бият с надигналите се Старк. С какво - една кама на Санса и даже не знам Тирион какво оръжие имаше. Те работа горе нямаха наистина. И двамата щяха да са мъртви. Не са войни и политици. Няма как всички да са войни.

Относно последващата битка с Церсей, си мисля, че ще ни покажат, че понякога хората могат да бъдат по-зли и от свръхестественото. А и Северът почти няма армия. Но мисля, че пак ще претрупат всичко. Затова в повечето сериали използват утвърдената схема "Един злодей на сезон". Така могат да се разгърнат действията подобаващо.

Със сигурност съм изпуснала нещо. Просто имам много неща за казване. Grin

# 742
Дотраките на пръв поглед много глупаво ги пожертваха, но като се замисли човек, то това е стилът на бой на конницата - те препускат и "помитат" врага. Как иначе да се бият? Тук само да отбележа, че Денерис никак не ми се видя разстроена от гибелта на цялото племе, дето всички бяха "кръв от кръвта ѝ". За Джора и за дракона показа чувства, трябваше малко да се садне и за дотраките според мен...

Изненадана съм от Сив червей, преиграха малко с този страх. Не ми хареса в този епизод.

Е, как да не беше разстроена! Тя седеше с Джон да чака КН, да подпалва рова и т.н., но като видя как загина конницата смени плана и отиде да избива зомбита. Джон и каза "КН идва", а тя му отговори "Обаче мъртвите вече са тук" и хукна.

# 743
Повече и от спойлерите, обичам ей такива моменти зад кадър:
https://www.instagram.com/p/Bw2zFBsg56q/?igshid=1qxlx52w3cqtc

# 744
Ох, леле! Каква е тази маса, от която скача Аря. 🤣🤣🤣

# 745
  • Варна
Ами явно няма как да я изтърсят направо от дървото - тва трудовата злополука не е шега работа Simple Smile

# 746

Нещо не ми се движи клипчето при мен Sad Cry

# 747

Ако си го отворила с браузър, би трябвало да има бутон за пускане. Ако го отваряш с Инстаграм приложение веднага тръгва.

# 748

Ако си го отворила с браузър, би трябвало да има бутон за пускане. Ако го отваряш с Инстаграм приложение веднага тръгва.
От тел съм и го отворих през браузър, тръгна и се оправи. Благодаря Simple Smile))

# 749
  • Разпиляна във въображението
За мен серията беше ОК. Нищо невиждано. Някои сме гледали Властелинът на пръстените, З-та война... Тъмнината ми беше проблем, чудех се кой гледам, но накрая си казах - все тая бият се едните срещу другите.
Думите на вещицата си бяха ясни за мен и изобщо не се чудех кой е този със сините очи.
Затвърди ми се мнението от предходния епизод, че Дани не беше бясна на Джон за признанието му, дори и горе на стената, когато си кимнаха и тръгнаха към драконите. Мислиха вече за битката.
Очаквах повече жертви от онези покрай камината, а то - всички оцеляха Simple Smile
Другата мисъл, която ми минаваше към края бе - какво разчистване ще падне след битката.

Общи условия

Активация на акаунт