GOTH 36 - кой каза че ще има после? (29.04-06.05)

• 65 787
  • 2 621
  •   1
Отговори
# 915
Да, Джони. Само ти си чел, самп ти знаеш. Ако всички предсказания и пророчества се сбъдват ще е скучно, безинтересно, предвидимо. А и на Мартин много избирателно му вярваш. Не му вярваш, че пророчествата за затова, за да покажат на хората, че не се сбъдват, но му вярваш, че финалът ще е едно към едно.... Не ми се спори повече с теб.

# 916
  • София
Като ще си говорим за очаквания- и аз очаквах друга динамика в темата. Ама ей на- примирявам се Laughing
Ако не ме лъже паметта, има отделна тема за книгите Simple Smile

# 917
Съжалявам, че се включвам в темата ни в клин ни в ръкав, но на някой направи ли му впечатление, че оръжията на дотраките не бяха от драконово стъкло, а си бяха стомана? Когато Мелисандра направи заклинанието си, ясно показаха, че не са от обсидиан и това много ме озадачава в момента. Всички са напълно наясно, че нормалните оръжия са безполезни срещу мъртвите, защо пускат авангарда си като жертвени агнета тогава? Колкото повече задълбавам, толкова по- чудно ми става. Първата ми мисъл когато се втурнаха и изгаснаха съответно е че Мелисандра направи някаква магия. Не тази очевидната със запалването, а нещо като жертвоприношение може би? "Only death can pay for life. "Как мислите?
Тц. Това е магия на жреците на Р'Хлор. Такива са и Мелисандра, и Торос Мирски, тоя дето се бие с пламтящия меч, който също трепе зомбитата. Мечът, не собственика.
Това да, съгласна съм,но нашите герои  не знаеха, че Мелисандра ще се появи, че да не им изковат или каквото правят с драконовото стъкло.

# 918
Като го няма но какво ще стане със сезоните, специално зимата?

# 919
  • Варна
Като го няма но какво ще стане със сезоните, специално зимата?
Зимата настъпва когато има война, а тя е зад ъгъла. Не би трябвало да е отминала.

# 920
Това да, съгласна съм,но нашите герои  не знаеха, че Мелисандра ще се появи, че да не им изковат или каквото правят с драконовото стъкло.
А, все са им дали по някой кинжал/брадва от обисидиан. Доста имаше наковани - няколко пъти даваха камарите покрай Джендри. Иначе дотрак да се раздели с аркха си - това е срам и позор. Но може да ползва и други оръжия. Wink

# 921
Епичен не изключва трагичен. Желанието всички да измрът, изказано по този начин предпилага, че имаш нужда от няколко валидола 😉
Мартин може да си приказка квото ще. Аз не вярвам, че финалът ще е един и същ. Никъде няма дори загатнато, че първата дълга нощ ще протече като втората. Това ти си си го измислил.

личи си, че не си чела книгите. В книгите в началото имаше много подсказки за безкрайни повторения с по-ранни събития.
П.С. ако на Мартин не вярваме, не знам на кого вярваме?
За пореден път - Книгите и сериала се разминават яко.
На чичо Мартин как да му се вярва, колко пъти лъга за излизането на шестата книга. Все щяло да е догодина, ама коя.  
п.п. Ако питаш мен, дори и той все още не е решил как да завърши историята, че да угоди на всички фенове.

Ако не вярваш на никого се превръщаш в Ерис, да се плашиш от сенки.
Аниш книгите и сериала се разминават отнякъде - 4-5 сезон. До средата на трети си вървяха съвсем успоредно. Важни са тия уточнения
Мартин е казвал многократно, че финала се знае, това над което работи е пътя по достигане на финала. И че този път за него ще е много различен спрямо ДиД, чак съвсем накрая ще се съберат пътищата.

# 922
  • Варна
Книгите и сериала се различават още след 1 сезон. Да не говорим, че характерите на някои герои са тотално различни.

# 923

Ако не вярваш на никого се превръщаш в Ерис, да се плашиш от сенки.
ГолЕм майтап. Ерис, а....Nerd
Цитат
Аниш книгите и сериала се разминават отнякъде - 4-5 сезон. До средата на трети си вървяха съвсем успоредно. Важни са тия уточнения
Мартин е казвал многократно, че финала се знае, това над което работи е пътя по достигане на финала. И че този път за него ще е много различен спрямо ДиД, чак съвсем накрая ще се съберат пътищата.
Мартин ще казва това, което ще запази интереса и ще му гарантира странични доходи. Би било глупаво да му вярваш за всичко.

# 924
Щом е така, приемам. В сериала са го сгрешили явно.

Ето съвременно коване на многослоен меч ако ти е интересно. Технологията е същата като в древността, но е механизирано. В края на клипа се вижда шарката от слоевете стомана и е същата като на "валерианската" стомана.

Идеята за валирианската стомана е взета от дамаската стомана, точната технология за която е изчезнала. Иначе по подобен начин се правят самурайските мечове.

# 925
Всички май са на мнение, с малки изключения, че Джайм ще убие Церсей. Само този факт трябва да ви говори, че това няма да стане.  Имам предвид, че щом всички го очакват, едва ли ще е той, защото целта е да бъдем изненадани най-малкото от Д и Д.

# 926
Доста се е изписало за тактиката на нашите, която според мен проработи до някаква минимална степен, само защото КН се оказа глупак.
Той първо видимо печелеше и второ – показа, че е в състояние да вдига нови трупове. Та защо му беше да се тика м-у шамарите при положение, че зомбитата щяха да ги довършат  живите така или иначе, а и той е единственото слабо звено в цялата му войска? Защо трябваше да се срещне очи в очи с Бран? Те мъртъвците почти го бяха довършили. Бран като се варгна в онези гарвани сякаш също го търсеше, все едно и той иска да се срещнат. Не ви  ли се струва, че има някакъв по-особен смисъл?
Бран като го бутаха към дървото супер странно изгледа Тирион, а такива погледи по принцип той пести.
Изобщо време е нещо да се разбере за този триок гарван, иначе се получава супер нелепо.

Колкото повече се замислям, толкова повече ми се струва, че за КН срещата с Бран беше по-важна от победата и риска да бъде убит.

# 927
Имаше логика Джайм да убие Церсей, ако тя беше попречила на Денерис и сие в битката срещу КН, сега не знам защо би го направил...

# 928
КН искаше да го убие лично, но не знам защо. Щеше да е хубаво да има скрит смисъл, но съм склонна да вярвам, че е поредната недомислица на Д&Д.

# 929
Аз точно заради това не вярвам , че ще е Джайм,  макар , че защо да не му лепнат и убиец на кралица ?! Не вярвам и че ще е Аря,  защото и това ще е очаквано и предвидимо. Затова залагам на някой , който изобщо не очакваме , но мрази да дъното на душата си кака ви Цецка ! Единият е Тирион, другият е Санса... третият е Дани... за четвърти за сега не се сещам ..

КН искаше да го убие лично, но не знам защо. Щеше да е хубаво да има скрит смисъл, но съм склонна да вярвам, че е поредната недомислица на Д&Д.

Ще разберем в четвъртък и петък , когато излязат зад кулисите и промота.

Общи условия

Активация на акаунт