GOTH 36 - кой каза че ще има после? (29.04-06.05)

• 64 898
  • 2 621
  •   1
Отговори
# 2 265
  • Вестерос
Да, така си е. Ако беше Визерис момиче или Дани по-голяма, нямаше Реагр да се жени за Елия

# 2 266
Актьора на Джофрито го има в Батман.

😂😂😂😂😂

# 2 267
Цитат
Дани придърпа лъвската кожа на раменете си.

— Визерис веднъж ми каза, че аз съм виновна затова, че съм се родила твърде късно. — Помнеше, че му бе възразила горещо, и стигна дотам, че да каже на Визерис, че той е виновен, че не се е родил момиче. За това оскърбление той я беше набил жестоко. — Ако съм се била родила по-навреме, каза ми той, Регар щял да се ожени за мен вместо за Елия и всичко щяло да стане съвсем иначе. Ако Регар е бил щастлив с жена си, нямало е да му потрябва момичето на Старк.
Да, ако Денерис се беше бракувала с Регар* и на нея нямаше да и трябва момчето на Старк. Wink

* -страхотна двойка щяха да са.

# 2 268
Ако вземем Крал Лир - 3-те му дъщери. Не бихме ли могли да направим mapping с 3-те деца на Тивин?

Сцената с : anybody who says "I am the king" is no true king(или нещо от сорта 😄), ми е една от любимките.
Това е epic!

А после Джоф го пита, защо не го информират за Дани и нейните дракони отвъд Тясното море. Тивин му вика, че точно в момента го информира.

И да, вЕрно, че го пращаше да спи. Даже искаше да му дават капки за сън.

Лудница!

Джоф не бе набрал скорост. Все още бе на 14 и имаше нужда от регенти. Тирион откровено се чудеше какво ще стане когато той стане пълнолетен и стане пълновластен господар и може да коли и беси по свое усмотрение. не че и така разни идиоти не му угаждаха, ама съвсем зле щеше да стане.

Сред разсъжденията на Тирион:
Скрит текст:
„След три години това жестоко момченце ще стане мъж, ще управлява вече сам… и всяко джудже с капка ум в главата ще е далече от Кралски чертог.“

Последна редакция: нд, 05 май 2019, 12:33 от Лорд Сняг

# 2 269
Денерис не е луда, просто е млада, неопитна и импулсивна. И ако някой види стотици роби разпънати на кръст и има ресурса да опита повече да не се случва, но ги подмине, за мен не е човек. Тя нямаше никакво време нито за някакви политики в робските градове, а за нова обществена система, която изисква години работа - съвсем. Фактът, че остави част от войската си – вторите синове показва, че не й е безразлична съдбата на ония хора.  Разбирам защо Санса й нямаше доверие до сега, но оттук нататък за мен няма основание да се цупи. Денерис едва не умря да ги защити, това заслужава ако не благодарност, то поне нормално отношение. За мен по-големият проблем е недоверието на Санса към Джон. Когато Денерис изгори храната да не забравяме какво се беше случило и откъде идва тази храна. Планински рай й бяха съюзници и като се има предвид, че избраната тактика за победа над Церсей беше обсада, а не да пали и руши КЧ, е съвсем нормално да я изгори. Даже ако не бе чакала по съветите на Тирион  можеше да хване и златото, та сега нямаше да се налага да се бият и със златната дружина. От предателствата в анкетата, без да знам кое кога ще се случи мисля, че Юрон ще предаде Церсей, те просто няма как да виреят заедно с тези амбиции, Тирион ще предаде Денерис, заради семейството си , Санса ще предаде Джон заради Денерис  и амбиции, и накрая Бран, който вече и на старата триока врана не ми прилича, а на нещо друго, ще прецака всички. Тези за мен ще са най-важните. Без да съм чела детайлите в книгите,  които постоянно се обсъждат в темата за сериала.

# 2 270
Емилия е супер положителна и готина

кога и къде? В Терминатор - Генезис, бе отчайващо зле. В Троновете има само един свестен епизод с нея. актьорската  й игра е не нула, а под нулата, ако това е възможно.

# 2 271
  • Чужбина
накрая Бран, който вече и на старата триока врана не ми прилича, а на нещо друго, ще прецака всички.

Това ми харесва!

На Дани не трябва да й се има доверие. Тя няма никакъв проблем да мами хората и да ги лъже, без да има кой знае колко основателна причина за това.

# 2 272
Бледолилава, не съм съгласна. Дани е млада и имаше цялото време на света да оправи Робския залив и след това да си връща ЖТ.
А за храната - обясняваше как няма достатъчно провизии, а в следващата сцена гори с вагоните. Защо просто не си я взе? Битката и беше спечелена, така или иначе.

# 2 273

Цитат
На Дани не трябва да й се има доверие. Тя няма никакъв проблем да мами хората и да ги лъже, без да има кой знае колко основателна причина за това.
Забелязвам същото и при Церсей, и Санса, и Марджъри, и Олена...

# 2 274
  • София
Не мога да повярвам, че някой защити робството. Някои така са се вманиачили в омразата си към Денерис, че съвсем са изперкали.
Най-любимият ми момент в цялата история е "купуването" на неопетнените. Само заради това мисля, че Денерис е направила повече добро от всеки друг.

# 2 275
  • Бургас
Защо актьорът,изиграл Джофри вече няма да играе?
Такава загуба!

# 2 276
Церсей е изпята песен, за това не я коментираме, иначе и тя не е по-малко луда от Дани
За Санса и Мардж - въпросът е не само дали лъжеш, а как лъжеш и защо лъжеш. Показателно е, че Мардж хората я обичаха, а Дани забърка проблема в Робския залив имаше откровено хора, които я мразеха. В същото време лъжите на Церсей не хващаха вече дикиш.

П.С. вероятно защото го отъждествяват с една-единствена роля

# 2 277
  • Чужбина
Цитат
Забелязвам същото и при Церсей, и Санса, и Марджъри, и Олена...

О даа!

При Санса дойде, обаче, впоследствие.

При Марджъри и Олена поне има някаква последователност, т.е. логика.

На мене ми бяга логиката на Дани. Ту е такава, ту е друга. Не мога да й следя мисълта, не мога да намеря причината за поведението й в детството. И в книгите е така.

Джон го разбирам - той е отраснал като "копеле". Разбирам, защо е такова дърво, защо е толкова интровертен и защо защитава слабите.

Марджъри е внучка на Олена. Олена е била силна жена, защото мъжът й бил тъпчо ... или поне, според нея.

Церсей цял живот е страдала, че няма пенис като брат си. И не е можела да разбере, защо се отнасят с нея по различен начин.

А след смъртта на децата ... е злодей от класа. Няма спирачки.

Тирион също го разбирам. Мога да му следя мисълта и вътрешните конфликти.

Дани не я разбирам. Не мога да разбера логиката й. Тя е като сбор от няколко личности, които се бият за надмощие. Едната от тия личности и луда.

# 2 278
Да се каже че някой защитава робството е пресилено. Но идеятата да се премахне робството изведнъж е безумна. Дори в римската империя това е ставало цели векове. Впрочем още нещо -  докато е имало робство труда е бил евтин, построени сгради като Пирамидите. Когато робството изчезнало и на крепостните трябвало да им се плаща изведнъж големите строежи изечезват. Рамзес II е пример за това как е трябвало да се използват съвсем нов тип материали, за да се пести работна сила. А късния стадий на феодализма, крепостите с големи камъни по четвърт тон изчезват и са заменени от крепости с дребни камъни.

# 2 279
  • Варна
На мен друго ми е интересно. Как тия дракони схващат къде иска да отиде тя, че да летят натам? Като преминаха Тясното море за да започне да си връща кралствата, за тях нямаше място в нормален кораб. Те си летяха с тях. Тясно, тясно, колко да е тясно това море, все няколко дни са пътували. Тия дракони къде почиваха, как спяха, плувайки по повърхността ли? Тя като тръгна да гори кервана с храната ги насъскваше с дракарис ама и те вярно само по врагове бълваха огън, а не видях някой да им дава указания. Вярно, че са умни ама... Като яздеха двамата с Джонито, как разбраха накъде да летят, че да отидат при онова водопадче да се цункат и гушкат Джон и Денерис? Като горяха армията на мъртвите, когато Визериончо умря, пак само врага нападаха. А не виждам някой да им заповядва. При всички демонстрации Дрогон застава зад гърба на майка си и реве за да сплаши врага без тя да каже нищо. Само като му заповяда да гори, тогава има някаква форма на нареждане. Иначе тя си се качва на гърба му и той прави точно каквото трябва. Как става тая работа?

Общи условия

Активация на акаунт