Великобритания - Тема 78 Пролетно - Лятна

• 33 671
  • 731
  •   1
Отговори
# 240
  • България моята родина
Мари благодаря.Това е и идеята да се намери най-доброто лечение.Общо взето всеки ще ме разбере,че когато става въпрос за дете сме готови да отидем и накрай света.И нека всички деца да са здрави и щастливи,в крайна сметка това е най-важното. Flowers Hibiscus

# 241
Опитвам се да си запазя час за посолството през "прекрасната" им система. Стигам до момента с избирането на дата - греда! Календарът сякаш не работи. Няма зелени и червени дати, а само сиви задраскани и няма никакъв шанс да запазя час нито сега, нито 2 години напред. Rage Още не сме отишли до там и вече съм яхнала метлата. Някой с опит?

Имам спомен, че някой беше споделил, че вече можеш да си получиш готовите документи по пощата. На сайта им не намирам такава информация. Знаете ли, дали е вярно? Абсурд да се замъкнем втори път до там. Само пътят ни е 6 часа в посока.

# 242
Памперс, аз наскоро вадих, и ходих обратно преди 2 седмици да си получа паспорта. Преди е можело с предплатен плик, но вече не. Питай ги все пак, пусни им мейл, отговарят бързо.

Относно датите и часовете..на късмет си е, трудна работа, особено сега лятото. Проверявай често, изкачат часове...аз януари букнах за март и паспорта беше готов май месец, с нормална поръчка. Друг вариант е временни паспорти, стават на самия ден, ако отидете рано.

# 243
Благодаря! Ще им пиша. Пробвах и през друго устройство - пак не работи календара. Аз искам за февруарската ваканция догодина да запазя час.
Временни не ми вършат работа.

# 244
  • Истински се вижда само със сърцето.
И ние трябва да сменяме документи и се чудя дали не е по-лесно да отскоча за два три дни до БГ и да си направя с бърза поръчка там. Трябва да го обмисля сериозно и скоро.

# 245
Проверявай всеки ден, ще излязат свободни...много е тегаво, ама няма как. На мъжо и на малката португалските бяха готови за по-малко от две седмици 😐, ние чакаме с месеци...

# 246
  • ENGLAND
Благодаря! Ще им пиша. Пробвах и през друго устройство - пак не работи календара. Аз искам за февруарската ваканция догодина да запазя час.
Временни не ми вършат работа.

Сигурно календара им е само за тази година или да работи само за няколко месеца напред.

# 247
Сигурно календара им е само за тази година или да работи само за няколко месеца напред.

Изцяло неактивен е от днешна дата напред и назад. Писах им.

Илейн, на нас ходене до Бг ни излиза много по-скъпо и ще ни глътне цяла седмица в път. Отделно в зимните условия ще трябва да прекосяваме цяла България. А тук за ден-два ще свършим работа.

# 248
Момичета, ще си позволя да напомня, че паспорти и лични карти могат да се подменят много преди да наближи или изтече срока им. Т.е., ако си ходите сега в България, спокойно можете там да си подновите документите. Не знам дали 10-годишните международни паспорти (за 18+ ), за които се говореше, са вече факт.

# 249
Памперс то на нас по-евтино няма да ни дойде, а и ние не сме от София, а на другия край Simple Smile но тази бюрокрация ме изморява много, а експресните поръчки са само в София. Така или иначе ще го мисля максимум още месец.

# 250
  • оттам, откъдето започва България
Експресни поръчки има във всички ОД на МВР в България.

# 251
Това отскоро ли, защото преди ме пращаха в областния град за бърза, а за експресна ми казаха в София, на Мария Луиза ако не се лъжа.

# 252
  • оттам, откъдето започва България
Не знам в кой град живееш в България, но това се отнася за всички ОД на МВР в страната: https://www.mvr.bg/dbds/дейности/такси-и-банкови-сметки/lichna_karta_pasport

# 253
  • Оптимист по принуда
В Пв със сигурност има.

# 254
Експресни поръчки има във всички ОД на МВР в България.

Последно за цяла Варненска област беше само във 2ро РПУ Варна. Та София пак не ме огрява 😂
Ние от тук полети до Сф и Вн нямаме. Значи 3ч само в Англия ще пътуваме до летище. После още 2ч до нас с кола. Там документи да се пускат. От там прекосявай страната до Варна/на запад за другите документи. После на обратно да вземем поръчката на първите. От там до летището 2 часа, полет, още 3ч до вкъщи...И това насред зима. А мерси!
Влакчето-посолството-хотела-някоя забележителност-влакчето.
Бюрокращината и простотията са еднакво зле, така че поне пари и път да спестя. Както и да не си хабя отпуската залудо.

Общи условия

Активация на акаунт