Женени от пръв поглед < II сезон > тема 10 /29.04 - 12.05/

• 95 856
  • 2 263
  •   1
Отговори
# 2 175
Точно така е както казва Монако - в София не може. Изнесени ритуали има и те са по-скъпи, но са ритуал за потвърждаване на брака, иначе самия брак се сключва предварително на определеното за това място.

# 2 176
Скрит текст:
Тук вече не знам Никифор и Васа какво са делили, парите от сватбата особено)) Шегата настрана, но няма как Заро или Форо да имат претенции към имуществото на жените. Странно, че май жените в предаването повечето се оказаха по-заможни май. Без Юла де, тя пък може да иска дял от къща в Пловдив така погледнато.
Няма страшно, по закон се дели само придобитото по време на брака. Но пък е права Petia Kageyama за кредити. Заро може наистина да тегли нарочно пари, знаейки че от него няма какво да вземат.
Не съм наясно, не съм теглила, ама не трябва ли и двете страни да подпишат, ако кредита е в голям размер и другият е поръчител или знам ли.
Не, при съпрузите става автоматично. Дори не се води поръчител.

# 2 177
  • София
Чета, но нямам врема да се включа, но сега се потресох... Гледам реклама на следващия епизод и Лиско казва на Таня, че му е спряла сексуалния живот, а него много без гащи го искали... Цитата от мен не е точен!!!  Никоя двоика не се държи като задоволена, поне не си личи... Втрещих се!

# 2 178
Тук вече не знам Никифор и Васа какво са делили, парите от сватбата особено)) Шегата настрана, но няма как Заро или Форо да имат претенции към имуществото на жените. Странно, че май жените в предаването повечето се оказаха по-заможни май. Без Юла де, тя пък може да иска дял от къща в Пловдив така погледнато.
Няма страшно, по закон се дели само придобитото по време на брака. Но пък е права Petia Kageyama за кредити. Заро може наистина да тегли нарочно пари, знаейки че от него няма какво да вземат. Не съм наясно, не съм теглила, ама не трябва ли и двете страни да подпишат, ако кредита е в голям размер и другият е поръчител или знам ли.
За да изтегли кредит трябва да е на постоянен трудов договор или да направи залог неколкократно по-голям от кредита. Не виждам коя банка ще муго даде. Няма работа, няма жилище, няма нищо.

# 2 179
Вече не ми е забавно,а страшно Simple SmileЗапочвам сериозно да се притеснявам за Таня.Фазо не да ми излиза с обвинения към някаква "имотна мафия",той излезе почетен член на тази мафия!

# 2 180
Скрит текст:
Няма страшно, по закон се дели само придобитото по време на брака. Но пък е права Petia Kageyama за кредити. Заро може наистина да тегли нарочно пари, знаейки че от него няма какво да вземат.
Не съм наясно, не съм теглила, ама не трябва ли и двете страни да подпишат, ако кредита е в голям размер и другият е поръчител или знам ли.

Той не се води поръчител, но се подписва задължително и автоматично става съдлъжник, дори представя бележка за доходите си, защото в семейството има общи доходи и има изискване след като се внесе вноската по погасяването на член от семейство да остава задължителна минимална сума. Това за банките - дори и потребителски няма да ти дадат без съпруга да подпише.
Вече за тези бързите кредити може и да не трябва - за тях не съм наясно.

# 2 181
Аз не мога да разбера с каква съвест продуцентите ожениха жена преборила рака за този почти клощар. Започвам сериозно да се притеснявам за нея. Тя трябва да живее възможно най-спокойно, а те и натрисат такива проблеми на главата. Вече драмата на Фори и Васето ми се вижда детска игричка.

# 2 182
  • софия
От банките не може, но мисля, че с бърз кредит няма проблем. Лошото е, че, предполагам, той има нейни лични данни.

# 2 183
Да, прави сте - едва ли банка ще му даде кредит, но за съжаление напоследък се намират твърде много фирми, които дават кредити лесно. Имах предвид подобна ситуация (четете само началото на статията): http://www.law-firm-bg.com/%D1%81%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D0%B9%D0%BD% … 0%BF%D1%80%D1%83/

# 2 184
Скрит текст:
Това не е вярно, викаха ме и мен пред нотариус, за да подпиша и дам изричното си съгласие, за да изтегли съпругът ми кредит, при това със залог. Аз се водя съдлъжник. Това за банка се отнася, за бързи кредити - не знам.

# 2 185
Докато при Таня, не само че е бил истински, но единият от съпрузите създава проблеми по отношение на развода, защото му е по-изгодно да е женен във връзка с друго негово дело.
Колко дела води този смотльо? Каква изгода би имал от това, че е женен /изключвам вземане на кредит/ от няколко месеца, а проблемите му са доста преди това?
Ех Таня, хубаво се натресе на пачи яйца.

# 2 186
Вероятно във връзка с делото за апартамента.

# 2 187
То дори развод по вина да се търси /много неприятно впрочем/ но е необходимо само някои записи да се пуснат, за да стане ясно поради каква причина се иска разтрогването му.
Между другото съм силно изненадана, че в договора на всеки участник не е предвидена задължителна процедура за развод по взаимно съгласие, ако искането е наравено достатъчно рано, а не е след 3-5 или повече години например. Как така обвързват двама души на сляпо, и единият като се окаже кретен и използвач започва кошмарът за другия?

# 2 188
  • София
Не вярвам да не е предвиден лесен развод. Преди време приветствах дъщерята на Таня да се включи и да загатне как са приключили нещата, защото при нежелание на единия да се разтрогне бракът, става доста сложно и протяжно. И все пак, това е тв шоу - очевидно със слабо продуцентство, не мисля, че бракът, сключен в него е със същата тежест на закона, както и че не са предвидени специални клаузи за лесно приключване. Всички участници споменават, че трябва да издържат месец. После вече ще е по-лесно да се разведат. Те, в нормалните бракове по любов имат договори, та тук... Всеки е наясно, че се жени за непознат, с когото вероятността да поискаш да се разделиш след месец опознаване - е 99%.

# 2 189
  • София
Вече не ми е забавно,а страшно Simple SmileЗапочвам сериозно да се притеснявам за Таня.Фазо не да ми излиза с обвинения към някаква "имотна мафия",той излезе почетен член на тази мафия!
И на мен започва да ми прилича на филм на ужасите. Тези от предаването са за съд, че насадиха жената с такъв психопат и изпечен мошеник.

Общи условия

Активация на акаунт