Всякакви въпроси относно пералнята - тема 5

• 36 902
  • 735
  •   1
Отговори
# 195
Ще пробвам веднъж с допълнително изплакване да видя какво ще се получи. Относно Ариела за момента не съм готова да го сменя по никакъв повод.  Peace

# 196
  • Пазарджик
[quote author=geizer link=topic=1112368.msg38846815#ms
      Ще се радвам ако някой сподели и  за прането без омекотител. Само при мене ли се получава тази неприятна миризма?
       Принципно не ми е проблем прането ми да не мирише изобщо,  но тази неприятна миризма която остава...
[/quote]
В старата ми пералня някои дрехи оставаха с неприятен аромат от самата пералня-тя също миришеше.Какво ли не и слагах,но не се промени докато не се счупи и си купих нова.Точно в този момент ми препоръчаха таблетките от Лидъл.Вече една година пера с тях ,не слагам омекотител(или много рядко)и дрехите ми миришат страхотно на прах за пране.

# 197
geizer, според мен си направи едно почистване на пералнята.
Когато пера с Персил на капсули не ползвам омекотител, защото те са силно ароматизирани и с приятен аромат.
От време на време пера без омекотител и не виждам много да са твърди дрехите, но това зависи и от водата.

# 198
Говорейки за Самсунг и дължина на програмите 🤪

# 199
geizer, според мен си направи едно почистване на пералнята.
Когато пера с Персил на капсули не ползвам омекотител, защото те са силно ароматизирани и с приятен аромат.
От време на време пера без омекотител и не виждам много да са твърди дрехите, но това зависи и от водата.

Пробвала съм със 2 различни перални и не съм забелязала самите перални да миришат. Сега съм с нова и отново ще опитам.

# 200

Значиии, успокоих се след твоя пост Stuck Out Tongue Closed Eyes

силвето димитрова, да не е спам по темата слагам в скрит текст :
Скрит текст:
може ли снимка на таблетките от Лидл, за които става дума, може и на лично съобщение, Благодаря

# 201

Явно новите перални са такива. Аз затова подскочих като видях програма за близо четири часа на новата си пералня. По стечение на обстоятелствата съм прала на доста перални в Бг и чужбина, но такова нещо не съм виждала.
Пера и на една Сименс 6-7 годишна вече /модел може и да е от преди 10 години/, на 60 градуса, без пред пране, 1200 оборота е с продължителност 1,55 часа. Чудесно си изпира всичко.
Тези дълги програми с каква цел са? Уж повечето нови перални са енергиен и икономичен клас А+++.
На по-старите перални са заложени по-къси програми и имат бутони за удължаване на програмите, а на новите модели май е обратно.

# 202
  • на Мелмак

Предлагам сега всички да си включим всичко на програма памук и да си ги покажем Joy
Пу първа, а неее трета! Joy

# 203
Да де, ама на старата пералня не си и включила опция за 5 допълнителни изплаквания, нали. Пробвай да я врътнеш още 5 пъти и засечи колко време ще отнеме. А повече изплаквания не означава по-добро изпиране. За по-добро изпиране от всички допълнителни опции единствено предпрането има отношение. И екобъбъла...., но не съм сигурна  доколко върши работа в действителност.
Никой не е казал че новите не могат да изперат добре за 2 часа, и никой не те задължава да ползваш всички допълнителни опции, които естествено удължават и  времето, и разходът на енергия.
А като говорим за разход на енергия, сега през лятото съм си намалила максимално оборотите на центрофугата и поне според дисплея разходът на енергия доста намалява. Пък времето като е топло прането си съхне достатъчно бързо поне според моите критерии  Mr. Green

# 204
И аз се включвам към недоволните от Самсунг. А е само на 10 дни. Разбира се, аз съм си виновна, че съм я купила. И едва ли ще имам скоро нова. Като първо, на моя модел не са много дълги програмите, памук 60 гр., с предпране, с доп.изпл, силно замърсено е 3 ч 5 Мин.Но не е изпрано, така както переше старата същото количество дрехи за 2,5 ч. Не мирише на нищо, не е свежо, всъщност мисля че мирише на неизпрано. Аз не искам да мирише на прах или омекотител, искам на изпрано. И това не е от по- добро изплакване. Съгласна съм, че плакне по-добре, дрехите са меки и пухкави. Но, тя е и прала с малко вода. Барабанът на пералнята е с по- особени отвори, и по-малки, когато търсех бях споменала този факт, но сгреших, че не му обърнах подобаващо внимание. И поради тази особеност на конструкцията смятам, че до дрехите просто не достига вода и прах, за да се изперат. Всъщност като гледам в барабана не виждам изобщо вода, иначе пълни, но не стига покрай малкото отвори при дрехите.
Другият голям минус, е че няма 30 градуса. Има 20 и 40. А някой апликации на детските дрехи и някои материи изискват. Вече развалих няколко картинки на детето. И сега си бия главата, пера на ръка, при нова пералня за 700 лв и доверяваща се глава.
Трябва да кажа, че съм имала само една пералня до сега и не зная как перат другите нови. Но старата ( Перла 05 ) е класи над Самсунг. При нея бялото пране блестеше, тук е захабено. Тъжна съм, искам друга.

# 205

Аз не съм със Самсунг, ама доколкото виждам си включила еко-програма. А те са дълги. Пуснала си предпране, 5 плакения......  Я задай само памук, първата програма, без предпране и намали с едно плакненията, ама не забравяй да сложиш и дрехи в барабана. Снимай като вече е измерила прането и тогава покажи....пък да видим.

# 206
laurentin, няма ли възможност да я вирнеш и замениш със друга?  Все пак е закупена само преди 10 дена.  Поне се обади в магазина и попитай.
На мене при покупката на една ел.печка ми казаха че в 7 дневен срок мога да я върна ако не съм доволна.

# 207
И на мен ми е криво, ма това е положението...каквото такова..вече попретръпнах и се примирих. Пробвам да доливам вода с шише, защото и аз не виждам вода докато върти. И разпенен прах не виждам..поне да бяха меки дрехите, ма..те твърди като кора. Не съм очаквала такова нещо, ако можех да предположа задължително щях да пробвам ремонт на старата преди да тръгна да купувам нова. Та хора, ако ви е се е развалила пералня от която сте били доволни не бързайте да я заменяте преди да пробвате да я ремонтирате.

# 208
http://downloadcenter.samsung.com/content/UM/201706/201706281028 … 4_EN_ET_LT_LV.pdf
В никакъв случай не искам да звучи като укор или обида, но що за тъпа пералня е това нещо Самсунг?! От къде накъде пълният ѝ капацитет от 8 или 9кг. в зависимост от модела да може да се използва САМО на еко-програма...една единствена! Всички останали са с капацитет 4.5 или 4 кг в зависимост от модела.

# 209

Като ще си "мерим" памука 😂. Като цяло съм доволен от нея, на 3 месеца някъде е. Дрехите миришат добре, главно на омекотител(то май слагам малко повече от необходимото по етикет), не знам това добре или зле е, но... на пръв поглед е приятно.

Общи условия

Активация на акаунт