Всякакви въпроси относно пералнята - тема 5

• 36 923
  • 735
  •   1
Отговори
# 210
То при всички перални е подобно - не за всякакви тъкани капацитетът е еднакъв. Впрочем може и на друга програма да сложиш повече кила, ама няма да се изперат добре, защото там перат с по-ниска температура и по-нежно.
Ама обикновено не пречи, защото големите пранета са все памук - чаршафи, суичъри, тениски, дънки... Фини дамски блузки и мъжки ризи за гладене кога ще събереш 8-10 кила? Mr. Green

А има и изход - аз пера почти всичко на памук, само регулирам градусите и оборотите. И нямам проблем нито с изпиране, нито с разваляне.

# 211
http://downloadcenter.samsung.com/content/UM/201706/201706281028 … 4_EN_ET_LT_LV.pdf
В никакъв случай не искам да звучи като укор или обида, но що за тъпа пералня е това нещо Самсунг?! От къде накъде пълният ѝ капацитет от 8 или 9кг. в зависимост от модела да може да се използва САМО на еко-програма...една единствена! Всички останали са с капацитет 4.5 или 4 кг в зависимост от модела.

И обикновения памук Не Екото е за 9 кг. Всички нови перални перат с изключително малко вода и се справят добре повечето, според мен е по-важно да изплакват с повече вода, за да се измие препарата и мръсотията. По-лични наблюдения изплакват добре Миеле, ЛГ, Горение и Хотпоинт-Аристон. Самсунг моделите преди тези с Add-wash вратата според мен бяха по-добри.

# 212
Е как ще е за 9? Я виж в таблицата? Виж и с какво количество вода пере! Ужас направо. И нестига друго, ами пълният капацитет се използва САМО на еко програма на 60 градуса. На 40 градуса пак е наполовина.

pandorina, ако тоята "хубавица" е от горните, за които дадох линк и таблица с програми, защо не пробваш на програма памук(първата) и да слагаш само 4-5 кг, както са дадени по таблица. Поне ще пере с 60 литра вода вместо с 33.

# 213
Пробвала съм и с малко пране. Всякакви варианти съм пробвала.

# 214
На моята е дадено и памук и памук еко с макс.зареждане 7 кг. Аз слагам около 4-4,5 кг. За мен основният проблем е конструкцията на барабана. Може и да греша, но не   пере. На детето една бяла памучна блуза изцапана с химикал и нещо от закуската, на 60 гр. с предпране излезе както я сложих. Е как на перлата нямаше петна. Лошото е, че старата се развали, ама то на 25 години. Според мен няма как без вода да се пере.

Последна редакция: пн, 10 юни 2019, 15:51 от laurentin

# 215
Пробвала съм и с малко пране. Всякакви варианти съм пробвала.

Пробвай на Синтетика изплаква с много вода. На мен самсунга само на синтетика горе долу ги переше и плакнеше.

А ето от същото упътване от по-горе, че и 2та памука уж са за максимален капацитет. Друг е въпроса с колко вода перат.

Последна редакция: пн, 10 юни 2019, 16:04 от Piole1

# 216
Да, веднъж сложих на ситнтетика и наистина като чели беше малко по-добре. Но пък ако е памук а го пера на програма за синтетика..дали ще изпере добре.

# 217
Да, веднъж сложих на ситнтетика и наистина като чели беше малко по-добре. Но пък ако е памук а го пера на програма за синтетика..дали ще изпере добре.
Да най-много оборотите да са по-ниски на 1200 примерно, но пак си е 2-3 часа програмата, така че прането беше добре.

# 218
  • на Мелмак
Нормално е пералня за 9кг да е само за памук! Обсъждано е многократно и НЕ зависи от марката! Всички са така!
Аз съм от доволните от Самсунг, от еко бъбъла му, но моята е на 7г. Чудесна е! Свекърва ми я ползва в момента и тя е много доволна! Не знам защо е така при новите, дано не е масово! И дано се нагодите с машинките, че е много гадно това!

# 219
Нормално е пералня за 9кг да е само за памук! Обсъждано е многократно и НЕ зависи от марката! Всички са така!
Аз съм от доволните от Самсунг, от еко бъбъла му, но моята е на 7г. Чудесна е! Свекърва ми я ползва в момента и тя е много доволна! Не знам защо е така при новите, дано не е масово! И дано се нагодите с машинките, че е много гадно това!
И аз преди 5-6 години имах топ модел на Самсунг и се подведох миналата година с Нов топ модел от тях, но за жалост не оправда очакванията ми. Имам няколко познати със среден клас нови самсунг и те не са много впечатлени.
Не хейтвам марката. Моля не ме  изяждайте. Просто за момента моделите са такива. В момента пускат нова серия без Add-wash врата по 1200-1500лв. може да са ги оправили.

# 220
Противно  на мненията тук,аз съм с пералня Беко и съм изключително доволна.Ето и снимка на програмата за памук която ползвам със включени предпране и допълнително изплакване.
Ползвам я активно вече 3 месеца в ново жилище,има сигурно 20 програми,от които съм ползвала не повече от 5-6.Прането ми е чисто и изпрано,мирише на прах и омекотител.Използвам прахообразен Персил или Ариел.Като единствен минус мога да посоча че е доста шумна при центрофуга-клас В,но пералнята се намира в мокро помещение и въобще не ми пречи.Живот и здраве,чакаме бебе и след няколко месеца ще си вземем и сушилня,като пак ще е на Беко.🙂

# 221
  • на Мелмак
Моята беше около 1200 лв, на снаха ми е около 600, на 10г е, още си пере много добре! Явно е при новите!

Пп:Хора, стига с тези снимки! Все си мисля, че не откриваме топлата вода!

# 222
О, и аз вече си мисля за Беко или италианска. Само мъж ми да финансира. Както писах при мен не са дълги програмите, но се пробва да пере без вода. 30 л за памук, за синтетика 68 л вода. Ще взема и аз да пробвам да пера памучни дрехи на програма синтетика.

# 223

Аз ли нещо не се изразявам добре или какво?

Въпросният модел има две програми за памук. Една нормална и една еко-програма.

---- Нормалната програма(първата на програматора), според таблицата от собственото упътване на Самсунг, пере само до 4кг.

---- Еко-програмата (вторта на програматора) има  две опции:
      ----  40 градуса до 4 кг. пране
        --- 60 градуса до 8 или9 кг пране (според модела)

На други модели може да е различно, не го оспорвами коментирам изобщо!

# 224

Аз ли нещо не се изразявам добре или какво?

Въпросният модел има две програми за памук. Една нормална и една еко-програма.

---- Нормалната програма(първата на програматора), според таблицата от собственото упътване на Самсунг, пере само до 4кг.

---- Еко-програмата (вторта на програматора) има  две опции:
      ----  40 градуса до 4 кг. пране
        --- 60 градуса до 8 или9 кг пране (според модела)

На други модели може да е различно, не го оспорвами коментирам изобщо!

Общи условия

Активация на акаунт