Всякакви въпроси относно пералнята - тема 5

• 36 945
  • 735
  •   1
Отговори
# 105
Празна пералня на 90 градуса с малко прах.

# 106
За почистване на пералня, от майстор на перални знам, че се сипва 1,5 л белина, пуска се на програма с високи градуси, примерно 60 С, след около половин час работа, програмата се стопира, престоява така 2-3 часа, след което се оставя да се завърши програмата.
Проблемът е, че отнема време, мирише. Също - следващите 1-2 пранета ще миришат на белина.

# 107
Белината не съсипваше ли уплътненията от гума?

# 108
  • На брега на реката
Белината съсипва гумените уплътнения и не е добре да се използва в пералнята!

Има специализирани препарати, които може да използвате или прането на 90С с прах за бяло, защото съдържа кислородни избелители, които също дезинфекцират!

# 109
По-добре  за работните дрехи ако имате възможност да използвате отделна пералня.

# 110
Надали ще имат възможност през ден да въртят празна пералня на 90 градуса с белини за по 2-3 часа, една бърза програма с прах за бяло може да пробва за ежедневно бързо почистване след работните дрехи.

# 111
Извинете за нахлуването,но съм с въпрос за който ме посъветваха да се попитам до вас.
С какво може да се почиства пералнята преди  пране на бебешки дрехи? Работните дрехи на мм са доста зле ,понякога омазани с масла и нафта и се чудя как ще почистваме  пералнята след тях и преди пускането на бебешките  🙄
Мисля, че е най-добре да вземете някоя евтина пералня или някоя втора употреба за работните дрехи.

# 112
Извинете за нахлуването,но съм с въпрос за който ме посъветваха да се попитам до вас.
С какво може да се почиства пералнята преди  пране на бебешки дрехи?
Лимонена киселина (citric acid C6H8O7) , на 60°C, програма памук  Peace
Скрит текст:

Последна редакция: сб, 25 май 2019, 00:16 от Анонимен

# 113
Ако пералнята разполага просто с програма за самопочистване е достатъчно за да се почисти добре машината. Тези програми обичайно развиват много висока температура и почистването е на добро ниво.

Приемрно по-съвременните бойлери са софтуерно настроени, поне веднъж в месеца да качват автоматично температурата до 70 градуса, по този начин се убиват разни бактерии и се поддържа добра хигиена във водосъдържателя.

Колкото до вредата от белина, лимонена киселина и други видове химия, всичко може да крие потенциален риск, дори високата температура на водата може да увеличи износа на някои компоненти.

# 114
С какво може да се почиства пералнята преди  пране на бебешки дрехи?
Лимонена киселина (citric acid C6H8O7) , на 60°C, програма памук  Peace
Скрит текст:
Ако трябва да бъдем точни, въпреки надписа на пакетчето, то съдържа винена киселина, която се използва в кулинарията.
Програма за самопочистване имат по-новите модели перални и би свършило работа. Обикновено са за час и се пускат без добавяне на каквито и да е препарати.

# 115
Аз съм с Бекон ни за вграждане. Прилича на вид на споменатата пералня по напред... Супер безшумна е, даже на моменти я забравяш че работи докато не я чуеш да пълни. Ползвал съм и Самсунг и Бош, не са били по-тихи. Моята е комбинирана със сушилня...10г гаранция на инверторния мотор. Бива, за тези пари, които дадох за нея Grinning

# 116
  • Gorni Bogrov
Може ли мнение за тази пералня?
https://zora.bg/product/fwf71483w-eu Бях си харесала една Беко, но като чета тук и тотално се отказах. Тази ме грабна с това, че е със 6год.гаранция.

# 117
Относно тази не мога да кажа , но преди около 3м. взехме тази. Впечатленията засега са добри, върши работа, не е шумна, не и безшумна, но по мой критерии е доста добре. Не знам дали програмите са същите на 2-та модела, но на моята програмите да доста дълги. Бялото може от 90 до 30 градуса, като на 60гр. пере 3:05 мин., а програмата "памук" е на макс 60гр и на толкова пере 4:45 мин., има програми за смесено, дънки, изплакване, спортни дрехи и т.н. От изпирането съм доволен, досега не имало проблеми, ако има друго питай.

# 118
Може ли мнение за тази пералня?
https://zora.bg/product/fwf71483w-eu Бях си харесала една Беко, но като чета тук и тотално се отказах. Тази ме грабна с това, че е със 6год.гаранция.
Още по-каплави са и от Беко. Едни време бяха добри перални, сега нямат нищо общо с преди. За по-ограничен бюджет, Горение са много по-добри.
https://techmart.bg/%D0%9F%D0%B5%D1%80%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B0%2 … 0Gorenje%20WEI843

# 119
  • оттам, откъдето започва България
Не знам колко добри са били едно време, защото моята Уърпул едно време се счупи точно след като изтече гаранцията.

Та, явно си е до късмет техниката. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт