Страсти – градините в София, кампания 2019/2020 - тема 2

• 29 834
  • 756
  •   1
Отговори
# 555
  • София
При мен пък е останало, че съм в отпуск по майчинство, а аз отдавана съм го прекратила, при все че посещавахме общинска ясла. Надявам се да не е проблем.

# 556
  • СОФИЯ
Не следва да имате проблем, а и документите, които ще представите са същите.

Подобен е случая и ако в профила не е отбелязана смяна на работодател, която е реална. Точките са за работещ родител и се представят актуалните документи.

# 557
  • София
Хич не съобразих да коригирам, че майчинството отдавна свърши за мен, а то е останало от времето, когато кандидатствахме за ясла.

# 558
Документите са различни. При майчинство искат бележка от работодател за майчинство. А ако си на работа вече освен служебна бележка и трудова книжка. Затова ми е притеснението.

# 559
  • СОФИЯ
За работещ родител по трудово или
служебно правоотношение - служебна
бележка от работодателя/осигурителя, която
съдържа изх №, мокър печат с подпис и
ЕИК на работодателя, с приложени копия
от трудова, служебна или осигурителна
книжка /лицата имат право да заличат
трудовите си възнаграждения/.

И в двата случая се представя копие от трудова книжка. Вероятно разликата е в съдържанието на служебната бележка.

# 560
Ако е избрано Отпуск за отглеждане на дете, в секцията Необходими документи няма изискване за трудова книжка от майката. Само служебна бележка от работодател.

# 561
  • София
Не би трябвало да е проблем. Точката е една и в двата случая, само текста на служебната бележка е различен и това дали има копие на трудова книжка или не.

# 562
  • СОФИЯ
ИСОДЗ е недостъпна от сутринта. Предполагам не е само при мен проблемът, опитах от 2 различни РС.

# 563
Да, цикли и не зарежда. Сутринта реших, че явно е голям напливът, но може би наистина имат проблем.

# 564
И мен не ме пуска, а искам да видя в секция необходими документи какво трябваше да съдържа бележката от работодателя, освен че съм в отпуск по майчинство - подпис, мокър печат, ЕИК, и пред коя ДГ да послужи. Това ми е по спомен. Помощ?

# 565
  • София
И мен не ме пуска, а искам да видя в секция необходими документи какво трябваше да съдържа бележката от работодателя, освен че съм в отпуск по майчинство - подпис, мокър печат, ЕИК, и пред коя ДГ да послужи. Това ми е по спомен. Помощ?
Изх. Номер

# 566

'Служебна бележка от ******* (име на работодател), удостоверяваща, че *** *** (Вашите имена) е в отпуск за отглеждане на дете. Служебната бележка трябва да съдържа изх. №, мокър печат с подпис и ЕИК на работодателя.'

Текстът е копиран вчера от ИСОДЗ Simple Smile

# 567
Благодаря много! Трябва да се задействам бързо, че в държавните структури докато ти издадат такава бележка...

# 568
  • СОФИЯ
Благодаря много! Трябва да се задействам бързо, че в държавните структури докато ти издадат такава бележка...
Ако сте държавен служител внимавайте с ЕИК. Някои регионални структури и в СФ имат различно ЕИК, но органът по назначаване е ЮЛ с друго ЕИК.

# 569
Моля, ако някой знае да сподели дали се обявяват свободните места (ако има такива) и кога при второ и трето класиране. Благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт