Бързи здравословни въпроси и отговори – 21

• 45 240
  • 738
  •   1
Отговори
# 300
Преди около 2 месеца и аз бях с тежък бронхит и първия антибиотик изобщо не помогна. Не знам дали не е редно да изследват секрет за антибиограма.
На мен също не ми се ядеше, но заради хапчетата и инхалациите нямаше как да не се храня.
Къде си провеждала лечение и се следиш ? Надявам се не пушиш.

# 301
Преди около 2 месеца и аз бях с тежък бронхит и първия антибиотик изобщо не помогна. Не знам дали не е редно да изследват секрет за антибиограма.
На мен също не ми се ядеше, но заради хапчетата и инхалациите нямаше как да не се храня.
Къде си провеждала лечение и се следиш ? Надявам се не пушиш.

Не пуша изобщо. Аз съм изпила толкова много антибиотици за една година, че вече не знаят какво да ми дават, защото не ги понасям.

# 302
Изписаха те с Т и неизлекувана пневмония?
Ми ела в белодробната болница в София.

# 303
Имах проблем с нокътя на крака. Падна ми, след време, но преди да падне новия растеше. Сега е вече до половината израстнал, но в горната част е по-тънък отколкото долу в основата. На тази горна част ми се впива явно, защото ми се зачерви и ме боли при допир. Не знам вече... какво да направя?

# 304
Изписаха те с Т и неизлекувана пневмония?
Ми ела в белодробната болница в София.

Нямам възможност за София.

# 305
  • София
Дъщеря ми ( на 3 г)  от вторник е със сополи, като късно същата вечер вдигна и Т, беше и с леки прокашляния през деня, казаха вирус. Т мина за около 2,3 дни, след което кашлицата се усили много и в петък бяхме на лекар. На мен ми се струваше по-влажна, но те казаха, че е суха и че гърдите са чисти. Изписаха пулмикорт, който според мен помогна, защото кашлицата понамаля. Това, което ме притеснява сега е, че от 2, 3 дни гласът и е много пресипнал и спаднал. Говорих днес с  лекарката по телефона, каза да увеличим пулмикорта и че би трябвало да има резултат, ако не- вторник пак да я заведем. Дрезгавият глас можело да е от кашлицата или ларингит. Само че за два прегледа през два дни толкова ли нямаше да разберат, че е ларингит се чудя? Според вас от какво може да е такъв гласът и обикновено за колко време се възстановява? Досега никога не и е спадал така. В момента все още има хрема, но има подобрение, носът не е запушен, кашля все още, макар и не толкова често. Храни се, в добро общо състояние е, но гласът ме притеснява.

# 306
Дай ѝ да смуче Хомеовокс. 4х2 до вторник. Ако не помогне, поне няма да навреди.

# 307
  • София
Дали е достатъчно голяма за таблетки, страх ме е да не се задави.

# 308
Ако те е страх, разтвори ги в две супени лъжици вода и ѝ ги давай. Иначе се смучат, като бонбони. Моите бяха и по-малки, когато съм давала. Сладки са.

# 309
Те са мн.мънички и доколкото помня,бързо се разтварят под езика.Тя сигурно няма да може да ги задържи под езика,но дори и отгоре,би трябвало да и помогнат.Питай в аптеката за нещо  за нейната възраст-,но се съмнявам да предложат друго.

# 310
Хомеовокс ни са гранули. Средно големи таблетки за смучене.

# 311
  • София
Благодаря ви ще пробвам. А приличали ви на ларингит това?

# 312
Нямах предвид гранули, а с големината на вит.С,например, но не са и като Ефизол(с такива големи по- може да се задави).
При моя "дребен" почти винаги след хрема(има и задна такава), червено гърло, чисти дробове-се появяваше ларингит.Най-редовно си смучеше хомеовокс и други на всеки два часа.

# 313
  • София
А ларингитът винаги ли е съпровден с т.нар лаеща кашлица, т.е сега като сме овладяли почти сухата кашлица, да очаквам ли да се появи и лаещата. Досега никога не е имала ларингит и се информирам от интернет. На втория преглед само попитаха дали е карала, но никой не е изказал съмнение, че е това.Disappointed

# 314
Според мен, на фона на Пулмикорт няма как да се стигне до лаеща кашлица. Но не съм специалист. Според мен е ларингит.

Общи условия

Активация на акаунт