Бързи здравословни въпроси и отговори – 21

• 45 199
  • 738
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Да, благодаря ви. Разбирам, че не сте специалисти. Ще взема утре хомеопатичното и ще пробвам с него. Дано се оправи бързо.

# 316
За последните 2-3 години ларингит е имал 3-4 пъти, но лаеща кашлица-не.
Бързо оздравяване на принцесата и спокойни дни и нощи на мама!

# 317
Може ли да се ползва вторичния преглед в рамките на 30 дни при лекар, ако същия вече е дал направление за друг специалист?

# 318
# 319
ЛЛ може ли да даде направление за изследване хеликобактер пилори, ако един член на семейството има доказан такъв?

# 320
Здравейте, дами!
Отдавна бяхме обсъждали мой проблем (не помня темата) но накратко преди 2год ми се "разболяха" ноктите - изследванията нищо не показаха. От какво? Не се знае, но моето мнение е MMA химикал (забранен за употреба от 70та година насам) съдържащ се в акрил за нокти (много възможно, същия процес с алергията минах) но не съм сигурна. Вече пораснаха, но проблема с отлепянето остава. Буквално нокета се разделя от леглото на ужасна дълбочина, дори след средата на плочката (а аз съм с големи плочки). Преди 2м за първи път ги направих с dip powder, като сложих и удължения (реално са къси, съвсем малко се виждат като си обърна ръката, но отрязах моите и са много навътре, а работя с хора и не можете да си представите погледите им, не че не ги разбирам). Дали са ми да се мажа с нещо, което ползвам вече 1год (не го сменят) и няма ефект, аз не ползвам от 2м. Като отида на док, били се оправяли, въпреки че се вижда, че разделението вече е по-голямонот преди (всекин път ги снима) Имах проблеми с ЩЖ, но се изчистиха според док.
Някоя дама да разполага с инфо за такъв проблем?

# 321
Момичета и преди съм писала за Дицинон,но искам пак да попитам. Днес ми дойде менструацията и е много обилна. По предписание на гинеколожката ми почнах да пия Дицинон, за сега съм изпила само една таблетка, защото схемата ми е 2х1,но няма абсолютно никакъв ефект. Знаете ли горе долу след колко приема започва да действа и колко часа трябва да минат преди да изпия следващата? Мога ли да увеличат дозата на 3 таблетки дневно? Благодаря предварително!

# 322
Здравейте, не намерих скорошен въпрос подобен на моят. Миналата седмица бях с хрема. Около сряда-четвътък изведнъж ме заболя от дясно над окото (г/д веждата) и като натисна на едно определено местенце си боли. Болката се облекчава от аналгетик, но пак се появява. Въпросът ми е има ли и други, които ги боли на същото място и как облекчавате болката?

Последна редакция: ср, 05 юни 2019, 06:13 от BlackOpium19

# 323
  • Sofia
След операция на ингвинална херния спазва ли се някаква диета?

# 324
Говоря от моя опит - от първото хапче при мен също няма ефект. Чак към третото. Може да го съчетаеш с витамин С и Калциум фосфо С.
Друг е въпроса, че съм имала случаи /много!!!/, в които кръвоизлива въобще не се повлиява от Дицинон и се е налагало да приема други медикаменти.
Установена ли е причината? Изследвания на хормони, преглед с ехограф?

Момичета и преди съм писала за Дицинон,но искам пак да попитам. Днес ми дойде менструацията и е много обилна. По предписание на гинеколожката ми почнах да пия Дицинон, за сега съм изпила само една таблетка, защото схемата ми е 2х1,но няма абсолютно никакъв ефект. Знаете ли горе долу след колко приема започва да действа и колко часа трябва да минат преди да изпия следващата? Мога ли да увеличат дозата на 3 таблетки дневно? Благодаря предварително!

# 325
Говоря от моя опит - от първото хапче при мен също няма ефект. Чак към третото. Може да го съчетаеш с витамин С и Калциум фосфо С.
Друг е въпроса, че съм имала случаи /много!!!/, в които кръвоизлива въобще не се повлиява от Дицинон и се е налагало да приема други медикаменти.
Установена ли е причината? Изследвания на хормони, преглед с ехограф?

Хормоните ми са наред,на прегледи ходих доста често напоследък,при различни гинеколози,включително и миналата седмица, всичко е наред и там.Единствено имам лека поликистоза, но според лекарите не е от това. Няма конкретна причина, последната лекарка спомена нещо за високо поставена матка- не знам дали съм я разбрала правилно,тъй като съм в чужбина и все още не говоря много добре езика. Изписани са ми противозачатъчни и Дицинон, който да спасява положението докато те започват да действат,но за сега няма ефект от него..

# 326
mimmi.cherry, мен ме спасяват само противозачатъчни. В моят случай - Жанин. От осми клас съм с кръвоизливи, какви ли не лекарства пих - хормонални, противозачатъчни, докато не ми изписаха Жанин. Единствено с него М е нормална. Ти какви противозачатъчни приемаш? Не ги сменяй, без консултация с лекар! Пожелавам ти да минава бързо!

# 327
След преглед при пулмолог днес и от оплакванията ми от недостиг на въздух всеки ден и от сутрин до вечер постоянно, с прозяване направи спирометрия, която показа лека обструкция, а кръвно газов анализ от капилярна кръв - 94% сатурация и pO2 - 70mmHg при референтните 81 - 100.
Той прецени, че всичко е наред и проблема е на "нервна почва" въпреки леката обструкция и нивото на кислорода под норма (казах му и че 9месеца пия различни видове успокоителни и антидепресанти)

Според Вас възможно ли е на "нервна почва" да получа обстукция и да се намали кислорода в кръвта?

Прилагам снимките от кръвно-газовия анализ и спирометрията.

# 328
Щом пулмолога не смята, че проблема е в неговата област  и нямаш и анемия и алергия. По-скоро са от щитовидната и стомаха. И двете могат да доведат до подобни усещания, а имаш проблеми с тях. За ЩЗ ще почувстваш облекчение, когато се уцели подходяща доза, което понякога отнема много време. За стомаха просто трябва да посещаваш гастро или сама да си напаснеш режим на хранене и медикаменти. Тогава вероятно ще отшуми и проблема със задуха.
Някои медикаменти също дават такива странични ефекти.
Разбира се, стрес и нервна почва никак не са изключени.

# 329
Щом пулмолога не смята, че проблема е в неговата област  и нямаш и анемия и алергия. По-скоро са от щитовидната и стомаха. И двете могат да доведат до подобни усещания, а имаш проблеми с тях. За ЩЗ ще почувстваш облекчение, когато се уцели подходяща доза, което понякога отнема много време. За стомаха просто трябва да посещаваш гастро или сама да си напаснеш режим на хранене и медикаменти. Тогава вероятно ще отшуми и проблема със задуха.
Някои медикаменти също дават такива странични ефекти.
Разбира се, стрес и нервна почва никак не са изключени.

За алергия не съм сигурна (правих си само изследване на lgE total и бяха в норма). Анемия - има различни видове, аз съм изследвала желязо, жск, хемоглобин. За стомаха - с рефлукс съм, пила съм лекарства и за него, не ям мазно, пържено, сладко, люто, кисело, но пак нямаше облекчение. За щит. жлеза съм на хормон от 2месеца, през последните 2 седмици дори увеличих дозата, но от това също няма ефект. TSH през април месец беше 3,85. Странични ефекти от медикаменти не мисля, защото имах този проблем още преди да започна да пия каквито и да е лекарства.

Общи условия

Активация на акаунт