Бързи здравословни въпроси и отговори – 21

• 45 192
  • 738
  •   1
Отговори
# 360
Здравейте!
Днес водих детето на УЗИ на коремни органи.По препоръка на педиатър ,след преглед,трябват  точни размери до мм.И,този път няма описани размери.Има 3  снимки.Може би на тях има черен дроб.
Бихте ли помогнали?
Breast D1 0,64 cm
Breast D1 0,55 cm    D2 0,50 cm
Abdomen D1 6,39 cm  D2 7,06 cm
Стъпка напред.Докторът се съгласи да види лимфните възли поне по слабините.За моя изненада са по-големи отколкото смятах.Двустранно ингвинално два-три умерено увеличени лимфни нодула с немалигнен характер.Реактивни(каквото и да означава).Другите възелчета са по-малки.Което е супер.

В коремчето има ли  лимфни възли или само ингвинално?  Лекаря каза ли ви дали има увеличена слезка, далак?

# 361
И аз да допълня за дидка-мони.
Реактивни възли означава, че са възпалени, но не ракови. То си пише, нямат малигнен(раков) характер.

# 362
Здравейте, обръщам се към вас с надежда, че някой ще може да ми даде съвет за моя проблем. На 18ти май получих обрив като уртикария, започващ от краката нагоре. На следващия ден имах вече и силни болкив ръцете и колената. Ръцете ми са все още леко надути, не мога да нося годежния си пръстен. Посетих алерголог, който пусна изследвания и каза, че не е алергия. При вторичен преглед ми пусна други изследвания, които не са излезли и на 25ти имам час пак при него. От първите изследвания по време на този пристъп CRP ми беше завишено, хемоглобин под норма рязко спаднал и редица други неща надолу нагоре рязко, но все пак в норма. Посетих ревматолог по съвет на първия лекар, а аз натам се бях ориентирала. Пуснах си сама ана-скрининг (положителен в Цибалаб и отр в Токуда), ревма фактори и анти-CcP тела (слабо положителни). Ревматологът каза да повторя изсл след 10 дни - кръв и урина. От тези изследвания (четвъртък сутрин) желязото ми е леко под норма, гранулоцити също, креатинин в урината на горна граница. Алергологът ми беше пуснал имунулогични изслдвания c3, c4 - под норма, по принцип са показателни за автоимунни заболявания тези резултати. Вчера ревматологът каза, че НЕ е автоимунно заболяване и ме насочи към дерматолог. В четвъртък (след като видях резултатите и се притесних) отново се обринах по-тялото слабо и лицето ми се зачерви и стана горещо, имах 37.5, но сякаш само от лицето. Все още е леко зачервено, а вече и подуто.Днес посетих дерматолог - не виждал експлицитен проблем. Всичко това се случва в Токуда болница, ходя там, защото имам фонд и ми е близо до работа. Знам, че е дълго и объркано, но ще съм благодарна за мнения и съвет.

# 363
Само да кажа, че имунологични изследвания не правим в Токуда, вероятно  от Цибалаб са по-достоверни, но пък щом ревматолог смята, че не автоимунен, няма значение( просто информативно казвам)
Нещо инфекциозно, като червен вятър? Черен дроб да има проблеми? Паразити, шарка някаква?
Кой точно кожен в Токуда?

# 364
Само да кажа, че имунологични изследвания не правим в Токуда, вероятно  от Цибалаб са по-достоверни, но пък щом ревматолог смята, че не автоимунен, няма значение( просто информативно казвам)
Нещо инфекциозно, като червен вятър? Черен дроб да има проблеми? Паразити, шарка някаква?
Кой точно кожен в Токуда?

Благодаря за отговора, Happy! Кожният е др Богданов, един млад, може би друг трябваше да избера. Той едва погледна, голям преглед. Чернодробните ми изследвания са Ок. Шарки и други нямам идея, но това се случва с разлика близо 3 седмици, няма такова инфекциозно заболяване. Аз лично имам съмнения дали все пак не е автоимунно, мисля да ида на втори ревматолог, но не там.

# 365
Аз също ти препоръчвам да потърсиш друг ревматолог, но не мога да помогна с име

# 366
Дайте кажете някой илач за сваляне на кръвно. Майка ми изкара инсулт, горе долу се закрепи, продължава с лекарства за кръвно, но кръвното ѝ все високо. Вчера са ходили на доктор и пак ѝ е изписал същите лекарства и същите дози. Даже като са се прибрали си е легнала, че страхотно главоболие е имала. Направо се чудя какво да я правя. Трудно подвижна е, с проходилка ходи и въобще не е за ходене по лекари. Но все пак са ходили някакси. Не знам наред с лекарствата да пробва и някоя бабина рецепта. Някой нещо изпитано да предложи...? Пак казвам няма да спира лекарствата, просто да пробва и още нещо с тях. Кръвното 180/100 в кабинета на докторката е било.

# 367
Заведете я на добър кардиолог,с неправилните лекарства и без да се знае причината за продължаващото високо кръвно става опасно.

# 368
  • София
Кисело мляко с канела веднага сваля кръвното. Сипи в една чашка мляко и 1 равна чаена лъжица канела и хубаво го разбъркай и и го дай. Резултата е до 30 мин.

# 369
Канелата /евтиния вариант е Касия/ разрежда кръвта и ако пие аспирин или например Плавикс за разреждане на кръвта си е опасно.Особено 1 равна ч.л.

# 370
А и не е дългосрочно лечение
На баба ми вече 5 пъти й сменят лекарствата, май уцели.

# 371
  • София
Не зная какво пие, но това е изпитано хиляди пъти и действа много добре.
Разбира се не е за лечение, просто при екстрена ситуация. Тя нали каза, че си пие жената лекарствата просто питаше за бабешка рецепта която би подействала

# 372
Очевидно терапията е незадоволителна.

# 373
Благодаря ви за съветите. Да, да пие лекарствата, но кръвното пак високо. Как да ги карам да ходят на друг лекар, като тя едва ходи. И тая лекарка пък не знам каква е, като са ѝ казали че тези лекарства вземани 8 месеца не помагат, как няма да препоръчаш нещо друго. Нямам думи, а не живея и в БГ, та да се заема. Направо Бог да ги пази. Нищо не мога да направя. Това ходене по доктори е истинска мъка за тях поради предвижването. До колкото знам само лекарства за кръвно взема. Утре ще разбера кои точно. Даже и кръвна картина не е правена. На око са изписали пак същото. Как е възможно даже се чудя, акто ги виждаш тия хора едва се придвижват, че помогни по някакъв начин, предприеми нещо...Аз все ги жаля нашите лекари, все като чуя че някой е ял кютека и ми се къса сърцето. Ама да видиш безпомощни хора и да ги отпратиш ей така, не знам каква е тая съвест пък.

# 374
Консултирай се с лекар на когото имаш най-голямо доверие за Трипликсам.
Не казвам да тичаш да го купуваш,а да попиташ може ли да се вмести в терапията.
Изключително ефективен медикамент.
Нарочно написах името,за да може повече хора да попитат лекарите си за него,ако имат неефективно лекувана Хипертония.

Последна редакция: пт, 07 юни 2019, 23:40 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт