Бързи здравословни въпроси и отговори – 21

• 45 190
  • 738
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Моят мъж имаше постоянно проблеми с кръвното, кардиоложката му изписа 2 лекарства едното се пие сутрин, а другото врчер и му каза, че му изписва най новите които са много добри лекарства, а не старите които принципно всички изписват. Наистина резултата е уникален даже сега е с намалена доза пие по половин таблетка. Виж на жената какви точно са изписали как се казват и каква е дозировката.

# 376
До сега пи Лизиноприл, Зеротромб, Пирацетма, Кавинтон. Не знам кое от тези е за кръвно. Знам че от тези всичките само едно пие за кръвно което е. Утре ще разбера кое точно.

peli,  благодаря ще ги накарам да питат за Триплкисам, макар че не смеят да питат за нищо понеже само ги хокат навсякъде. Веднъж звънях от тук, но не е истина какво ме направи докторката по телефона. Но ще се пробваме да питаме.

# 377
Моя близка от днес е с диагноза Артроза, неуточнена. Изпитва силни болки в дясната ръка. Изписано й е нещо, не знам какво, но отказва да пие хапчета.
Тепърва ще чета, но има ли как да облекчи болката по друг начин?

# 378
Не е реално след прекаран инсулт да пие само лекарства за кръвно.

# 379
vici75 направо събирай каквито имаш документи и веднага в София да се консултираш с добър кардиолог.

# 380
Да, може да се извика лекар кардиолог в дома им срещу заплащане, може друг да направи консултация по документи. Щом си в чужбина, уреди го така и прати пари за целта. Няма как да се разчита на форума, чужди лекарства или ЛЛ. Това са сериозни неща

За артрозара може да си помогне с много неща, но без лечение само ще се инвалидизира по бързо. Трябва да съчетае лечение с алтернативни методи. Най добре да се уточни причината. Какво са й изписали,та толкова се е уплашила

# 381
Момичета, при мен положението е много зле. ooooh!
Преди малко от нищото брутално ми се схвана цялата лява половина на тялото – плешката, вратът, рамото, че даже и към сърцето. Едвам дишам.
Лошото е, че утре имам много важен ангажимент, който няма как да пропусна. Sad
Има ли шанс днес да отида в някоя болница / клиника, където да ми сложат инжекция, която поне малко да ме отпусне за утре?! Допускам, че само с гелчета и хапчета "Диклофенак" няма да се оправя толкова лесно.
Оф, откъде ми дойде на главата това сега. Tired

# 382
Невралгия?

# 383
Ами, не знам какво е точно. Мен принципно от време на време ми се схваща вратът / плешките – мисля, че е нещо нормално. Тъпото е, че този път схващането е много сериозно, а утре имам наистина важна уговорка и ми се иска да оправя леко нещата днес.

Въпросът е: има ли как ми бият нещо в спешното, което мигновено да ме отпусне?

# 384
Защо не звъннеш на ЛЛ по-добре?
Иначе в кое спешно?

# 385
Е, не знам. Това питам и аз – къде да отида? Simple Smile И има ли изобщо какво да се направи?

ЛЛ няма как да реагира, според мен – принципно е много зле, а и избягвам да ѝ звъня, защото не е особено комуникативна по телефона.

Болката не ми е никакъв проблем, търпя, ама ако и утре съм така, няма да успея да си изпълня работния ангажимент. Sad

# 386
В Сф ли си?
Пробвай във ВМА.
Пирогов и Александровска са ужас по принцип.

# 387
  • в очите на дъщеря ми
Кисело мляко с канела веднага сваля кръвното. Сипи в една чашка мляко и 1 равна чаена лъжица канела и хубаво го разбъркай и и го дай. Резултата е до 30 мин.
Ми, не 180/ 100 не се сваля с кисело мляко и канела, за съжаление! Собствен опит..

# 388
Гърненце, сигурно късно вече дано си се оправила, но Diclopram нямаш ли във вас: https://apteka.framar.bg/30046421/диклопрам-капсули-75-мг-20-мг-30
Мъжо от Бг си го взе за дисковата херния, че като го схеане някога не е за говорене какви болки. Аз преди седмици кръста си прецаках на джима на 4 крака се прибрах в нас. Нещо ме захапа. И взех от тия. За половин един час ме отпусна. Но дали е за всеки идея си нямам.

# 389
Хрян,продава се разбит със сметана в К,също и ванилия на пакетчета с к.мляко,свалят кръвното и не са опасни като канелата.
Също Маточина,чай.

Общи условия

Активация на акаунт