Бързи здравословни въпроси и отговори – 21

• 45 198
  • 738
  •   1
Отговори
# 435
Този дихателен тест за хеликобактера ми се струва много гаден. Има ли друг надежден ?

# 436
  • София
Момичета, моля препоръчайте ми добър алерголог (за детето) в София. Да търси решение на проблема, а не само подръжка симптоматично (ако има такова).
Предварително благодаря.

# 437
Този дихателен тест за хеликобактера ми се струва много гаден. Има ли друг надежден ?

Хеликобактер e най-добре да се диагностицира чрез гастроскопия.

Последна редакция: вт, 11 юни 2019, 15:31 от Гърне с похлупак

# 438
Знам, че може от фецес, кръв или при биопсия на стомашната лигавица, но доколкото знам кръвта не е надеждна.

# 439
Здравейте,в Пловдив има ли 3 тесла ЯМР ?

# 440
Проверете в каспела мисля, че там имаше.

# 441
Проверете в каспела мисля, че там имаше.
В Медлайн дали е 3?

# 442
За този в Каспела ми излезе това. Явно там е мястото.
На сайта на Медлайн пише, че моделът им е с 1.5Т.

Последна редакция: вт, 11 юни 2019, 16:41 от Анонимен

# 443
Момичета, моля препоръчайте ми добър алерголог (за детето) в София. Да търси решение на проблема, а не само подръжка симптоматично (ако има такова).
Предварително благодаря.

Е то решението е едно, въпроса е кой в БГ го прави. На нас в чужбина ни казаха 5 години на инжекции (вкарва се малка доза от алергена, докато се изгради имунитет). Срещала съм мнения из темите, че и в БГ се прави точно същото нещо. Така че по-скоро потърсете кой предлага лечение. При нас ставаше въпрос за пролетние алергии от цветя, треви и дървета. На втората година се чувствало значително подобрение, другите 3 са поддържащи. Ние не сме го правили, т.к. като че ли го израстна детето. Пак го мъчи, но се търпи. Не искал инжекции, но и аз го виждам че е по-добре с годините.

# 444
в Токуда д-р Димитров и д-р Христов са алерголози, и двамата са ми предлагали такава терапия, и то сублингвално, а не с инжекции( под езика всяка сутрин се пръска малко количество алерген, държи се 30 минути и това е). Около 1200 на година излиза, около 5 години се прави.
Аз съм провеждала такава терапия преди 20 и няколко години, с инжекции, има известен ефект, но за момента съм със смесени чувства. Има противопоказания, едно от които автоимунно заболяване, което имаме, а въпреки това ни е предложена терапията...тоест малко я предлагат на конвейр, може би заради финансова изгода, а и поради липса на други лечения за алергия, реално...Така че ако желаете специалист, който да проведе тестове и да назначи такава терапия, тези са подходящи според мен

# 445
Не се държи 30 минути, а 2. Капят се под езика, изчаква се 2 минути и се преглъща. При нас цената е около 850 лева.

# 446
Happy, и при нас има автоимунно заболяване и то доста сериозно. Питахме специално, но и на нас ни го предложиха с лека ръка. Кой знае...Иначе алерголога каза, че може да се израсте, а може и лечението да не сработи на 100%. Та явно човек докато не пробва, няма гаранции. При нас всичко много далеко и абсурд да хукна из трафиците след работа инжекции да слагам. Та повече заради това се отказахме, а и хлапето като чу инжекции съвем се отказа. За пръскане пък нищо не ни предложиха.

# 447
До колкото знам инжекциите не се поставят всеки ден.

# 448
Изхвърлих брошурите, но както казах, тези специално със сигурност го предлагат. Аз лично след известен размисъл се отказах за нас на този етап. По принцип познато дете от Франция ползва Салорал, а тук гледам се е предлагало и е спряно. Което говори, че явно и с доставките ще е проблем, а при лечение няколко години е важно. Отделно въпроса за автоимунитета...и просто се отказах. Но ако го почвате, поне вземете капките, а не инжекциите

# 449
Инжекциите бяха 1 месец всеки ден, после всяка седмица останалите 5 месеца и после един път месечно. Това на нас каквото ни казаха, което ми е непосилно просто. Абсурд. Не знам в БГ освен по друг начин да е схемата. Но ако има вариянт за пръскане си е екстра и е на нормална цена де. АКо ще ми вземат някакви хиляди левове, а мерси.

Общи условия

Активация на акаунт