Бързи здравословни въпроси и отговори – 21

• 45 144
  • 738
  •   1
Отговори
# 450
И дъщеря ми е със Сталорал. Не сме имали проблем с достаката. Дано и да нямаме. Остават още 2 години.

# 451
  • София
Благодаря момичета, ще обмисля нещата, които писахте.

# 452
Не знам къде сте, ето листовка на Сталорал https://apteka.framar.bg/30002187/%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%BE … D1%80%D0%B5%D0%B9 Предполагам и другите са на сходна цена и начин на прием, просто други марки. Нали знаеш, лекарите изписват, пък риска си остава за нас- и от прилагане на лечението, и от неприлагане.
Реално аз отказах терапията, та с повече не мога да съм полезна, но съм разсъждавала по въпроса. Навремето ми слагаха всеки ден инжекция, ама пък то беше отдавна, може да са се сменили нещата

# 453
От по-предната вечер ме болеше като стъпвам показалеца на крака, но вчера цял ден нямах време да го погледна и вечерта като се прибрах видях, че е набрал много, беше бял направо и много болеше. Изрязах нокътя, защото реших че е от него, но днес пак е набрал и има още гной Sad и боли като ходя..
Дали ако му сложа ихтиол и лепенка по-късно ще помогне или някакво друго нещо да търся?
Да не те плаша, но моя нокът така се възпали от нищото и береше месеци наред, после падна. Сега ми расте още нов от миналата година и ми създава проблеми, защото не отидох на хирург, но това е друга тема. Та...мажи обилно с ихтиол и прави превръзка - помага. Прави си и бани с Тетра, тя също много облекчава. Аз си правех непрекъснато.

# 454
Това лекарство не може да се закупи без рецепта- протокол, издадена от специалист. Ако е за дете и то има поставена диагноза астма е безплатно, или с намалена цена.
Искам да кажа, че не се изписва с лека ръка. Плюсовете и минусите са съпоставени и преценени. За да се стигне до изписването на дъщеря ми минаха поне 6 години, 3 тестувания през период от две години(резултатите от които показваха, че няма как да се чака да се „израстте„, защото отговорът на всяко тестуване се задълбочаваше, вместо да намалява.... ), следене и лекуване на нови или стари симптоми. За някои алергични състояния се пие целогодишно, за други- 6 месеца в годината.

# 455
И при моето дете имаше тестуване няколко пъти, но пък астмата се подобри, автоимунното се изостри...в самия си лист алерголога е вписал автоимунното, и въпреки това ми изписва и терапията...аз лично се отказах засега. Поне да беше под контрол автоимунното, а то не е.
Вероятно при вас е било наистина нужно Hug

# 456
  • София
Тук съм 😀
Мъжът ми се оправи от химия - кортикостероид

Идвам с питане .
Излизат ми някакви петна , кафеникави . Не ме сърбят , нямат релеф .
Ето така изглеждат.
Взех си вече направление за дерматолог
Но все пак
Ето ги
Скрит текст:

# 457
Ако за първи път излизат, или има по рождение, или имате в семейството някой с генетично заболяване и петната, консултирай се с добър дерматолог.

# 458
  • София
Имах такива , преди 2 години , но бели ( оказаха се гъбички ) не са петна по рождение.
В семейството брат ми има петно на корема , а сестра ми белег по рождение .
Сега и на сестра ми са й излезли подобни .
Ще се консултирам

# 459
Има и кафяви гъбички майка ми имаше, изглеждаха точно така.

# 460
  • София
Два въпроса.
Къде в БГ може да се направи Осцилография?
И второ. Издирвам телефон/координати на д-р Чавдар Ботев, хематолог.

# 461
  • Пловдив
Момичета родих преди 2 месеца и от тогава имам горещи вълни.
За всеки случай пуснах ПКК на която има някой завишени показатели  можете ли да я разчетете?
Притесних се нещо

# 462
Имах такива , преди 2 години , но бели ( оказаха се гъбички ) не са петна по рождение.
В семейството брат ми има петно на корема , а сестра ми белег по рождение .
Сега и на сестра ми са й излезли подобни .
Ще се консултирам
Ако не се гъби, или нещо временно се консултирайте и с генетик.

# 463
АнМари, във ВМА няма ли Осцилография? Излиза ми в Гугъл само някаква докторка в Стара Загора, може би, заради местоположението ми.

# 464
Здравейте, момичета. При кардиологичен преглед на майка ми с ехография, лекарят е установил изхабяване на сърцето, което не отговаря на възрастта й. Според него може да се стеснява кръвоносен съд и да има опасност от откъсване на тромб. Казал, че това са само предположения и иска да се се застрахова като я вкара в болница, да й направят коронография. Ако имало стеснение можело да се сложи стент. Изчетох доста днес и много се притесних, че нито коронографията е нещо безопасно, нито стентовете са препоръчителни. Не знам какво да правим ...

Общи условия

Активация на акаунт