Бързи здравословни въпроси и отговори – 21

• 45 078
  • 738
  •   1
Отговори
# 495
Аз имах проблема с подуването на глезените и стъпалата преди години. Личната ме прати на ендокринолог, той на нефролог и никъде нищо не излезе. Сама установих, че подуването е най-голямо, когато през деня съм с едни определени обувки. Балеринки, равни, меки, да се чудиш от къде. Споделих с моя приятелка, която изказа мнение, че правя алергия към лепилата, използвани при изработката на обувките. Хвърлих ги и забравих, докато преди две години не ми се случи през зимата с едни боти същото. Значително съм понамалила алергичните реакции, след проведено лечение през 1999-2003г., но като има да става, става и не пита.

# 496
А може и при нужда от стелки да се подават краката. Абе причини бол Sad

# 497
Здравейте момичета ,писала съм теми в форума,и с риск да стана досадна вече ще ги разкажа историята си.Имам огромна нужда от помощ -от една година страдам от замайване на главата,чувство за потъване, прималяване,пропадане,заглъхване на ушите,това бяха симптомите в началото,след това симптомите започнаха да се засилват,и да стават почти постоянни ,като допълнение на първите симптоми получих сърцебиене,треперене,напрежение в главата,изпотяване,скованост в раменете и най-вече във врата.Оплакванията ми се засилват при возене в кола,ходене пеш,возене в асаньор,ескалатор ,на места където ми е задушно.Правих ПКК ,кръвна захар,2 невролога посетих,доплер,хормони на щитовидна жлеза снимка на шийни прешлени -всичко е точно.Накрая отидох при специалист отоневролог в София,нямам нистагъм,което значи,че вестибуларния апарат е добре,но той ми казва,че съм получила вестибуларна криза,и в момента състоянието ми е заради последиците от тази криза.Но някак ми звучи несериозно,защото е началото симптомите не бяха толкова много,а от няколко месеца насам се засилват.Според мен би трябвало ако е имало такава криза в началото да са най-силно изразени симптомите,и постепенно да отшумяват,а при ме е обратното.Моля за съвет,ще ви бъда много благодарна,просто имам чувството,че никога няма да премине това,а е кошмар да живееш този живот..

# 498
Това за мен са панически атаки.
Не е неврологично или пък кардиологично.

# 499
Паник атаки......още когато прочетох за возене в кола, асансьор, ескалатор. На определени места не е задушно, а ти става задушно заради паник атаките, помисли кои са тези места и защо се чувстваш там по този начин, някаква заплаха ли усещаш в средата. Спокойно.....не се страхувай, случва се. Типично е за жени на около 35-40 години. Повечето ми познати имаха такива атаки. Потърси съвет от лекар специалист сега, още в самото начало. После може да е по-трудно да ти помогнат.

# 500
Проблема е ,че съм на 23 години,и се чувствам по този начин,и имам чувство,че се въртя в омагьосан кръг от погрешни диагнози от лекарите.Наистина като се чувствам по този начин,и мисля за това ставам още по-зле.Но ми е чудно защо от 2-3 месеца насам по време на цикъл се чувствам още по-зле-пребледняване ,повръщане,световъртеж,нестабилност,изпотяване.Паник атаките влияят ли по някакъв начин на цикъла.Защото след като ми отмине цикъла се чувствам една идея по добре.

# 501
Тук съм 😀
Мъжът ми се оправи от химия - кортикостероид

Идвам с питане .
Излизат ми някакви петна , кафеникави . Не ме сърбят , нямат релеф .
Ето така изглеждат.
Взех си вече направление за дерматолог
Но все пак
Ето ги
Скрит текст:
Преди години на сестричката ми и бяха излезли подобни петънца по целия гръб. Казаха,че са гъбички.Доста упорити бяха.Тогава я мазах с мас и невен и всичко изчезна само от това.

# 502
здравейте от няколко дни, сутрин ми пречернява, събирам границите на кръвното и ми е много зле. По принцип преди цикъл ме боли глава, сега това състояние отново съвпада с този период. Бях на невролог и учудващо ми назначи ЯМР с ангиография, въпреки че каза че от прегледа не установява отклонения. Изписа ми потенциатор 5мг по 1 на ден. Това не са ли добавки за мъже и според вас какво се търси от този ЯМР. Много се обърках. Ще се радвам на мнения. Благодаря.
Вероятно за да види хипофизата. ТСХ и пролактин изследвала ли си ?

# 503
Изследвала съм хормоните, миналата година всичко беше в норма.

# 504
Снощи сина ми (на квартира в София е)  в 1 часа ме събуди да ми каже, че има кърлеж на крака. Беше много ошашавен, но му казах да ходи до спешен кабинет. Докторката е извадила кърлежа. Казала му, че е бил доста голям. Била  му е само тетанус. Някаква друга ваксина трябва ли да се бие - например за лаймска болест? И ако трябва, днес късно ли е да се направи?

# 505
Няма нужда. Да си следи вечер температурата следващите две седмици, ако вдигне без друга причина над 38… да ходи направо в инфекциозна клиника. На ММ вчера му извадиха кърлеж в спешното, това са препоръките. Друго няма какво да се направи.
Не се шашкайте.

# 506
Извинявай Joan Madu, че те занимавам, но ако си запозната би ли ми пояснила връзката между моите симптоми и хипофизата. Нещо опасно ли би могло да бъде, лекува ли се? Не съм наясно изобщо. Благодаря.

# 507
Снощи сина ми (на квартира в София е)  в 1 часа ме събуди да ми каже, че има кърлеж на крака. Беше много ошашавен, но му казах да ходи до спешен кабинет. Докторката е извадила кърлежа. Казала му, че е бил доста голям. Била  му е само тетанус. Някаква друга ваксина трябва ли да се бие - например за лаймска болест? И ако трябва, днес късно ли е да се направи?
Може и Доксициклин една опаковка да изпие за 6 дни.
На мен така ми каза ЛЛ и го направих Simple Smile

# 508
Извинявай Joan Madu, че те занимавам, но ако си запозната би ли ми пояснила връзката между моите симптоми и хипофизата. Нещо опасно ли би могло да бъде, лекува ли се? Не съм наясно изобщо. Благодаря.
Не съм наясно, но след като проблемите възникват около цикъл, може да има общо с хипофизната жлеза.

# 509
Благодаря ти:blush:

Общи условия

Активация на акаунт