Бързи здравословни въпроси и отговори – 21

• 45 249
  • 738
  •   1
Отговори
# 285
  • София
5дни след херпес симплекс (устна) - с какво по-скоро може да се изчисти/зарастне раната?

Пп. Преди около 15г имаше едно билково на Реди, (пазя му някъде опаковката) доста добро беше, сега има ли нещо читаво срещу херпес симплекс на билкова основа?

# 286
Погледни билковите кремове на д-р Пашкулев Simple Smile

# 287
  • София
Здравейте, знаете ли какво ще рече увеличени еозинофилни левкоците?

# 288
Моля за съвет от много време като пишкам имам дискомфорт пих ципрофлоксацин и нямаше промяна...пуснах урина резултатите са добри какво може да е това ..(незнам дали има нещо общо ,но преди време имах гъбички кандида правих лечение ..)и освен това корема ми е много подут

# 289
  • Хасково
Здравейте,  на 07.06 ще бият на сина ми, който е на 7г. БЦЖ, а на другия ден е на турнир по джудо. Питах сестрата дали при борбата ще има дискомфорт или болка в рамото и дали изобщо е добре да се бори, тя каза, че няма проблем. Мен обаче ми е неспокойно и ми се иска да чуя и други мнения. Поисках да сложим ваксината след турнира, но датата била тази , защото ваксината се разпределяла между осем деца.

# 290
Здравейте! Днес от гърдите ми при натиск излизат някакви капчици. В цикъл съм. От едната по- бледи, от другата малко по-млечни....не миришат....родих преди точно година и детето ми се храни малко време с кърма. Преди два месеца бях на мамолог - всичко беше наред. (Ехо + палпация). Скоро изследвах пролактин, прогестерон и целия набор хормони на ЩЖ. Гледани са от гинеколози и са добре резултатите. Много се паникьосах и искам да попитам колко е нормално това нещо?

Пс- не съм пила лекарства за спиране на кърма.

# 291
Мляко трябва да е. След време ще спре напълно.

# 292
Благодаря!

# 293
  • Пловдив
Здравейте,  на 07.06 ще бият на сина ми, който е на 7г. БЦЖ, а на другия ден е на турнир по джудо. Питах сестрата дали при борбата ще има дискомфорт или болка в рамото и дали изобщо е добре да се бори, тя каза, че няма проблем. Мен обаче ми е неспокойно и ми се иска да чуя и други мнения. Поисках да сложим ваксината след турнира, но датата била тази , защото ваксината се разпределяла между осем деца.
Не се притеснявай. Ваксината почва да гнои и да боли от 1 до 2 седмици след поставянето. Като не е задължително да се случи. На някои минава само с леко подуване.
Но до 24ч почти съм сигурна, че няма да има реакция.

# 294
Моля за съвет от много време като пишкам имам дискомфорт пих ципрофлоксацин и нямаше промяна...пуснах урина резултатите са добри какво може да е това ..(незнам дали има нещо общо ,но преди време имах гъбички кандида правих лечение ..)и освен това корема ми е много подут
Парене при уриниране се усеща и при Бактериална вагиноза. Но се пие АБ и трябва да се диагностицира от АГ и микробиология-поне препрарат на стъкло.

# 295
Много хора си мислят, че Ципрофлоксацин е универсалното лекарство при подобен дискомфорт. Той е много коварен и в никакъв случай, човек не трябва да си го самоназначава, само защото веднъж, преди време му е помогнал и е доволен от резултатите.
А ти, Мимозка, внимавай двойно със самолечението. Да не си докараш още по-голяма беля.
Трябва да са минали поне десет дни, след като си пила медикамента, преди да си направиш изследване. Може да се окаже, че има бактерии, но не могат да се изолират, заради лекарството.

# 296
Моята АГ каза, че се пуска МБ на 3-тия ден след прекратяване приема на АБ.

# 297
Здравейте, майка ми има от известно време бледо червени петна на едната ръка и крак.Накарахме я да отиде на лекар и личната и казала гъбички и предписала мазило.Тя няма сърбеж,парене или обрив, просто бледо червени петна.Това мазило не е дала резултат и тия дни личната ще и дава направление за кожен лекар.Брат ми иска да се пуснат някакви кръвни изследвания, защото мисли че това е симптом на нещо. Той мисли за диабет  (което на мен ми е странно),аз си мисля за нищо със щитовидната жлеза  (Леля ми има базедова болест,а аз Хипофункция и Хашимато),колежки на работа споменаха,че било от нерви.Утре мисля рано сутринта да я заведа до Лаборатория за изследване и ако някой има идея да помага. 

# 298
Малко като оф-топик - Wind_, какво стана с петната, които имаше съпругът ти?

# 299
Здравейте! Не бях влизала тук от известно време, понеже бях в болница. Развих по-висока температура и на рентгена показа двустранна бронхопневмония. Бях на венозен антибиотик и системи глюкоза с натриев хлорид, както и урбазон. След като ме изписаха от болницата температурата намаля, но пак си остана субфебрилна, тялото ми е някак отпаднало и нямам апетит. Пия пробиотик, имам апетит за няколко часа и после пак същото. Въобще не ми се яде, толкова ми е отпаднало и субфебрилитета, бодежите и болките в гърдите си стоят и спрямо контролната снимка пневмонията още стои, тоест антибиотика изобщо йе е подействал. Ходих в петък на контролен в болницата. Карат ме да пускам изследвания сама за туберкулоза кръвен тест, за хламидии и вероятно сама да търся в кои изследвания нещо не е наред. На какво може да се дължи тази загуба на апетит, защото това най-много ме притеснява

Общи условия

Активация на акаунт