Бързи здравословни въпроси и отговори – 21

• 45 202
  • 738
  •   1
Отговори
# 330
Именно, с неизлекуван стомах и неоптимална работа на жлезата, аз бих се насочила към тях. Затова ти го написах. Много хора се борят с месеци и години с тези оплаквания, като не стане с едно хапче, пробваш други и т.н.

# 331
Здравейте, имам проблем с цикъла. Скоро бях на гинеколог- преглед и цитонамазка и всичко е наред. Искам да излездвам хормони и да отида на ендокринолог. Въпроса ми е трябва ли да ходя на гинеколог и той да ме пренасочо към ендокринолог или може директно да отида на ендокринолог на частно?

# 332
Именно, с неизлекуван стомах и неоптимална работа на жлезата, аз бих се насочила към тях. Затова ти го написах. Много хора се борят с месеци и години с тези оплаквания, като не стане с едно хапче, пробваш други и т.н.

за стомаха съм пробвала с различни хапчета, а за щит. жлеза има само хормона

# 333
Въпроса ми е трябва ли да ходя на гинеколог и той да ме пренасочо към ендокринолог или може директно да отида на ендокринолог на частно?

Щом си плащаш, може да правиш каквото си решиш. Wink

# 334
Здравейте, имам проблем с цикъла. Скоро бях на гинеколог- преглед и цитонамазка и всичко е наред. Искам да излездвам хормони и да отида на ендокринолог. Въпроса ми е трябва ли да ходя на гинеколог и той да ме пренасочо към ендокринолог или може директно да отида на ендокринолог на частно?

Кога скоро?
Ако не е минал месец, гинекологът може да пусне хормони, не ти е нужен ендо.

# 335
В какво се състои изследване нивата на Б12 и изследване на кръвната захар....Вземане на кръв,сутрин на гладно?

# 336

Кога скоро?
Ако не е минал месец, гинекологът може да пусне хормони, не ти е нужен ендо.
преди около 3 седмици

# 337
В какво се състои изследване нивата на Б12 и изследване на кръвната захар....Вземане на кръв,сутрин на гладно?

Да, това са си нормални кръвни изследвания. Не трябва да си закусвал, може да пиеш само вода, както винаги.

# 338
Здравейте имам задух,сърцебиене и главоболие възможно ли е да е от хемоглобина който за един месец е паднал доста от 124 на 107?Много ме е страх от какво може толкова бързо да падне

# 339
Здравейте!
Днес водих детето на УЗИ на коремни органи.По препоръка на педиатър ,след преглед,трябват  точни размери до мм.И,този път няма описани размери.Има 3  снимки.Може би на тях има черен дроб.
Бихте ли помогнали?
Breast D1 0,64 cm
Breast D1 0,55 cm    D2 0,50 cm
Abdomen D1 6,39 cm  D2 7,06 cm
Стъпка напред.Докторът се съгласи да види лимфните възли поне по слабините.За моя изненада са по-големи отколкото смятах.Двустранно ингвинално два-три умерено увеличени лимфни нодула с немалигнен характер.Реактивни(каквото и да означава).Другите възелчета са по-малки.Което е супер.

# 340
Момичета,възможно ли е при начало на прием на противозачатъчни да се предизвика кръвоизлив? Днес ми е 3ти ден от цикъла,изпила съм 2 хапчета до сега. Снощи изведнъж започна да ме боли корема,не много, но преди това нямах болки. Кръвотечението много се усили и изхвърлих доста съсиреци. След това рязко намаля и до преди два часа почти не течеше. За съжаление същото се повтори преди малко,като единия съсирек беше колкото половин длан..извинявам се за обяснението! За съжаление съм в чужбина и лекарката тук не може да ми приеме без записан час,най-рано утре мога да отида.Моля ви за съвети!

# 341
  • София
Не се притеснявай затлачила ти се е матката и сега се чисти. Това е супер сама без намеса на лекарства, трябва да се радваш. Малко стресираща е големината на парчетата, но това е добре. Не го мисли само щом наближи да исхвърли парче и става много силно кървенето все едно се напишкваш, после се нормализира и пак се повтаря.

# 342
Не се притеснявай затлачила ти се е матката и сега се чисти. Това е супер сама без намеса на лекарства, трябва да се радваш. Малко стресираща е големината на парчетата, но това е добре. Не го мисли само щом наближи да исхвърли парче и става много силно кървенето все едно се напишкваш, после се нормализира и пак се повтаря.

Благодаря ти,проблемът е,че имам анемия и въпреки ,че приемам желязо в момента сигурно не е достатъчно да компенсира голямата кръвозагуба. Това ме притеснява най-много,иначе бих била по-търпелива и спокойна.Значи не би трябвало да има нещо общо с противозачатъчните? Никъде не пише да имат такъв страничен ефект,дори и да не са точните..
Също не знам дали да чакам да спре или да ходя до спешен кабинет,много ми е притеснено..

Последна редакция: чт, 06 юни 2019, 18:17 от mimi.cherry

# 343
  • София
[video][/video]През целия ми живот само веднъж ми се случи това и аз гледах тъпо какви парчета колкото длан падат и изпаднах в шок като теб, чудех се какво е това с такива размери. Не е от хапчетата, а през изминалите 6 мес. по време на цикъл не са изпадали всички парченца те остават в матката до следващия цикъл, но вече се слепват едно за друго и става голямо, на другия път вдичко се повтаря, но остатъка в матката става още по голямо парче и се образува и 2- ро, на другия път 3- то и т.н. Докато всичко се напълни и започват да излизат в един момент със силни болки и много силно кръвотечение. Когато излизаха големите при мен все едно се напишквах и 2- та крачула на дънките ми до долу ставаха в кръв представиси за какво става на въпрос. Изтича огромно количество и за анемията наистина не е добре, но поне е само в 1 цикъл и се изчиства.

# 344
[video][/video]През целия ми живот само веднъж ми се случи това и аз гледах тъпо какви парчета колкото длан падат и изпаднах в шок като теб, чудех се какво е това с такива размери. Не е от хапчетата, а през изминалите 6 мес. по време на цикъл не са изпадали всички парченца те остават в матката до следващия цикъл, но вече се слепват едно за друго и става голямо, на другия път вдичко се повтаря, но остатъка в матката става още по голямо парче и се образува и 2- ро, на другия път 3- то и т.н. Докато всичко се напълни и започват да излизат в един момент със силни болки и много силно кръвотечение. Когато излизаха големите при мен все едно се напишквах и 2- та крачула на дънките ми до долу ставаха в кръв представиси за какво става на въпрос. Изтича огромно количество и за анемията наистина не е добре, но поне е само в 1 цикъл и се изчиства.
Благодаря ти,а за колко време се изчисти? При мен вече 2 часа продължава,непрестанно кръвотечение и не дава изгледи да спре...Снощи сякаш по-бързо премина..

Общи условия

Активация на акаунт