Бързи здравословни въпроси и отговори – 21

• 45 233
  • 738
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Зависи колко парчета има да изхвърли организма, при мен цикъла ми е 5 дни, но във въпросния мес. беше 9-10 дни докато не изпаднаха всичките, накрая падат все по малки, което ознава че края наближава. Щом сега ти е много силно ще пада парче всеки момент като падне ще намалее и при следващото пак ще се засили. Но клекни в банята и изчакай малко клекнала за да падне по бързо, защото така се отваря всичко и пада по лесно от колкото да седиш и да чакаш кога ще му дойде музата.

# 346
Зависи колко парчета има да изхвърли организма, при мен цикъла ми е 5 дни, но във въпросния мес. беше 9-10 дни докато не изпаднаха всичките, накрая падат все по малки, което ознава че края наближава. Щом сега ти е много силно ще пада парче всеки момент като падне ще намалее и при следващото пак ще се засили. Но клекни в банята и изчакай малко клекнала за да падне по бързо, защото така се отваря всичко и пада по лесно от колкото да седиш и да чакаш кога ще му дойде музата.
Ясно, благодаря ти! А ти консултира ли се с лекар тогава? Не ти ли предложиха някакъв вариант за спиране на кървенето или за по-бързо прочистване? Питам,защото не е добре при мен да продължи толкова дълго време,съвсем ще ми се срине хемоглобина..

# 347
Отиди на лекар.

# 348

Разбира се,че това беше първата ми мисъл. Но гинеколожката ми отказа да ме приеме преди утре,а в спешния център на гинекологичната клиника казаха да отивам само ако е наистина много спешно,иначе също утре.

# 349

Разбира се,че това беше първата ми мисъл. Но гинеколожката ми отказа да ме приеме преди утре,а в спешния център на гинекологичната клиника казаха да отивам само ако е наистина много спешно,иначе също утре.
Разбирам те. За мен е спешно и бих настоявала за преглед. Споменаваш и хемоглобина си, не отлагай.

# 350
  • София
Да разбира се ходих 2 пъти на генеколог през тези 9-10 дни и ме гледаше на видеозон и накрая видя, че матката е абсолютно чиста и каза че нямам нужда от лекарства за доизчистване. Ти нали каза, че утре ще отидеш на лекар.

# 351
Да разбира се ходих 2 пъти на генеколог през тези 9-10 дни и ме гледаше на видеозон и накрая видя, че матката е абсолютно чиста и каза че нямам нужда от лекарства за доизчистване. Ти нали каза, че утре ще отидеш на лекар.
О,да,разбира се че ще отида! Страх ме е до тогава,да не ми стане лошо и т.н. По принцип кръвоизливите са ми голям страх,след спонтанния ми аборт миналото лято. Тогава вървях по сходен начин,малко по-силно и с по-големи съсиреци. Просто не мога да повярвам, че кошмарът се повтаря в момента и то без дс е същата причина..
 Пролетно цвете, споменах им,въпреки всичко смятат,че можело да се изчака до утре,защото така и така днес нямало да могат да ми преливат кръв,ако се налага..

# 352
Здравейте,
От доста време не съм писъл но за съжаление нямам подобрение. Всичко си е все същото а именно болки в мускулите, корема, ставите, гърба, вратът, нямам настроение. Въпреки многото изследвания на кръв витамини минерали ехографи и всякакви други НИЩО.Което ме навежда на мисълта за фибромиалгия.Някой по запознат ако може да сподели с какъв специалист да се консултирам за изясняване на причините за тези страдания ще съм много благодарен.

# 353
mimi.cherry успех ти пожелавам.

# 354
Здравейте имам задух,сърцебиене и главоболие възможно ли е да е от хемоглобина който за един месец е паднал доста от 124 на 107?Много ме е страх от какво може толкова бързо да падне

Да,описаните симптоми са доста типични за анемия. Ако още не си, пусни изследване и на желязото, Б 12 също. Имаш ли проблеми с цикъла? Храниш ли се с хубава храна?
Пусках ги есента..не се храня добре...но странно е че винаги така съм се хранила и беше добре а сега за един месец такава промяна..но е много силен задух ,изгарям.вътрешно особено лицето много ми гори,боли че гърбът,силно ми е запушен носа и съм много пребледняла...краката ми отмалели в бедрата много съм притеснена  Незнам какво е имам астма по принцип..

# 355
  • Пловдив
Отиди на лекар, може нещо и да си настинала...
107 не е час толкова малко. Възможно и от цикъла да ти е паднал.
Аз съм била и с 54 хемоглобин .

# 356
Здравейте,
От доста време не съм писъл но за съжаление нямам подобрение. Всичко си е все същото а именно болки в мускулите, корема, ставите, гърба, вратът, нямам настроение. Въпреки многото изследвания на кръв витамини минерали ехографи и всякакви други НИЩО.Което ме навежда на мисълта за фибромиалгия.Някой по запознат ако може да сподели с какъв специалист да се консултирам за изясняване на причините за тези страдания ще съм много благодарен.

Щитовидната жлеза провери ли я?
При всички положения, няма как да си изследвал всичко възможно, защото подобни поразии правят и бактериалните / гъбичните инфекции или пък наличието на паразити в организма. Но тези неща няма как да се установят с едно-единствено изследване, за жалост.
Стресът също е значим фактор.

# 357
Здравейте,

Щитовидната жлеза провери ли я?
При всички положения, няма как да си изследвал всичко възможно, защото подобни поразии правят и бактериалните / гъбичните инфекции или пък наличието на паразити в организма. Но тези неща няма как да се установят с едно-единствено изследване, за жалост.
Стресът също е значим фактор.
Изследвана е щитовидната жлеза всичко е в норма.

# 358
Абсолютно подкрепям Гърне с похлупак
Вече почна да ме дразни как разни хора си самодиагностицират МС, фибромиалгия, рак и прочие ей така. Има куп причини за тези симптоми, изследвания и т.н. Малко е обидно да се пъшка дали не е това или онова, без да са минати по-банални изследвания. Обидно е за хора, страдащи наистина от такива заболявания. Тези диагнози не се поставят така леко и за ден. Има много други неща, които да се изключат, преди специалист да се насочи към това.
То хубаво много звезди афишираха заболяванията си, от друга страна взеха да стават едва ли не модни
И понеже поотмина модата на рака, явно, сега всеки втори с главоболие се чуди дали не е МС или фибромиалгия или какво ли не. 
Не си пият изписаните "лоши" лекарства, а се консултират с непознати по интернет и поръчват разни бъркочи с неясен състав

Данаил, всичко в норма какво значи. А изследвания на стомаха, ами невролог посети ли. Може да е някой нерв, шип и прочие. Витамини и паразити, кръвни показатели. Ревматолог.

# 359
Здравейте имам задух,сърцебиене и главоболие възможно ли е да е от хемоглобина който за един месец е паднал доста от 124 на 107?Много ме е страх от какво може толкова бързо да падне

Да,описаните симптоми са доста типични за анемия. Ако още не си, пусни изследване и на желязото, Б 12 също. Имаш ли проблеми с цикъла? Храниш ли се с хубава храна?
Пусках ги есента..не се храня добре...но странно е че винаги така съм се хранила и беше добре а сега за един месец такава промяна..но е много силен задух ,изгарям.вътрешно особено лицето много ми гори,боли че гърбът,силно ми е запушен носа и съм много пребледняла...краката ми отмалели в бедрата много съм притеснена  Незнам какво е имам астма по принцип..
Ако си изследвала хемоглобина веднага след менструацията може и за това да е по-нисък. И все пак,наистина не е толкова нисък и не е паднал толкова рязко,че да имаш такива симптоми. Задухът може би е свързан с астмата? Ходи ли при ЛЛ или друг лекар да ти види и коментира изследванията?

Общи условия

Активация на акаунт