Бързи здравословни въпроси и отговори – 21

• 45 170
  • 738
  •   1
Отговори
# 420
Циститът изобщо не е за подценяване.
И много често причината е вагинална инфекция, която след секс се пренася в мехура. Така, че е добре паралелно с изследването на урина да се изследва и вагинален секрет.
При мен точно така се получиха двата цистита.
Единия път излезе Е.коли, втория път Клебсиела.
Разните Уронал, Цистирен, Цистостоп,  не лекуват, само замазват положението, ако има бактерии.

# 421
От по-предната вечер ме болеше като стъпвам показалеца на крака, но вчера цял ден нямах време да го погледна и вечерта като се прибрах видях, че е набрал много, беше бял направо и много болеше. Изрязах нокътя, защото реших че е от него, но днес пак е набрал и има още гной Sad и боли като ходя..
Дали ако му сложа ихтиол и лепенка по-късно ще помогне или някакво друго нещо да търся?

# 422
Сигурно въпросът ми ще прозвучи малко глупаво, но ми е интересно - ако дебелото черво може да се види отвътре чрез колоноскопия, а състоянието на стомаха - посредством гастроскопия, то как се определя нормална ли е работата на тънките черва? Има ли "механичен" метод, като споменатите два, или само чрез изследвания (например, за SIBO и SIFO)?

# 423
когато ходих на гастро и колоноскопия, доктора каза че са ми гледали и тънките черва, значи пак по същия начин става

# 424
А, интересно. Според мен, са ги огледали по време на гастроскопията, но знам ли.
Нямах представа, че може чак дотам да стигнат.
Ти в един и същ ден ли прави двете процедури?

# 425
Нарича се ентероскопия и рядко се прави.
Със сигурност не се прави за SIBO и SIFO, нито у нас, нито по света. У нас е интересно дали правят разни други тестове, дихателни и т.н., май бях попадала на някакви клиники, но...е ми вдъхнаха много доверие

# 426
И аз предполагах, че има нещо друго, но в такъв случай - как са ги огледали при Valeryy? Или не са, но са я излъгали?

Иначе, за дихателни тестове аз бях намерила този център. Докторчето изглежда младо, амбициозно и информирано, но кой знае. По-натам мисля да се изследвам поне за SIBO - отговарям на всички симптоми, за жалост.

# 427
Какво е СИБО?

# 428
Small Intestinal Bacterial Overgrowth
Точно та теб не ти трябва да се задълбочаваш.

# 429
Според мен са огледали началото на тънките черва, където се свързват...или пък дванадесетопръстника, пак където се свързва със стомаха
Не че я е излъгал, а по-скоро че са погледнали и началото на тънките черва, но не и целите.
Иначе на мен ми откриха хеликобактер, и уж всичко е от него. Диетоложката изписа измерване пх на урина и разни други неща, гастрото мълчи като риба. Щом няма някой тумор, пу пу, или нещо по-така, екзотично, му е все тая боли ли те, не те ли боли.

# 430
SIBO = Small Intestinal Bacterial Overgrowth

Има много информация в мрежата, но на английски.

Накратко, това е състояние, при което в тънките черва се наблюдава свръхрастеж на бактерии, на които не им е мястото там. Това води до подуване, оригване, диария / запек, чести болки и някои други оплаквания.

♥ HAPPY ♥, те, докторите, трудно се трогват, така е. Макар че Хеликобактер сам по себе си също не е шега работа. Confused

# 431
И аз предполагах, че има нещо друго, но в такъв случай - как са ги огледали при Valeryy? Или не са, но са я излъгали?

Иначе, за дихателни тестове аз бях намерила този център. Докторчето изглежда младо, амбициозно и информирано, но кой знае. По-натам мисля да се изследвам поне за SIBO - отговарям на всички симптоми, за жалост.
напълно възможно е и да са ме излъгали, така или иначе след прегледа казаха че съм много добре и ми няма нищо, а аз съм с гадене и рефлукс установен преди години при друг лекар...цялостната картинка при лекарите е...ужас, ходиш да се лекуваш, даваш сума пари за изследване, а какво ти правят е загадка...

# 432
...Макар че Хеликобактер сам по себе си също не е шега работа. Confused
Приятелка на майка ми си бори осма година. Към абсолютно всички антибиотици е резистентна бактерията. Последно поръчва от Щатите АБ, ново поколение, още не е одобрен даже за използване в Б-я. И той не помогна, за съжаление. Докторята са вдигнали ръце.

# 433
Аз не съм почнала антибиотиците още. Искам да изследвам семейството. Много се чудя, след като така лесно се хваща, а мен и други бактерии ме полазваха по червата, за какво да се лекувам, ако ако пак ще го хвана. Искам да помисля добре какво да правя след антибиотика, за да си укрепя стомаха и да не го хващам пак. Но това е много обширна тема. Каквато е и за постоянните кортикостероиди за алергията и какво ли не. Поддържащо симптоматично лечение...на парче. 

# 434
  • София
Бихте ли ми препоръчали читав кожен лекар ,за София става въпрос .

Общи условия

Активация на акаунт