Бързи здравословни въпроси и отговори – 21

• 45 070
  • 738
  •   1
Отговори
# 510
Благодаря за отговорите.

# 511
Да наблюдава за обрив във формата на концентрични кръгове около ухапаното

# 512
Проблема е ,че съм на 23 години,и се чувствам по този начин,и имам чувство,че се въртя в омагьосан кръг от погрешни диагнози от лекарите.Наистина като се чувствам по този начин,и мисля за това ставам още по-зле.Но ми е чудно защо от 2-3 месеца насам по време на цикъл се чувствам още по-зле-пребледняване ,повръщане,световъртеж,нестабилност,изпотяване.Паник атаките влияят ли по някакъв начин на цикъла.Защото след като ми отмине цикъла се чувствам една идея по добре.

Анемия?

# 513
Не паник атаките на цикъла, а цикълът на тях влияе и се проявяват по-силно.

# 514
Имам направление за ендолринолог, издадено от ЛК въз основа на съмнение за проблеми с щитовидната жлеза. Бих желала да попитам миналите през това дали към днешна дата ехографията на ЩЗ се поема от НЗОК или се доплаща както реди?

# 515
  • София
Да попитам, преди месец ми се беше схванал вратът, леко отшумя , но сутрин определено има някаква болка около плешката , и понякога при рязко завъртане на главата.
Как да си помогна 😂? И трянва ли да се търси лекар ?

# 516
  • София
Имам направление за ендолринолог, издадено от ЛК въз основа на съмнение за проблеми с щитовидната жлеза. Бих желала да попитам миналите през това дали към днешна дата ехографията на ЩЗ се поема от НЗОК или се доплаща както реди?
Миналата година ходих и аз на ендокринолог, каза ми, че ехото не се поема от ЗК. 20лв беше при мен. Иначе ми пусна кръвните по ЗК.

# 517
Миналата година ходих и аз на ендокринолог, каза ми, че ехото не се поема от ЗК. 20лв беше при мен. Иначе ми пусна кръвните по ЗК.
Благодаря, Малко Сладко Коте!

# 518
Здравейте. За първи път си направих изследване за Витамин B12 и Витамин D, както и хормони. За жалост и двата витамина са ми под нормата. Хормоните са ок, като само пролатин е 31, малко над нормата. Какво може да ми има? Мои приятелки ме посъветваха да отида при ендокринолог.
Не съм раждала. Вегетарианец съм, но си ям млечни продукти.

# 519
  • Пловдив
А някакви добавки взимаш ли?
Трудно се набавя б12 без да ядеш месо...
Иначе витамин D... повечко на слънци

# 520
А някакви добавки взимаш ли?
Трудно се набавя б12 без да ядеш месо...
Иначе витамин D... повечко на слънци

Не, не взимам. Мисля да ида на ендокринолог да ми каже дали всичко е окей и да ми предпише нещо, ако е нужно.

Да, с витамин Д ще наваксам много скоро, притеснява ме Б12 и пролактинът.

# 521
Unforgotten`feeling`f,  а как изобщо ти хрумна да се изследваш,  предвид възрастта ти? Някакви оплаквания ли имаш?   

# 522
Unforgotten`feeling`f,  а как изобщо ти хрумна да се изследваш,  предвид възрастта ти? Някакви оплаквания ли имаш?   

Нямам оплаквания.  Просто съм вегетарианец от 2014 г. и ми казаха, че е хубаво да се изследвам за Витамин B12. Иначе нямам излишни килограми, жизнена съм, нямам проблеми с концентрацията или склонност към депресия (понеже понякога недостигът на Витамин B12 влияе в тази посока).

Хормоналните изследвания си ги направих профилактично. Принципно имам доста кистички, които ми ги откри мамолог декември, та исках да си пусна хормонално изследване, за да видя как са нещата. Освен леко повишеният пролактин (31 при норма до 29), всичко е в норма.

# 523
Спокойно тогава. Нищо ти няма,  но си отиди на ендокринолог де.

# 524
На съпругът ми излезнаха ситни пъпки по челото и цялото е като червен обрив. Лекарят му каза да пие Ериос 10 mg. Но навсякъде се продава 5 mg. От сряда пие по 1 хапче 5 mg. Ефект никакъв. Дали не трябва да пие по 2 хапчета наведнъж и кога? Някой с подобен проблем?

П.П. Задала съм въпросът и в друга тема. Ако някой го е видял там, моля да ме извини!

Общи условия

Активация на акаунт