Априлски бебета 2019 - Тема 1

• 29 225
  • 742
  •   1
Отговори
# 105
Melodiq благодаря за сайта ще го разгледам.

Ние също се храним на пойскване и се надявам утре на консултацията да сме качили.

Joyjoy има различни модели аспиратор за нос разгледай ако искаш в нета. Педиатърката ли ви изпраща на прегред за слуха, защото на мен нищо не ми е казвала? Такъв преглед му правиха още в болницата.
Сега трябва да ми даде за ортопед и да решим дали ще слагаме Ротарикс, за която още не съм решила на 100%.

# 106
  • София, България
Да, не са ли правили преглед на слуха в болницата? Аз мисля, че даже в епикризата му пише резултата...

Аспиратор съм взела BabyVac за прахосмукачка Simple Smile не съм я ползвала още. Знам, че не са много препоръчителни за много малки бебета и я избягвам все още... За сега нослето е добре. Хърка от време на време... Simple Smile

# 107
При нас също е писано в епикризата да се направи скрининг на слуха при УНГ, защото в болницата не са успели да измерят нещо. Пише: "Слухов скрининг - R-pass/+/, L-refer/-/. Да се насочи към УНГ за консултация в рамките на седем дни след изписването."

Тя беше в неонатология 2 седмици и 7 дни след изписването беше на около 20 дни. Личната лекарка отказа да даде направление, защото на толкова малко бебе нищо не можело да се измери, не можело да се направи аудиограма и т.н. Друга лекарка и посъветва, като ходим в София за консултация, да изследваме и слуха.

# 108
Доволни ли сте от чая на хип.До сега не съм давал никога нито с първото нито сега и нямам никакви впечатления.

# 109
  • София, България
Аз опитвах да давам, но категорично не го иска. Плюе го. Confused

# 110
Предлагам чай от няколко дни и има моменти когато пищи и не иска, друг път така лакомо пие, че не пуска хаха. Иначе ефекта е малък...

# 111
При нас също е писано в епикризата да се направи скрининг на слуха при УНГ, защото в болницата не са успели да измерят нещо. Пише: "Слухов скрининг - R-pass/+/, L-refer/-/. Да се насочи към УНГ за консултация в рамките на седем дни след изписването."

Тя беше в неонатология 2 седмици и 7 дни след изписването беше на около 20 дни. Личната лекарка отказа да даде направление, защото на толкова малко бебе нищо не можело да се измери, не можело да се направи аудиограма и т.н. Друга лекарка и посъветва, като ходим в София за консултация, да изследваме и слуха.
Ние сме в подобна ситуация. Идваха няколко пъти да мерят, но в лявото ухо така и не успяха. Наплашихме се малко, но понеже мъжа ми се познава с един проф. Унг, който винаги ни е съдействал му звънна. Оказа се че още е рано, най-добре било към 2, 3 месец да се направи повтпрното замерване, защото и самите ушенца трябва да се изчистят. Виж в интернет има също инфо. Ние ще.му се обадим тогава, за да направим замерването

# 112
Мами, излезнаха ни пъпчици над гърдичките и по вратлето, а преди седмица имаше и по лицето. Чета за бебешкото акне, за пъпчици от прегряване.. как да знам какво е. Ще изчакам до утре да видя дали ще изчезнат и ще звънна на д-р, че и за коликите да я питам какво да й дам, че не смея на своя глава да давам нищо.
Четох по нагоре, някой беше коментирал за слинговете под наем. Някоя възползва ли се от услугата за безплатен тест? В сайта като влезна и тези безплатните ми ги показва само като резервирани. Бих искала да пробвам дали ще се справя преди да си купя, че от няколко дни не е слезнала от ръцете ни и май ще е от полза това чудо.

# 113
Нашата един ден се беши опъпчила цялата, намалих градусите в стаята с 1,5 и се нормализираха нещата. Общо взето на такава възраст може да е от всичко-ново мляко, памперси, крем, шампоан, лосион, чай, капки за колоки и всякакви др., бебешки препарати, а също от претопляне от слънце вятър, а може и да са си бебешки пъпчици. Давай те го по спокойно и следете детето. Ако нещета се  влошават звънкайте не лекар.

# 114
  • Sofia
Относно БейбиВак може да махнете накрайника и да теглите сополките с уста. Наистина са много малки за прахосмукачка. Аз редовно изкарвам така бели сополки.
 За чая на Хип, този път не си правя труда. Давам Инфакол и Колийф. Всеки ден е различно и не мога да кажа дали и кое действа.
 Купихме възглавница за рефлукса, но след като е повърнал и е минало някакво време предпочита да спи по корем. Което вече ме притеснява, защото почна да си обръща главата на другата страна. Но все още несигурно и забива нос във възглавницата.
Казаха ми за прахчета Лактамикс за увеличаване на кърмата били ефикасни. Може да се пробвам, още се мъчим да се кърмим.

# 115
  • София, България
Аз дори не съм го отворила Бейби-Вак-а. Стои си в кутията. Утре ще взема да го отворя да го видя както представлява. Но за момента се справяме само с физиологичен р-р.

Пъпчици се появиха днес на Явор, едни ситнички по лицето. Чакам да видя дали ще минат. Мисля, че може и да съм го претоплила малко. А може да е от яйцата, млечните продукти или шокалада, които ям, пък нали още се мъча да изцежда някаква кърма... Joy а бе изобщо карам ги през просото. Гледам го като все едно ми е 2-ро, 3-то дете. Хич не се вталясвам Joy как оцелява с мен, не знам... Grinning

# 116
  • София
Syrnichka, аз наемах слинг -имаше само един свободен, но пък се оказа чудесен и си купих такъв. Мога да те посъветвам да сложиш по-късна дата като задаваш критериите, защото ако длагаш днешна дата, е нормално всичко да излиза заето.
Многобройните ситни безцветни, по якога с бяло връхче пъпчици по лицето са бебешко акне. Обривът от претопляне са ситни червени пъпчици.
След като овладяхме диарията при Камен, сега вече е със запек, от три дни не е акал, като последното денонощие има огромен дискомфорт, напъва се и плаче много. Ще пиша днес на педито, да видим какво ще каже....Егати, побъркахме детето - спри да акаш, хайде изакай се....Simple Smile

# 117
Това с промяна на датата не се бях сетила, благодаря Melodiq.
За пъпчиците, и аз гледам да не се притеснявам, но май държа топло, особено през нощта, страх ме е с тая мокра коса, и е около 22 градуса.
Иначе за сополките - 2 пъти на ден дърпам с помпичката. Но и капки слагах 1 седмица, щото както споменах, докато се храни страшни животински звуци издава..

# 118
Вече ще се побъркам. 1 ден миналата седмица след всяко хранене връщаше млякото. Говорих с личната, нямало проблем щом не е на фонтан. Нещата уж се оправиха и преди малко както си лежеше така и всичко повърна.
И ние сме с пъпчици, и един ден почти изчезват и на другия отново ги има.

# 119
  • Варна
Здравейте! Вчера бях на педиатър, тъй като бебо не е преглеждан от болницата. Днес става на 14 дни. На ръст тегло всичко точно. Но се оказа, че има жълто зеленикав секрет в нослето, съответно акнето все повече се размножава някои пъпчици са си с бяло връхче. Педиатърката и от една пъпчица  взе проба и каза, че е възможно да е стафилококова инфекция и пъпчици те да са от това. Изписа ни да го пръскам с оксикорт по вратлето като на лицето да нанасям с отделни памучни тампони за грим. На листовката хич не е за деца, ами за капак как ще го предпазя да не се опира незнам, още не съм го пръскала. Та акнето определено не е така малко като при каката, наблюдавайте просто. Другото кофти за което имах съмнение, има по-къса юздичка на езика.. Не е толкова зле щом го кърмя суче активно и наддава добре. Проблема е при мен че направо ми размачква зърната, гърдите. Онзи ден имах ужасна болка, а от опит знам, че кърменето е удоволствие не болка. Още в болницата им споделих.. Ма кой да погледне. Та има вариант да я клъцнат.. Ще видим. Та това от нас. Колики има, не е ревлив, по-скоро мърка и се свива по-неспокоен и ни изписа инфакол. Чакам резултати да видим какво ще изпише за носа.

Общи условия

Активация на акаунт