Априлски бебета 2019 - Тема 1

• 28 579
  • 742
  •   1
Отговори
# 90
  • София, България
Еластичен или тъкан слинг. Еластичният е най лесен за връзване, но да, Ева е права, разгледай и вземи под наем. Еластичният е безплатен мисля. Simple Smile

# 91
  • София
Eclipse, аз наех, а след това и си купих Ergobaby Aura (https://slingoteka.com/produkt/%D0%B5%D0%BB%D0%B0%D1%81%D1%82%D0 … -ergobaby-aura-5/) - много съм доволна.
Еластичен слинг е, подходящ за начинаещи, защото лесно се връзва. Камен се успокоява в рамките на 1 минута от слагането в слинга, без значение колко истерично е ревал преди това. А и имам две свободни ръце, та да намажа филия с лютеница на батко му, например...

# 92
За колите и аз сега давам лефакс, но и корен от бял бор. Мога да кажа, че корена най ни помага. От два дена не имал сериозни кризи, само леко мрънка.

Мимозка, какво преставлява корен от бял бор? Чай ли е? Че на нас мая от копър не ни действа сякаш. Благодаря!

Корена ни го дадоха познати. Запалва се и с него се обгаря лъжица от вътрешната страна. След това слагам малко вода в лъжица и с капкомер давам на бебето.
От три дни нямаме колики.
П. С. Аз много не вярвах, че корена ще свърши работа, но вече бях много отчаяна, защото малкия се захласва ще много по време на коликите.

# 93
Вода давам на малкия от самото начало. Педиатърката ни каза, че може да пие по 100мл. на ден.

# 94
Момичета как сте с нощното хранене?
Храните ли ги? Ако да на колко часа?
Ако не как го постигате?

# 95
  • София
Кърмя на около 2- 2.30 ч, около 1 ч, после - в 3 ч.  и в 6 часа. Ориентировъчно. За мен бебе на 1 месец не може да е без нито едно нощно хранене.

# 96
Ние сме на АМ и всеки ме упреква че го храня нощем. Трябвало стомаха да му почива 6 часа.
[/b]
Кърмя на около 2- 2.30 ч, около 1 ч, после - в 3 ч.  и в 6 часа. Ориентировъчно. За мен бебе на 1 месец не може да е без нито едно нощно хранене.

# 97
Ние сме на АМ и всеки ме упреква че го храня нощем. Трябвало стомаха да му почива 6 часа.
[/b]
Гледай си детето и нуждите му. Не слушай кой какво ти говори. А ако не го храниш какво? Ще стоиш да чакаш да спре да реве.? Аз ако на моето не му дам целия блок ще разбере, а уж това е по-кротно, но гладен ли е..... почервенява от рев докато дам шишето. На тези коментари с даване на влда, нехранене отдавна не се впечатлявам. Баткото например сам си отказа нощното хранене покрай 40тия ден и се промени много. Но той си и изяждаше всичко, не оставяше шише с мляко.Ще видим това как ще е.

# 98
[/b]
Гледай си детето и нуждите му. Не слушай кой какво ти говори. А ако не го храниш какво? Ще стоиш да чакаш да спре да реве.? Аз ако на моето не му дам целия блок ще разбере, а уж това е по-кротно, но гладен ли е..... почервенява от рев докато дам шишето. На тези коментари с даване на влда, нехранене отдавна не се впечатлявам. Баткото например сам си отказа нощното хранене покрай 40тия ден и се промени много. Но той си и изяждаше всичко, не оставяше шише с мляко.Ще видим това как ще е.

Благодаря много!!!

# 99
  • София, България
Оооо българите сме царе в упрекването. Не дай си Боже някой да си гледа детето не по "моите" виждания.... Ц ц ц
Храним се нощно време на 2:30-3 часа. Ми иска си детето, няма пък да го държа гладно, ай сиктир! Като реши, че не иска, сам ще си откаже и това е.

# 100
Абсолютно ви подкрепям и за водата и за храненето нощем. Щом си го иска значи има нужда, а дали ще е кърма или АМ кой каквото има. Защи е нужно винаги да гледаме паницата на другия и да даваме акъли там, където никой не ни е искал.

# 101
Съшата история... Наддаде килограм и 30 грама за месеца . Ооо да спираме нощното , защото е повече от 800 грама и не е като в учбника....

# 102
  • София
Най- важният съвет,  помня от свекър ми, кайто беше педиатър "Слушай си детето" ! То е най-важният човек сега.
[/b]
Кърмя на около 2- 2.30 ч, около 1 ч, после - в 3 ч.  и в 6 часа. Ориентировъчно. За мен бебе на 1 месец не може да е без нито едно нощно хранене.

# 103
Purple не съм се замисляла за слинг. С каките не съм ползвала и нямам идея какъв да е ... Ти имаш ли или поне някаква насока какво да гледам?
Кукумицинка на 8 сме на консултация и ще питам педиатърката. Аз и за това започнах чая и се надявам да не е млечица.
Lubimec 13 мерси ще я погледна.
Joy joy ние също сме с хъркащо носле и сутрин капя физиологичен. Каква помпичка използваш? Бях решила да взема за прахосмукачка, но приятелка ми каза, че е много малък и да използвам само такава за уста.
И аз използвам такава за уста... аз други модели и не знам да има,от теб чувам.
Лошо е че има по навътре в нослето и трябва да "засмуча" много дълбоко , а на бебето хич.не му допада и ме е шубе малко... но и със сопол и без, тя си хърка отново
😝( метнала се е явно на баща си, той е като трактор хах )
Днес ще ходим на ушен лекар да я провери дали чува. Пак странна практика ми се стори, ама щом е за нейно добро 😋

# 104
Purple не съм се замисляла за слинг. С каките не съм ползвала и нямам идея какъв да е ... Ти имаш ли или поне някаква насока какво да гледам?
Кукумицинка на 8 сме на консултация и ще питам педиатърката. Аз и за това започнах чая и се надявам да не е млечица.
Lubimec 13 мерси ще я погледна.
Joy joy ние също сме с хъркащо носле и сутрин капя физиологичен. Каква помпичка използваш? Бях решила да взема за прахосмукачка, но приятелка ми каза, че е много малък и да използвам само такава за уста.
И аз използвам такава за уста... аз други модели и не знам да има,от теб чувам.
Лошо е че има по навътре в нослето и трябва да "засмуча" много дълбоко , а на бебето хич.не му допада и ме е шубе малко... но и със сопол и без, тя си хърка отново
😝( метнала се е явно на баща си, той е като трактор хах )
Днес ще ходим на ушен лекар да я провери дали чува. Пак странна практика ми се стори, ама щом е за нейно добро 😋
Ева ние също ядем на 2,30-3 часа. Огладнява по бързо с възрастта ли не знам. Преди беше на 3-4часа.
Невъзможно е към момента да я оставя 6ч.да и почине стомаха... тя реве чак полилавява от рев като е гладна 😂

Общи условия

Активация на акаунт