Кралски работи и клюки - май 2019

• 183 760
  • 3 565
  •   1
Отговори
# 3 300
По-младите знаят само пикантните подробности около Даяна. За това, че е била грижовна майка, аз самата, за пръв път чувам.
Toва е хмм странно...

Тя е известна на първо място с това, че е била прекрасна майка. Разчупва наложените с години традиции на отчуждение между майка и деца в кралското семейство. Целувала ги е и ги е прегръщала, когато си поиска и където си поиска. Нещо невиждано до тогава. Дълго се коментираше конкретен пример - Елизабет, след дълго отсъствие, се среща с Чарлз и Ан(тогава мънички деца) публично и само погалва Чарлз по яката на ризката. Даяна - не пести целувките към синовете си по всяко време.

На второ място е известна, с това, че "отваря портите" и доближава аристократите до простолюдието. Не се страхува да общува и прегръща обикновени и болни хора. Прегръдката й на дете болно от СПИН прави революция в мисленето на хората. Благотворителните й инициативи са широко извесни и много добре приети.

На трето и четвърто място е известна с триъгълника в брачния си живот, а "скандалните й връзки" реално заемат мнооого малка част от живота й. Но, явно са най-интересни за "младите".

Даяна не ми е любимка. Не харесвам слаби жени в семейните си отношения. Но напълно разбирам, че е била такава в следствие на детството си. Семейната среда и ролевия модел са много важни за изграждането на един човек като личност. В последните си години се е научила как да бъде силна. За жалост животът е бил предвидил друго за нея.

Даяна е и личността, която възроди английската монархия и я направи толкова любима, интересна, популярна и обсъждана. Хората са я обожавали. Вижте смъртта й. Това е най-искреното и масово тъгуване на толкова много хора заедно. Няма друг такъв пример. (Изключвам комунистическите страни, дето реват под заплаха.) И след Даяна за никого другиго няма да тъгуват така...

Много интересно за прабабата на Камила. Благодаря.
Зачетох се и за другите Метреси. В онези години е било най-висока длъжност да си фаворитката на Краля. Съпругата е била политическа сделка. Много често нежелана като партньор и желана само като инкубатор. Метресата е получавала любовта и леглото на Краля, "колила е и е бесила".
В днешно време жените имаме безброй възможности, но в онези години... Метреса е прекрасна кариера, носеща сигурност, удобство, среда, образование, вкл. за децата на метресата, влияние и т.н.

# 3 301
  • Чужбина
Е кое му е странното?

Това, че ти ги знаеш тези неща за някаква принцеса, която е умряла преди 20 години, не означава, че другите знаят за нея неща, които са по-различни от това, което пише в медиите. А в медиите пише за аферите й с разни охрани. А за единия тя твърди, че го били убили.

# 3 302
Е, чак пък толкова, те хората, които ѝ изградиха образа на светица, слагаха цветя и пищяха са хора, които са я виждали само на снимки по списанията години наред, най-много да са се ръкували с нея, не са я познавали лично като човек. Тия дето са я познавали лично нещо не припадат толкова по нея, или по-скоро за тях е нормален човек. Все пак за толкова певци и артисти пищят тълпите и после е масова истерия като починат, млади особено. Сещам се и за тайландския крал и масовата скръб... Аз бях голяма жена когато Даяна почина, приживе присъстваше в медиите доста, и семейните и след семейните истории се нищеха, но не е имала чак тоя образ на ангел слязъл на земята.

# 3 303
Е кое му е странното?

Това, че ти ги знаеш тези неща за някаква принцеса, която е умряла преди 20 години, не означава, че другите знаят за нея неща, които са по-различни от това, което пише в медиите. А в медиите пише за аферите й с разни охрани. А за единия тя твърди, че го били убили.
Принцесата, умряла преди 20 години е световно явление, което никой друг не можа да постигне!
Принцеса на народа - това е тя, а не на Чарли жената, която той унизи до болка и я тласна в ръцете на разни мъже!
Много моля, не пишете просто, за да се отбележите, че четете темата! На някои, много им личи некомпетентността им!

# 3 304

Да, майка ми ми е разказвала, че двамата с Чарлз нямало за какво да си говорят. Огромна интелектуална пропаст имало м/у двамата.

Да, Чарлз не е особено интелигентен.

Но има чувство за хумор, което е достойнство само на интелигентните. А Даяна е типичната жена-жертва. Да, слаба е , с тежко детство, но за да разнасяш като махленка семейните си проблеми, когато свекърва ти е кралицата , едва ли е белег на ум и достойнство.
  Аз не вярвам да се е омъжила със замъгляваща ума и любов. И техният брак е бил сделка между кралицата и баба и , които са били близки. Чарлз не е Красавецът-принц, който би взел акъла на 19 г. момиче, на което любимата литература са любовните романи. Но след като се е отказала да участва в представлението , поне да запази дискретност относно семейните си проблеми. Заигра се в ролята на онеправданата и неразбраната. В която публиката лесно можеше да се припознае и да погледа сеир. Че и в дворците свекървите са лоши и съпрузите неверни .
  И да стане принцеса на сърцата ли, какво беше там - радост за поданиците и сие по света простосмъртни.

Последна редакция: вт, 28 май 2019, 12:05 от Анонимен

# 3 305
  • София
Ако вие четете само клюкарски издания, където се пише само за това - добре. Но аз мога да кажа, че съм чела всякакви неща за Даяна, като в повечето от тях се разказва за това, колко добра, всеотдайна майка е била, колко много се е грижила за момчетата си, колко много е страдала, че не може да бъде с тях. На всякъде се пише, колко много е била отдадена на мисията си към хората, не само защото е принцеса и трябва, а защото е човек, който е горял за това.  За англичаните, поне за повечето Даяна е била и си остава  "синеок ангел", "принцесата на народа" и т.н... Винаги са я обичали и винаги ще я обичат. И не е вярно, че младите не знаят за нищо друго освен аферите и, аз самата съм на 25 почти, та знаеш ако се информираш от правилното място, ако ли не - не.

# 3 306
Г-ца бързо се уча, браво!
Ти го каза това, което аз исках да напиша!

# 3 307
  • Чужбина
Принцесата, умряла преди 20 години е световно явление, което никой друг не можа да постигне!
Принцеса на народа - това е тя, а не на Чарли жената, която той унизи до болка и я тласна в ръцете на разни мъже!
Много моля, не пишете просто, за да се отбележите, че четете темата! На някои, много им личи некомпетентността им!
Некомпетентност не се използва в такъв контекст.

Неосведоменост се използва в такъв контекст.

А това, че Чарлз бил тласнал някаква жена в ръцете на разни мъже ... не знам, как да го коментирам.

Даяна е по-известна с коняра и с охраната, отколкото с нещо друго. Това, че си била целувала децата ... ми сори, ама коя майка не си целува децата. Пък детето, болно от спин, ... сори, но това от съвременна гледна точка не е нищо особено.

Но аферите с "разни" мъже се помнят и в следващото поколение.

Точно, както Чарлз ще бъде запомнен с Камила, а Камила ще бъде запомнена като любовница. И точно, както Хари ще бъде запомнен с гол задник и наци-поздрава.

# 3 308
  • Някъде там
За мен Даяна, отчаяно се е нуждаела от нещо, което да я откъсне от мрака и нещастието на брак в който само тя е влагала чувства.Търсила е и откривала любовта и щастието в народа,защото в семейството си е нямала такава.Трудно детство и нещастен брак,а човек има нужда от любов,признателност,подкрепа.Всичко това тя го получава от обикновените хора.
Затова смятам, че хората толкова са я обичали,тя се е грижила за тях и те са и отвръщали със същата обич.

# 3 309
Абсолютно съм съгласна с мнението на Гжа Бързо се уча. На 26 съм и съм чела 4 биографии за Даяна, както и съм гледала безброй филми и интервюта. Мисля си, че тези които ще я запомнят с аферите не са "младите" , а тези които са и били съвременници и са чели таблоидите на времето. За мен тя на първо място е била много чист и добър човек, до наивност даже и не по-малко важно със сериозни проблеми в менталното здраве. И аз съм се борила с такива и не мога да си помисля да нямам подкрепата на семейство и мъж, камо ли пък с милиони погледи вперени в мен. Не си представям такъв живот, абсолютно бих рухнала, нямам си и на идея как е оцеляла. Дали заради децата, дали е на въпреки срещу всички не знам.

# 3 310
  • София
Елеонора - Това че ти и шепа други хора, които се интересуват само от клюките за личния и живот ще я запомните така,  не означава че всички така я помнят. За повечето хора по света - тя е "принцесата на народа", жената която, тръгна безкористно да се грижи и помага на малки и големи из целия свят.

# 3 311
  • Чужбина
Като четете книжки за Даяна, поне да бяхте прочели „Херцогинята. Премълчаната история“ на Пени Джунър или пък „Даяна, истинската ѝ история“.

# 3 312
  • Истински се вижда само със сърцето.
Възрастта няма значение кой как ще я запомни, а съответната личност Simple Smile
Аз бях на 21 когато тя почина и бях в Англия по онова време, това което аз видях е искренната болка и тъга на обикновените хора около мен. Аз лично ще я запомня точно като майка, защото това са нещата които най-много съм гледала за нея. Аферите и скандалите бяха в един много по кратък период в края.
Пак стигаме до там, че всеки гледа с различни очи на нещата Simple Smile

А за Чарлз аз лично смятам, че е много интелигентен човек, за разлика от по горе изказано мнение.

А и да се допълня Simple Smile Елеонора ако сега не е нищо да прегърнеш болен от СПИН то за времето си това беше нещо огромно и помогна да промени отношението към болните, което беше ужасно по това време, предвид страха на хората.

# 3 313
Чарлз не бил интелигентен,  а Даяна  е била много интелигентентна...?!? Една от причините за краха на брака им е че нямало за какво са си говорят. Чарз е завършил история на изкуствата (магистър), а Даяна не е завършила и гимназия, защото не си е взела матурите. Любимите и книги са любовните романи на Барбара Картланд. Самата авторка споделя, че да четеш само нейните романи не е добър избор.
Влюбването се е влюбване, но като свалиш розовите очила и да нямаш какво   да си кажеш с човека до теб и да нямате никакви общи интереси.... Всички коментират колко и е било тежко на Даяна, а какво му е било на Чарлз  с жена, с която две думи не може да си каже плюс психическата неустойчивост?
За мен вината за развода им не е само на единия, лошото е че Даяна извади всички кирливи ризи в желанието си да е жертвата.

# 3 314
  "Г-ца Бързо се уча"  си на 25 , а аз помня деня , в който изнесоха в Британското посолство снимките от сватбата на Даяна и Чарлз и съм  съвременен медиен свидетел  на събитията. Тя беше популярна и  ми бе много симпатична до момента, в който не започна да разнася  брачните си и любовни истории. Дори и след развода  - трябва като майка на бъдещия крал и като жена във вече зряла възраст , да управлява емоциите си и да подбира,не да афишира интимния си живот. Ако e толкова прекрасна майка - трябва поне да помисли как  ще се отразят на децата и тези признанията за коняра, огняра и пр., и очерняне публично на собствения им баща и неговото семейство. А хвърлянето по стълбите е безумна постъпка на неуравновесена жена , която си е за лечение.
   Кралицата  след този нагласен от нея и баба и нещастен за всички брак, махна с ръка и реши кой каквото намери да си го взема. Никак не и провървя като сватовница.

Последна редакция: вт, 28 май 2019, 12:49 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт