Кралски работи и клюки - май 2019

• 181 495
  • 3 565
  •   1
Отговори
# 3 420

Един любопитен факт. Норвежките Харалд и Соня за втори път посещават официално Великобритания. Правилото е, че само веднъж се прави официална визита в рамките на живота на съответния гост държавен глава, но за норвежките крал и кралица е направено изключение през 2005 заради 100-годишнината от ''освобождаването'' на Норвегия от Швеция.

Моля за малко пояснение Simple Smile Норвежкия крал и кралица ходят само по един път на официално посещение в друга страна, така ли?

Не, явно не го обясних добре. Това правило е във Великобритания. Прочетох го в статията, която пуснах като линк. Там пише ''държавен глава'', но може би се има предвид монарсите. За норвежките крал и кралица е направено изключение по повод 100-годишнината от ''освобождението'' на Норвегия от Швеция, когато и датски принц е избран демократично за крал на Норвегия. Норвежкото кралско семейство има тесни роднински връзки с британското. Най-малката дъщеря на британския крал Едуард 7 Maud е баба на сегашния норвежки крал. Тя е била омъжена за въпросния датски принц, когато той е бил избран за крал на Норвегия. Норвежците предвидливо са му предложили ролята, частично и заради нейното британско потекло като по този начин правят Великобритания силен съюзник и се предпазват от бъдещи шведски (и други) набези. Той се съгласил само при условие, че бъде избран от народа. Което и станало.

Последна редакция: чт, 30 май 2019, 13:44 от Fenris

# 3 421
  • София
За съжаление статията е на норвежки Simple Smile

# 3 422
За съжаление статията е на норвежки Simple Smile

Да, исках да пусна само снимките снощи, но не се получи, затова пуснах целия линк. Статията е за посещението, но всъщност целта ми бяха снимките, особено снимката на двете кралици в бяло Simple Smile Случайно или нарочно са в един цвят?

# 3 423
  • София
Ето и клип https://www.youtube.com/watch?v=AhKamUy8TKk
Попадна ми, докато търсех инфо за това едно посещение от "държавен глава".

# 3 424
И на мен са ми много смешни като заплетат краци в поклон Simple Smile Чак унизително, не, но глупаво и несигурно. Като нищо могат да се катурнат от това упражнение, те затова сигурно се и държат. Като падат, да падат заедно Joy
Наистина, с големите дълги рокли е съвсем друго, красиво дори, сега е остаряло и ненужно.

... Никоя не е гледала Гордост и Предразсъдъци, да види как се прави - леко и без да даваш вид, все едно си във фитнеса и правиш напади с 30 кг. тежест на раменете.
В "Гордост и Предразсъдъци" не се кланят на кралицата, освен това са с дълги рокли, та много не се вижда накъде кривят крака, а най-вече - филм от 20ти век Simple Smile

Мари, ми пред КРАЛИЦА се кланят, бе, какво достойнство пък ти. Субординацията е голямо нещо. Те всички са нейни васали!

Последна редакция: чт, 30 май 2019, 13:55 от птица

# 3 425
Птица, унизително ми е, защото са толкова приведени, че все едно ще им целуват краката.... Нямам нищо против поклоните, но такива направени с финес и доза достойнство.

# 3 426
Мете-Марит едва ходи с този корем тогава, горката. Да видим дали съм разбрала правилно. Бабата на норвежкия крал и дядото на кралица Елизабет Втора са брат и сестра. Което ги прави втори братовчеди?

# 3 427
Поклонът си го представях по-лек, нещо като кимане, а не чак клонящо към коленичене.

# 3 428
Toва е ОК:
Скрит текст:

А това...ужас! Ще се разчекнат и претрепят от напън: Joy
Скрит текст:

# 3 429
Еее, ама не сравнявай Кейт с другите. Тя все пак е съпруга на внука на кралицата и престолонаследника, другите са по-нисши в йерархията. Колкото по-надолу, толкова и поклонът е по-нисък, нормално. Някои по-обикновени сигурно трябва да бият чело в земята по протокол Wink
Тереза Мей ли е с йогистката поза на предпоследната снимка Simple Smile

# 3 430
На мен Шарлийн и цялото им семейство са ми несимпатични, нея са я моделирали, моделирали, толкова ѝ е надута физиономията, че ще се пукне като пуканка. Нищо чудно, че не може да си смени изражението на лицето. 
От децата- момчето изцяло ми прилича на нея, преди операциите естествено, момичето не знам защо ми е като копие на Стефани. Чела съм често и че ги отглеждат в стил- златни гърнета и диамантени дрънкалки, всичко най-луксозно за неща, които нямат никакво значение за децата, и ми стават още по-несимпатични.

# 3 431
Кейт също има нелепи разчекнати приклякания. Всички имат. Просто извадих тази снимка, защото е елегантно и по-малко приклекнато. Да гледаме само клек, а не човекът, който го прави.
Eто и пример с Даяна. Ми то направо е влачене. Грозна работа, ако ще и на Бог да се покланят...
Скрит текст:

# 3 432
Хм, замислих се. Как ли се покланят съпругите на чуждите посланици на прием при кралицата. Не вярвам да се кривят и те така. Предполагам този поклон е запазена марка само за аристокрация и поданици.
Нека им е Stuck Out Tongue Winking Eye

# 3 433
Мисля, че думата, която търсим е реверанс.
https://www.youtube.com/watch?v=-jlMnBqe9jw

# 3 434
  • Истински се вижда само със сърцето.
Мисля, че думата, която търсим е реверанс.
https://www.youtube.com/watch?v=-jlMnBqe9jw

Тъкмо влизах да напиша, че не е поклон а реверанс Simple Smile

Ето една интересна статия https://www.msn.com/en-au/entertainment/celebrity/why-kate-and-z … -queen/ar-BBWcd49

Общи условия

Активация на акаунт