🍽️ MasterChef 🍽️ България - сезон 5, тема 3

• 56 757
  • 947
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Мдааа, още при създаването на този "шедьовър" стана ясно, че Радка има талант.

# 706
Точно за този шедьовър бях забравила, но още тогава ми направи впечатление, че само хвалеха вкуса, а нищо не споменаха "шефовете" за презентацията. Реших, че е монтажна грешка, но явно не е било. Разочароващо!

# 707
Мишлен и Мишелин е най-общо казано едно и също. Братята с автомобилните гуми са и тези със звездите. Wink

# 708
  • София
Мхххм, много разочарована съм. От тримата ни един не ми беше любимец, та гледах абсолютно спокойно и безпристрастно, но колкото повече напредваше финалът, толкова повече ме налягаха съмнения. Радка Булман, която каза, че за закуска готвела на мъжа си яйца и бъркани яйца, но на задачата за закуска изплеска червено-зелено рибно торпедо, 'щото Торстен това обичал, хахах. Та и финалът беше като закуската, рецептата за която някой ѝ беше подсказал, но тя не беше овладяла достатъчно добре. Цялото ѝ меню за мен беше един къдрав кич.
Миди Сен-Джак Laughing, сос бльон-блян, блян-блюн....Laughing..дори не знаеше имената на нещата, които прави, но затова пък всичко ѝ е пуФкаво.....и един мармот завива незнамсиквоси. Гледах целия сезон и видях достатъчно добре колко много неща не знаеше милата Радка. Готвачка и домакиня е, не споря, но тук се опитват да ни пробутат някакво продуктово позициониране в човешки вид. Сега се мъчих да си спомня с какво ме е впечатлила Радка през сезона и се сетих само за една баница с тиква. Дори и тя не беше това, което трябваше да бъде, защото я направи с теглени кори, а трябваше да е с точени, но карай да върви, справи се много добре тогава. И това е.
Лора и Николай ме изненадаха приятно. Техните идеи за меню бяха много по-сполучливи и интересни. В тази на Лора имаше последователност и стил, а нещата на доктора бяха толкова оригинални и необичайни, че граничеха с ненормалност. И все пак ми се прииска да опитам неговите алабаланици.Satisfied
Шефовете вече не са ми такива симпатяги, защото се почувствах измамена. И звездите не се ли наричат Мишлен, че двама от тях ги нарекоха Мишелин.Smirk
1:1 с моето мнение. Много точно написано. Както бяха коментирали във фейсбук страницата на предаването - спечели тази, която не може да назове това, което останалите могат да сготвят.
А "презентацията" с наденичките я бях забравила. Обидена съм като зрител с целия сценарий на предаването. От отпадането на Даниела на толкова ранен етап до победата на Радка днес. Предния сезон не го гледах, заради Лео (не ми се вписа в журито, а ми е симпатичен). След цялата информация и победителя от тази година, мисля, че ще да си спестя и следващия сезон.

# 709
  • Испания
И звездите не се ли наричат Мишлен, че двама от тях ги нарекоха Мишелин.Smirk

Чете се Мишлен, но испанците, например, го четат Мишелин.

Освен като производител на гуми, Michelin е известна и като като издател на един от най-авторитетните рейтинги на ресторантите в Европа – така наречения „Червен гид“ (фр. Michelin, Le Guide Rouge). Michelin издава също пътни карти и улични атласи.

И гумите, и звездите е правилно да се произнасят Мишлен.

# 710
  • София
Браво на Радка!
Поздравления!
Със сигурност е най-неочакваният победител, но пък си заслужи наградата. Много, много се разви за тези месеци и много показа. И не се даде. Така се прави.

Сезонът, като цяло, не блесна с нищо, освен с присъствието на Силвена. Но пък финалът беше много добър.Николай ми беше доста антипатичен с хейта, който се лееше от него, но според мен на финала се представи най-силно от тримата. Показа неща, които Лора и Радка не умеят. Но пък, явно, интересните техники не винаги обещават добър вкус.
Храната трябва да е вкусна. Точка. Явно Радка го може.

И почитания за Добрин. Въпреки че Николай не пропускаше и най-малък повод да го заяде, на финала му отговори джентълменски. Николайчо, учи се.

Последна редакция: ср, 29 май 2019, 01:40 от Vivi

# 711
  • Варна

Храната трябва да е вкусна. Точка. Явно Радка го може.

ТОЧНО

# 712
  • София
За мен Радка беше най-добрата на финала. Справи се много добре. Обаче не съм сигурна, че мястото ѝ беше на финала. Ако бях жури, щях да я изгоня по-рано.
На Лора ми се видяха по-лесни нещата, можеше да направи повече. Другите бъркаха пет неща едновременно, тя го даваше по-лежерно. Хареса ми десертът ѝ.
Николай пък реши да направи твърде иновативни ястия, които не се съчетаваха много добре. Можеше да се справи по-добре. Смятам, че от тримата беше най-добър, но не го показа точно на финала.

# 713
Браво на Радка, не мога да повярвам ,че тази сладурана спечели!?  Какво значение има дали ще кажеш точно името на сос , по-важното е,че го е сготвила както трябва. Радвам се и на себе си ,че мога да се радвам за един победител , а не сърцето ми да е изпълнено с негативни чувства.

# 714
  • София
Най-абсурдното предаване в ефира. От любимо стигна дъното. Толкова нагласен финал просто нямам думи. Крайно съм разочарована. Повече няма да го гледам.

Наистина, недей.

Заслужена победа за Радка. Николай също силно представяне, иновативно, интересно. Лорчето заложи на българска кухня и сантимент за българска гордост. Всяка година има такъв, който иска да ни покаже българска кухня с нов прочит. Изключително ми е досадно това. От нещата на тримата тази вечер ако трябваше да избирам, категорично бих избрала менюто на Радка, бих се замислила за това на Доктора, но на Лора не бих обърнала внимание.

# 715
# 716
  • Sunshine state
Мхххм, много разочарована съм. От тримата ни един не ми беше любимец, та гледах абсолютно спокойно и безпристрастно, но колкото повече напредваше финалът, толкова повече ме налягаха съмнения. Радка Булман, която каза, че за закуска готвела на мъжа си яйца и бъркани яйца, но на задачата за закуска изплеска червено-зелено рибно торпедо, 'щото Торстен това обичал, хахах. Та и финалът беше като закуската, рецептата за която някой ѝ беше подсказал, но тя не беше овладяла достатъчно добре. Цялото ѝ меню за мен беше един къдрав кич.
Миди Сен-Джак Laughing, сос бльон-блян, блян-блюн....Laughing..дори не знаеше имената на нещата, които прави, но затова пък всичко ѝ е пуФкаво.....и един мармот завива незнамсиквоси. Гледах целия сезон и видях достатъчно добре колко много неща не знаеше милата Радка. Готвачка и домакиня е, не споря, но тук се опитват да ни пробутат някакво продуктово позициониране в човешки вид. Сега се мъчих да си спомня с какво ме е впечатлила Радка през сезона и се сетих само за една баница с тиква. Дори и тя не беше това, което трябваше да бъде, защото я направи с теглени кори, а трябваше да е с точени, но карай да върви, справи се много добре тогава. И това е.
Лора и Николай ме изненадаха приятно. Техните идеи за меню бяха много по-сполучливи и интересни. В тази на Лора имаше последователност и стил, а нещата на доктора бяха толкова оригинални и необичайни, че граничеха с ненормалност. И все пак ми се прииска да опитам неговите алабаланици.Satisfied
Шефовете вече не са ми такива симпатяги, защото се почувствах измамена.
Аплодисменти за мнението! Точно в целта. Журито и те са само марионетки. На Радка униформата й седеше като на свинче звънче, а как запъваше на наименованията.. 🙄  
Дано ако се приберат в Б-я,понаучи български по-добре и да пообогати речника си, че е много зле. Изобщо като някоя кръпка седеше там на финала. Така ми изглеждаше, не на място.
Изгледах цялото предаване по-концентрирано. Николай за мен се справи най-добре.

# 717
  • софия
това предаване си струва да се гледа за единия мастър клас, но и него почнаха здраво да го претупват. А Токев да вземе да се гръмне вече с коментарите за презентацията! Бутиково изпълнение....; в чинията 3 хапки има - голяма му идвало....да не ти е в къщата това....
Един Михалчев се държа нормално целия сезон

# 718
От тези тримата трябваше да спечели Николай... Радка дори не беше научила имената на компонентите дето са я научили да готви за финала... Голям резил, ужас...

# 719
  • Варна
в чинията 3 хапки има - голяма му идвало....да не ти е в къщата това....
🤣🤣🤣🤣🤣🤣

И да завърша с нещо любимо: погледа на Лора, когато чува името на победителя.

Последна редакция: ср, 29 май 2019, 12:41 от Priqtelka

Общи условия

Активация на акаунт