Какво искаме от другите и какво даваме в замяна?

• 4 576
  • 103
  •   1
Отговори
# 60
  • София
И аз ззбелязвам, че в София масово девойките НЕ четат пътните знаци, кара се наизуст...а гримирането на светофар не спира да ме потриса.

# 61
Краси очевидно не шофира..вероятно защото някой й е набил в главата, че не става за шофьор защото е жена..))
И аз не шофирам, но защото ме е страх, че ще ме размажат. Всеки ден стават катастрофи... Да, може да ми се случи и докато друг кара, но както казах - страх ме е. Няма просто да ми мине)))

# 62
Но предполагам, не ги делиш шофьорите по пол? )

# 63
Не ги заглеждам много, но имам предразсъдък спрямо възрастните (над 65), независимо от пол.

# 64
Но предполагам, не ги делиш шофьорите по пол? )

Аз ги деля. И двата пола правят неадекватни маневри, но от различно естество. Та като видиш какво е зад волана, може да предвидиш какво да очакваш.

# 65
  • Наблизо
Краси очевидно не шофира..вероятно защото някой й е набил в главата, че не става за шофьор защото е жена..))
На Краси й е набивано и други работи - че жените не стават за друго,освен да раждат деца и да готвят на мъжете си и в краен случай медицински сестри и учителки.

Най-добрите шофьори,които познавам ,са жени.Говорим за респект на пътя,внимание,гледане и взимане предвид пътните знаци и даване на предимство.

# 66
Странно, но има определени марки коли, които в 80% от случаите, са карани от идиоти. И си внимавам според марката....Примерно БМВ, Фолксваген и Ауди са ми в топ 3 по екстремизъм. Каращите американски коли са спокойни и спазват правилата, най-скъпите коли се карат от възрастни пенсионери и също са изключително безопасни. тези, които карат колекционерски коли, кабрио и ферарита са най-готини. Това си е моя лична класация въз основа на тукашния ми шофьорски опит от почти 12 години. В Бг вече отдавана не карам - страх ме е да не ме убият или ако оживея  - да не ме допребият диви селяни или мутри или депутати...

# 67
Ей, как уцелих убавата тема!
Баш кат за мен, да са пофала. Тия дни ми изпаднà един усилвател Kenwood от осемсетте, 160 W номинал, мож да се изюрка до 220 (ма не се препоръчва де Wink ) С 4 оригинални колони.
Само чекам съседите от отсрещната кооперацийка да ме издразнат с некоя чалга. Отма им срутвам 5-етажката со се тераските отгоре. Заредил съм Beds are burning и ги дебнем  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 68
  • в резерват

Какво ми пречеше?
Живеех в къща-кооперация. 2 семейства, всеки на етажа си.

Комшиите си продадоха мазите и там се настани една самотна жена с майка си. Тутакси ни заградиха дворчето с висока ограда и ни спряха достъпа до там. Бяхме си направили цветни лехи, децата играеха там. При забележка, че не е редно,  правеха скандали с викове и обиди. Пуснахме жалба до общината, никакъв ефект.
При всеки дъжд мазите започнаха да се наводняват. При опита ми да организирам всички да си решим проблема ми се отговори: Ти го оправи, после ще се разберем. При условие, че вече бях подновила за моя сметка целият покрив, общите части, улуци и водосточни тръби, наскоро смених  външната обща врата, която бяха издънили гости на комшиите ми.  Чаках и  така и недочаках да   си  платят поне една трета от тия разходи.

Иначе съм вдовица, с две момиченца. 

Комшийчето, ако не е в затвора  си живее в нон-стоп техно-нарко парти. Хвърлят боклуци през терасата, изливат бира по прането ми. Понякога повръщат. Понякога полицията ги арестуват за разпространение на дрога.  Но в повечето случаи не се отзовават.

Омръзна ми да давам пари по сграда , която не е само моя и се троши на поразия.

Най-големият цирк е, че апартамента ми го купи архитектът, който е проектирал и реализирал   80 % от новото грозно строителство на Търново. 

Преместих се на село и съм си екстра.

# 69
99% от "случките" по улиците на Пв са ми с жени зад волана... Давала съм примери в "Оплакванията", няма да ги повтарям тук, тази не е за това... В момента просто това ми е на "дневен ред" - ходя 9-10 и повече км почти всеки ден по различни маршрути, ами, почти няма ден някоя "шафьорка" да не се "изяви". И не, не мисля, че моето отношение ги провокира да са калпави шофьорки... Simple Smile, чак такива свръх способности нямам. Simple Smile

# 70
Странно, но има определени марки коли, които в 80% от случаите, са карани от идиоти. И си внимавам според марката....Примерно БМВ, Фолксваген и Ауди са ми в топ 3 по екстремизъм. Каращите американски коли са спокойни и спазват правилата, най-скъпите коли се карат от възрастни пенсионери и също са изключително безопасни. тези, които карат колекционерски коли, кабрио и ферарита са най-готини. Това си е моя лична класация въз основа на тукашния ми шофьорски опит от почти 12 години. В Бг вече отдавана не карам - страх ме е да не ме убият или ако оживея  - да не ме допребият диви селяни или мутри или депутати...
За БМВ и Ауди имам същите наблюдения, но за VW, по-скоро не. Обаче, най-естремните ми преживявания са били с каращи Шкода. О-ни-кал-ни.

Франсоаз, ти па какви случки с жени-щофьорки имаш, като те карат като багаж и нямаш грам идея от шофиране?

# 71
  • Наблизо
Никакви няма.И дори да е така,това е от невъзпитание,не от пола им.
Тук,в чужбина, жените са супер шофьорки,но възпитанието е друго.

# 72
Писах, ама... чукча писатель, не читатель... Simple Smile  Моя "спорт" в момента е Ходене, 9-10 и повече км/ден. Различни маршрути из целия град - Пв, Предостатъчно натоварен. Та не е като да не се "сблъсквам" ежедневно с всякакви "уникуми" от женски род зад волана... Най - елементарното, жена никога не зачита предимството на пешеходец на пешеходна пътека. За разлика от мъжете, които Винаги спират. Жените - шофьорки се държат зад волана в стил "Аз съм дама и Винаги съм с предимство!".

# 73
Ако чукча беше читател, щеше да е прочел за десетките катастрофи с отнети човешки животи, причинени от мъже. Не съм чула Лютви Местан да си е сменил пола. А ако чукча можеше да мисли, щеше да се досети, че ако мъже са причинили такива тежки катастрофи е повече от малоумно да блее да се забрани на жените да шофират.

# 74
Жените, че правят повече тъпи грешки и повечето са абсолютни кокошки е вярно, но също е вярно и че мъжете правят повечето големи катастрофи с жертви.
Жените просто ги е страх да карат като ненормални.

Общи условия

Активация на акаунт