Мартенски бебета 2019 ! Тема 1

• 19 695
  • 729
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Ако бяхме на кърма, щях да изчакам до към края на шестия месец за захранване.

# 601
Относно косопада и аз останах без коса,но поне мисля че намаля..Ползвам шампоана с черен чесън на BIOBLAS.Захранването и аз не съм започнала,но ние сме на кърма и не смятам да бързам-мисля да започна началото на септември,малко преди да навършим 6 месеца🤗

# 602
Днес минахме консултация. Бебо е на 70цм и 7,5кг. Пораднал е този път само 1 цм 🤣 Попитах педиатъра за захранването, каза че не съм закъсняла. Даже каза че няма значение че сме на АМ, до 6м трябва да се започне с храненето. Това което ми беше интересно, каза да не чакам много с глутена. По негови наблюдения ако по-късно се въведе глутена възможноста за алер.реакция е по-голяма. Но ще видим как ще е, има време 😊

# 603
Относно косопада, какво да кажа тя моята вина ги си е капела в тези количества. Завиждам на тези от вас, които все пак успяват и да се срешат! Аз тоя лукс го нямам и ходя като гнездо вързана на кокче. Ама принца трябва да съм му до памперса нон стоп,иначе се почва засиняване.

# 604
Същите сме,затова използвам тая работа с косата да я свърша през малкото време,през което спи(през деня вече,а преди-вечер,след като заспи,но става 2-3  и смених тактиката😁)

# 605
И аз не съм захранила (4мес. и половина). На кърма сме, но няма да чакам края на 6мес. определено... даже до колкото знам, като казват до 6мес. имат предвид началото на 6мес., на 5,5 може вече да се започне при кърмачетата.
За глутена съм чувала м/у 6 и 8мес. именно, за да се избегне алергична реакция, но това съм го чувала еднократно, не гарантирам..

# 606
И ние сме изцяло на кърма, но при навършени 4 месеца, се водело 5 месеца че е бебето. Пробвах да давам оризова каша смесена с кърма и в последствие да давам и жълтъка с нея, защото кърмените бебето имали недостиг на желязо. Но 2-3 лъжички и стиска устата

# 607
  • Враца
Малката на 15 става на 5 месеца, вече имаме 2 заместени хранения. На обяд си хапва пюре, а следобяд оризова каша, мноооого и харесва. Сега имаме само 2 хранения с мляко + кашата я правя с мляко.

Косата винаги ми е падала, след раждането спря, но сега пак започна.
На мен пък този месец цикълът ми подрани с цели 4 дни, а от както родих беше като часовник. Може би сега от жегите.

# 608
Аз още не съм се "зачервявала" след раждането..Relaxed

# 609
И ние заместихме 2 хранения, само че кашата я давам в 10 часа. В кашата слагам плодово пюре и лъжичка АМ. На обяд понякога, когато не му харесва пюрето или е много гладен започва да плаче от пюрето и му давам първо мляко, после си хапва пюре. А кашата никога не я отказва Grinning Утре става на 5 месеца. Мисля като навърши 6 да започна да давам месо и после жълтък. nelegalnata2, a ти кога мислиш да дадеш месо?

# 610
Аз да попитам по-напредналите, първо въвеждате всички зеленчуци и тогава месо или може да  въведете само 1 зеленчук и може да се започне с месо (това го бях чела някъде, не знам дали е правилно)?

# 611
Аз бих въвела повече зеленчуци и после месо

# 612
И аз да попитам.. след колко време откогато започнахте с захранването започнахте с заместване на второ хранене ?

# 613
  • Варна
И ние още не сме започнали със захранването. На 22ри сме на ваксина и мисля след това да изчакам 10 дни и да започвам със захранването. Относно косопада и аз се уплаших.. взех си шампоан vichy dercis ,да видим ще има ли резултат.

# 614
  • Враца
Аз мисля другата седмица на 5 месеца да въведа жълтъка и още няколко вида каша след това и към средата на 5 месец да дам и месо.
Аз въведох 6 зеленчука и тогава започнах с кашата за второто хранене.

Общи условия

Активация на акаунт