Блогъри и влогъри от България и чужбина - да ги обсъдим - 6 / Май 2019

• 180 481
  • 4 164
  •   1
Отговори
# 3 990
Баба ми навремето е водила майка и вуйчо в птицефермата, единия седял в кошче, другия да събира яйцата. Никой не я обвинил в експлоатация на деца.
Аз пък обожавах да редя стока в магазина на майка ми.
Днес обаче нещата са по-префърцунени. Аз нямам право да заведа дъщеря си на работа, защото отворен офис и клиентите посетители може да не им е приятно. Чешкия закон го забранява, детето може да е под реална опастност за здравето, работодателя преценява дали деца могат или не.

# 3 991
Пепа и козметичните продукти, версия 1.0

Дрън...+1500 лв

Дрън...+1500 лв

Дрън...+1500 лв

Дрън...+1500 лв

Детето си плати две-три семестриални такси.

Последна редакция: пт, 31 май 2019, 14:51 от butterfly_s

# 3 992
# 3 993
Ако Пепе зареже титлата инфлуенсър и просто каже, че се занимава с реклама 'щот я кефи и все пак децата са си нейни и до 18 години ще прави каквото си иска - няма да ме дразни толкова, че може и хич. Но тя натъртва, повтаря, потретва и подесетва, че всичкото го прави за зрителите и, помага им, иска да е полезна. Ами, не си полезна, Пепе! Може да си полезна на марките, понеже си позиционират продуктите чрез тебе и децата ти, но ти самата не си полезна, понеже грам автентичност няма в теб и само наивно детенце би ти повярвало. Инфлуенсърка била... Елементарна продажница.
Даже и Валери може да ми повлияе да си купя нещо, че понеже се вижда, че ги маже и носи тези неща, които си купува. Трябва съвсем да изчаткам умствено, че да си дам парите за нещо, което съм видяла при супер-майката и влогър, понеже знам, че са и платили затова, а тя не го обявява; едва ли го ползва; не го е тествала; едва ли ще го ползва по-дълго време от това до следващата кампания на следващи боклук... оп, продукт.

# 3 994
  • София
Полезността е положителен резултат за брой човекочасове труд. Нещо куца тука, какво ли е Joy

# 3 995
Мен пък много ме отблъсна това дето тя решавала вместо децата си до 18. Фактически е правилно, но морално - не. Така разсъждават само нарцисистите и този начин на мислене свързвам с по-нататъчни натяквания, че децата дължат всичко на родителите си и биха били нищо без невероятния шанс (в случая - живот пред обектива), който са им дали. Дано бъркам, че и Пепе на там е тръгнала.

# 3 996
Тъкмо идвах да постна новини за поредното дело срещу J&J и гледам, че сте ме изпреварили.
Накратко - съдят ги, за причиняване на смърт и зависимости у пациенти, приемали болкоуспокоителни. Лекарството ( OxyContin) съдържа фентанил (опиоиден аналгетик), вещество, предписвано за силна болка, което е влагано и в наркотиците, и често бива смесвано с хероин или кокаин.
От J&J провели подвеждаща кампания, в която не разяснявали вредите от болкоуспокояващото, и че предизвиква пристрастяване, а предозирането му - смърт.
После Пепун да ходи да ги защитава, че са си променили формулата. Да, сигурно пудрата е друга, но те никога не са били и няма да бъдат фирма, заслужаваща и маратонките да си изпереш с продуктите им.

Относно хвърлянето на деца по яслите, аз имам приятелки лекарки, адвокатки и съдийки. Те къде точно да си оставят децата и как да намерят начин да работят от вкъщи?

O, OxyContin тяхно производство ли е? След една операция имах невероятни болки и в болницата ми дадоха едно такова хапче, защото нормалните болкоуспокояващи не действаха. Хапче-чудо, но мина време преди да започне да действа. По спомен мина време преди да започне да действа, но пък действаше 5-6 часа и почти не усещах болка. Така успях да спя първата нощ. На другата нощ помолих за още едно такова хапче и ми дадоха, но ми казаха, че това е последно, защото употребата води до пристрастяване и се дава най-вече на болните от рак към последните стадии, когато имат адски болки, било като наркотик и много силно. Наистина много гадно, ако не са разяснили вредите и опасността от пристрастяване. Дано ги осъдят.

Явно тези, които говорят за ''хвърляне'' на децата по ясли и градини, са безработни и могат да стоят вкъщи да се занимават с хоби и да гледат децата едновременно или пък имат баби, които могат да им гледат децата. Ние, другите, които работим нормална работа и нямаме неработещи баби наблизо, няма как. Моите тръгнаха на ясла на 13-14 месечна възраст.

Иначе и аз съм съгласна, че е най-добре да си признае, че се занимава с реклама на продукти, но пък това да решавала всичко за децата до 18г възраст не трябва да е без ограничения. Тя носи и отговорност какво точно решава в тяхно име.

# 3 997
Проблемът не е в рекламите, а че няма друго съдържание. Набрала е скорост, стои добре през камера, има основата като техника и т.н., ако има интересни идеи за теми, освен рекламите, и освен вече качените и ако си го постави за цел, ще успее да привлече много повече хора.
Не знам за друго, но лицата на децата тук са показателни.
Скрит текст:
Нормална реакция на малки деца, които виждат чужди хора с апаратура в дома си.

За козметиката не разбирам защо се възмушавате. За детето си (както повечето мои познати) съм изпробвала почти всички марки на пазара и мога съвсем чистосърдечно да кажа, че съм доволна от 99%. Като беше малка вървяха бързо опаковките, а тя има 2 бр. бебета, още по-скоростно заминават. Съвсем нормално е през няколко седмици да използва друга марка.

За яслите - жената, която го написа явно не знае, че София ходи на ясла...

# 3 998
  • София
Което е показателно. Хора с какви ли не сериозни професии дават крачка назад и остават с детето си повечко време, а тя хем си е по цял ден вкъщи, хем го метнала на ясла.

# 3 999
Което е показателно. Хора с какви ли не сериозни професии дават крачка назад и остават с детето си повечко време, а тя хем си е по цял ден вкъщи, хем го метнала на ясла.
Не е задължително. Хората имат различни разбирания, децата са различни, не мисля, че винаги е защото на някой не му се занимава.
Скрит текст:
Моето тръгна на 3, само заради моите предразсъдъци, иначе ако я питаш нея и на 1 да иде, щеше да е там. Умираше за ясли и градини, като минавахме покрай такава висеше на оградата и ревеше да я пуснат вътре Laughing

# 4 000
Пепето ако спре с досадните фрази - "нашият любим продукт", " на София любимият продукт" или "това ни е любимо", не би предизвикала подобна ненавист. Как нещо ти става любимо от веднъж намазано, не мога да разбера! Thinking Освен ако не се обринеш целия от първия път, малко време ще трябва да мине в ползване, за да се види любимо ли ти е, или не.

Аз имам много приятелки с бебета и малки деца, ама такова скорострелно сменяне и тестване на какво ли не, не съм видяла. Сменя се, ако не действа или предизвика нежелана реакция.

# 4 001
Та затова ли дойде в България, за да решава тя за децата си, щото в Дания това е малко вероятно .
Какво стана с видеото й за стратегията за детето? Или разбра, че я нарушава по всяка точка и желанието за клип го изми с джонсън.

# 4 002
OxyContin-
Скрит текст:
В нашия град болницата в многоетажна сграда. Една колежка лежа с аневризма в мозъка и цяло лято се оплакваше, че замръзвала от климатика. Когато помолила да й се отвори прозореца в стаята и да влезе малко свеж въздух, лекарите й отговорили, че прозорците били заключени поради масовите самоубииства. И на нея й даваха OxyContin, редовно и в продължение на месеци. Сега е добре жената, няма пристрастяване.

# 4 003
Това като го видях се сетих за темата

# 4 004
Примерно аз не работя откакто съм майка, но дадох детето на ясла преди втората година. Според мен за развитието на детето е по-добре да е в такава среда. Това не означава, че като съм я взимала следобяд не съм се занимавахла с нея.

Общи условия

Активация на акаунт