Малка точица си имам вече, през ДЕКЕМВРИ ще е мъничко човече!

• 20 414
  • 737
  •   1
Отговори
# 660
При мен нали всичко беше планувано и свърших тази работа преди трансфера. Смених и аз две амалгами, оправих още един зъб и зъбен камък и се надявам през бременността да не ми се налага. Иначе, ако не ти слагат лидокаин няма проблем. То и за лидокаин знам, че като се налага се използва, но според мен е по-добре да се избегне при възможност.

# 661
Алиса, хубаво ме подсети - вие ходите ли си на зъболекар? Аз имам 4 амалгами за смяна и ходех в продължение на 7 месеца за лечение на други проблеми, но спрях като разбрах за бременността. Не съм се чувала с моята зъболекарка, но ми се ходи много Sad обичам да ходя на зъболекар и много ме е страх да не ми се развалят зъбите, та искам да отида скоро.
Аз бях планувала да отида на профилактичен, онзи ден обаче ми се отчупи една пломба и се обаждах за час, но до 4-5 дни няма свободни часове.
Аз относно килограмите, ако съм качила най-много 1кг.коремче се е оформило, ама кг нещо ме притесняват.

# 662
Здравейте, момичета Simple Smile нещо не мога да се включа последната седмица...
добре дошли на новите мами ❤
Толкова мн неща сте обсъждали Simple Smile
За имената ние ще сме драма като предния път- нямаме съвпадение на имена с мм и това си е🤣
Ремонтът при нас ще се отложи с 1-2 години( той щеше да е освежаващ, не нещо сериозно)
Записах си час за БХС в Щерев за 04.06 и нямам търпение вече.
Кг не знам дали съм качила, защото не се меря, дрехите ми стават и нямам стискания, но аз започвам от доста над обичайните ми, та ще трябва да внимавам. Определено ми се ядат по- различни неща сравнение с предната и ми е мн странно това 😅

# 663
Здравейте, момичета Simple Smile нещо не мога да се включа последната седмица...
добре дошли на новите мами ❤
Толкова мн неща сте обсъждали Simple Smile
За имената ние ще сме драма като предния път- нямаме съвпадение на имена с мм и това си е🤣
Ремонтът при нас ще се отложи с 1-2 години( той щеше да е освежаващ, не нещо сериозно)
Записах си час за БХС в Щерев за 04.06 и нямам търпение вече.
Кг не знам дали съм качила, защото не се меря, дрехите ми стават и нямам стискания, но аз започвам от доста над обичайните ми, та ще трябва да внимавам. Определено ми се ядат по- различни неща сравнение с предната и ми е мн странно това 😅

Ramzes ти при кой лекар се записа? Мен ме записа лекарката за. Чавеева

# 664
Сладурче, според мен е успяла да те запише при нея, защото си с тризнаци. Аз също съм в Щерев от началото, но не успях да си запазя час за нея и записах за д-р Калев, защото ми казаха, че работят заедно. Забелязвам, че напоследък понеже има страшно много хора поема само близнаци и тризнаци.

# 665
Сладурче, според мен е успяла да те запише при нея, защото си с тризнаци. Аз също съм в Щерев от началото, но не успях да си запазя час за нея и записах за д-р Калев, защото ми казаха, че работят заедно. Забелязвам, че напоследък понеже има страшно много хора поема само близнаци и тризнаци.
Чета отзиви, че е добър лекар, дано да е така, че и без това всички ужасно се притесняваме.Аз съм записана с втори час, и ще почакам порядъчно вероятно, но няма значение.
Чувствам се ужасно, като казаха, ние се надявахме едното да няма сърдечна дейност и да си отпадне само, голям стрес ще ми е ако трябва те да го махнат, чувствам се някак си виновна... Дано на никой не юу се случва

# 666
За килограмите- аз също съм -1 или -2 нещо такова...., но имам подобрение с храненето, така че вероятно скоро ще наваксам...Всъщност това колко килограми качваш има значение само, доколкото се гледа комплексно с това колко кг си била преди бременността. Нормално е по-слаби момичета да качват повече, а по- едри по-малко, но и това не е абсолютно правило. Повечето жени не наддават или наддават много слабо през първия триместър. Аз в момента съм в идеалните си килограми и много, много се надявам да не кача много Animal Pig, тъй като съм положила усилия за да се чувствам добре в тялото си. Започнах да спортувам по малко, като разбира се не правя никакви упражнения за корем, въпреки че гледам, че много жени продължават дори и с коремните упражнения първите месеци.  Притеснява ме, че никак не ходя...При мен е ужасно топло Sweat и може би ще трябва да се насиля да ходя на пътеката във фитнеса. Иначе, ако ви е интересно ето един калкулатор за килограми по време на бременност, на който попаднах
https://www.calculator.net/pregnancy-weight-gain-calculator.html
Преди да го ползвате обаче, обърнете мерките да са метрични.

# 667
Алиса, хубаво ме подсети - вие ходите ли си на зъболекар? Аз имам 4 амалгами за смяна и ходех в продължение на 7 месеца за лечение на други проблеми, но спрях като разбрах за бременността. Не съм се чувала с моята зъболекарка, но ми се ходи много Sad обичам да ходя на зъболекар и много ме е страх да не ми се развалят зъбите, та искам да отида скоро.

Бях на профилактичен преглед при зъболекар 2 дни след като видях 2те черти и не му дадох нищо да ми прави. Това беше първия ми въпрос към АГ дали има проблем с упойките. Нейния отговор беше, че щом упойката е локална няма проблем.

А относно лидокаина знам от дерматоложката ми, че до третия месец няма проблем с него, след това не е препоръчителен.

# 668
sladur4e7 сигурно много ти е мъчно за едното. След пункция веднъж лежах с едно момиче на което и бяха направили редукция от три беше останало едно. Изобщо не и личеше ,че и е мъчно. Питах я защо е оставила едно, отговори че повече от едно бебе не може да гледа. Останах потресена, но както и да е.

П.С. имам 6 неуспешни опита инвитро, след това забременях и двата пъти естествено.

# 669
sladur4e7 сигурно много ти е мъчно за едното. След пункция веднъж лежах с едно момиче на което и бяха направили редукция от три беше останало едно. Изобщо не и личеше ,че и е мъчно. Питах я защо е оставила едно, отговори че повече от едно бебе не може да гледа. Останах потресена, но както и да е.

П.С. имам 6 неуспешни опита инвитро, след това забременях и двата пъти естествено.

Наистина ми е много мъчно. Това е решение, което само лекаря може да вземе. Възхищаваю ти се, на нас ни е 2 опит.

# 670
Аз на зъболекар ходих профилактично след Нова година. Уж всичко беше наред, само зъбен камък имах и ми го махна. По принцип все гледам 2 пъти в годината да ходя на профилактичен. Така че ще ходя пак лятото.

Сладурче, трудно е решението, много. Наистина се опитвам да се поставя на твое място и не мога. Важното е всичко да е наред с теб все пак и да можеш да имаш възможно най-малко проблемна бременност. Предполагам си в ръцете на адекватни лекари и те ще ти дадат възможно най-добрата препоръка какво да направиш.

# 671
Здравейте момичета.
Толкова много сте изписали, едвам ви прочетах.
Добре дошла на новата мама, много е хубаво, че се множим постоянно.
Аз днес уж съм по-добре, събрах сили за една по-дълга разходка с малкия.
Kikair ти си силна жена, браво.
И аз имам приятелка с едно инвитро, подготовка за второ даже със съмнение за донорска яйцеклетка и забременях спонтанно.
Сладурче много палци ти стискам на теб, ти си нашия талисман. 🤗
ЗА кг, аз определено отслабнах, до преди да почна да повръщам бяха - 2,сега вече сиг са -, 4трябва да се притегля.

# 672
Нещо интересно относно пола, при пегледа за сърце ако ембриона е от дясната страна е момиче ако е от лявата е момче на ехогравската снимка. И ако сте заченали точно на овулацията 80% е момче. ☺️

# 673
Благодаря ви за това, че ви има, и мога да споделя с вас💚🤗💚

# 674
Здравейте, относно зъболекаря - моята АГ още при установяването на бременността това беше едно от първите неща, които ми каза - да си ходя, ако имам нужда и че повечето зъболекари като видят бременна жена се притесняват, но няма от какво.
А относно гаденето - на мен ми се гади, когато ми е празен корема (или така го усещам), а като хапна съвсем малко, все едно съм преяла и ми се гади от преяждане. За щастие това не е всеки ден, има дни, в които съм по-добре.

Общи условия

Активация на акаунт