Медицински комплекс „Д-р Щерев” - тема 6

• 52 539
  • 825
  •   1
Отговори
# 435
Само единичните стаи ли са тавански или всички?
всички са тавански, все пак родилното е на последния четвърти етаж и прозорците са капандури на покрива.

# 436
Доколкото виждам разбиранията Ви за клиниката са повече за хотел отколкото за болнично заведение.
Истината е, че наистина условията са добри и на мен на моменти ми се струваше като хотел, но не е.
Напливът към клиниката става все по-голям и все по-наблъскано вече. Аз когато раждах, всички си бяхме само по 2 жени в стая, и си беше ок. Приятелка, която ражда половин година по-късно, ми разказва как имало толкова много раждащи, че носели по още 1 и 2 легла в стаите и били по 3-4 в стая.
Незнам как е сега положението, понеже откриха ново крило с идеята тази гъчканица да се намали, но и напливът и хората в клиниката стават все повече всеки път като ходя..
Та въпросите, които задавате, пораждат у мен въпроса - че заради това вие да сте си с някой близък в стаята/различна от ВИП стаята, която е предназначена за това/ трябва родилките да се гъчкат по N- на брой в стая, защото Вие и Вашия близък сте заели една такава?
При положение, че е частна клиника и всички сме платили за някакъв вид удобство...
Но е добре да се замислите и Вие дали исканията Ви са релевантни и дали ако всеки реши да го направи какъв ще е резултата.
Аз не съм си помисляла в обща стая с друг човек- имах впредвид, дали може да се плати за придружителя и да сме в двойна стая примерно. Така няма на кой да пречи моя придружител

# 437
Просто попитах, ако клиниката предлага такава услуга всичко си е в реда на нещата. Все пак по частните клиники плащаме по-голяма сума, защото бихме искали по-добри условия и екстри. Другите частни болници предлагат екстрата придружител срещу допълнително заплащане и за това попитах някой тук, дали знае, но ще си попитам в болницата. Няма смисъл от злобни коментари Simple Smile

# 438
Не разбирам къде виждате злоба.
За всяко едно от нещата, които съм Ви описала, съм дала обяснение защо е така и какви фактори стоят зад доводите ми.
И също така помолих да се замислите дали желанията Ви са релевантни, тъй като не бих се очудила ако има и частни клиники, които биха уважили подобни желания, заради финансови облаги, което обаче би довело до ощетяване на други хора, които имат реални нужди.
Хубаво е да сме отговорни с претенциите си, и да мислим за последствията за околните, не само за това какво се случва около нас. Wink
И това пак не е злобен коментар Wink
Просто попитах, ако клиниката предлага такава услуга всичко си е в реда на нещата. Все пак по частните клиники плащаме по-голяма сума, защото бихме искали по-добри условия и екстри. Другите частни болници предлагат екстрата придружител срещу допълнително заплащане и за това попитах някой тук, дали знае, но ще си попитам в болницата. Няма смисъл от злобни коментари Simple Smile

# 439
Напоследък и аз забелязвам невиждан интерес за раждане в болницата, което дано не се отрази съвсем негативно върху грижите и условията. Вече два пъти се обаждам на координаторката, която обеща да ни разведе по стаите и родилно, защото на Отворени врати имаше раждаща жена, и удрям на камък, като обяснението е, че има "навалица" от раждания и изписвания. Ще бъде "забавно", ако сме по три, защото знам, че стаите не са от най-големите, а като сложим и бебетата... Joy
Абе, живи и здрави, нека всичко да е наред с бебетата и мамите, пък то е ясно, че не сме на хотел. Ще се надявам, че съм си избрала не много желана дата за секцио.

# 440
Доста просторничко ми се стори на мен в стаята, когато аз раждах.
А и сега нали направиха още едно крило, би трябвало уж да има достатъчно място, ама знам ли..
Някой наскоро раждал може да сподели...
Напоследък и аз забелязвам невиждан интерес за раждане в болницата, което дано не се отрази съвсем негативно върху грижите и условията. Вече два пъти се обаждам на координаторката, която обеща да ни разведе по стаите и родилно, защото на Отворени врати имаше раждаща жена, и удрям на камък, като обяснението е, че има "навалица" от раждания и изписвания. Ще бъде "забавно", ако сме по три, защото знам, че стаите не са от най-големите, а като сложим и бебетата... Joy
Абе, живи и здрави, нека всичко да е наред с бебетата и мамите, пък то е ясно, че не сме на хотел. Ще се надявам, че съм си избрала не много желана дата за секцио.

# 441
Аз на 19.06, беше си лудница, но по две жени в стая, аз бях 4 дни в единична и един ден в двойна стая. Едната вечер имаха 20 бебета, от които само едни близнаци, така че беше пълно. Определено отношението беше на ниво и дневна/нощна смяна всички любезни да се запознаят с пациентите. Дежурните акушерки минаваха да предлагат превръзки по два пъти на ден, както и нощници. Педиатърките на смяна също идваха два пъти на ден да разказват как е бебето. Аз съм доволна, нищо че ме изписаха по здравна каса на 3-тия ден и си до платих още 300 лв за 2 дни допълнителен престой, за да ми вливат антибиотици и да ме следят.

# 442
Раждах миналият месец и много си зависи на какъв период ще попаднете. Бях седмица и за това време видях и лудница (нямаше места да ни качат от реанимация) и половина незаети стаи. Та си е на късмет. Иначе на мен определено ми хареса повече, когато бяхме 3 в стая, отколкото единичната Simple Smile

# 443
Аз на 19.06, беше си лудница, но по две жени в стая, аз бях 4 дни в единична и един ден в двойна стая. Едната вечер имаха 20 бебета, от които само едни близнаци, така че беше пълно. Определено отношението беше на ниво и дневна/нощна смяна всички любезни да се запознаят с пациентите. Дежурните акушерки минаваха да предлагат превръзки по два пъти на ден, както и нощници. Педиатърките на смяна също идваха два пъти на ден да разказват как е бебето. Аз съм доволна, нищо че ме изписаха по здравна каса на 3-тия ден и си до платих още 300 лв за 2 дни допълнителен престой, за да ми вливат антибиотици и да ме следят.

Мале защо 300? 😬

Иначе напълно споделям мнението ти, аз родих през май, със същите хубави впечатления останах. ♥

# 444
Stelc, 150 лв е на вечер престоя ако си с терапия, 80 лв без терапия.

# 445
Първото ми раждане беше 2014г, второто началото на юни 2019. Разликата в грижите и личното отношение към пациента е променено лично според мен в негативна посоката. Не говоря за следящия ми АГ, там грешка няма, говоря за ангажираността на акушерки и някои от дежурните лекари, рехабилитация, раздвижване. И промяната се дължеше точно заради натовареността, не са виновни сестрите и акушерките, те просто не смогваха. Според мен имат нужда от повече персонал.

# 446
Момичета, предстои ми раждане в болницата и нещата които споделяте за стаите и като цяло за отношението са ми много интересни и полезни. Радвам се, че има тема, в която споделяме и обменяме опит и информация. Та моя въпрос е след като родите, акушерките обясняват ли за кърменето как се случва или трябва да се оправяме сами Simple Smile

# 447
На мен ми показаха как да цедя с помпа, че аз бях на венозен антибиотик и не можех да кърмя.

# 448
  • София
Споделям моят опит от раждането ми през месец март - всички бяха много внимателни и обясняваха на родилките ако имат въпроси.
Доволна съм от грижите на акушерките, медицинските сестри.
Дават помпи за кърма. В определен ден се обяснява всичко най-важно за бебето - как се къпе, маже с крем...
Аз бях настанена в двойна стая. Не беше много голяма, но достатъчна. Имахме си гардероб, телевизор, масички до леглата, посетителски столове. Всеки ден сменят нощниците и дават превръзки. Прави се тоалет.
Ако някой го интересува нещо да пита Simple Smile

# 449
Момичета, предстои ми раждане в болницата и нещата които споделяте за стаите и като цяло за отношението са ми много интересни и полезни. Радвам се, че има тема, в която споделяме и обменяме опит и информация. Та моя въпрос е след като родите, акушерките обясняват ли за кърменето как се случва или трябва да се оправяме сами Simple Smile
Аз раждах през май и започнах да кърмя бебето на втория ден. По отношение на обясненията за кърменето, зависи на кой ще попаднеш. Имах късмета да са на смяна две акушерки, които ми обясниха за кърменето и извеждането. Но на първото носене на бебето обяснението на акушерката, която го донесе беше нещо от сорта на : Захапа ли, яде ли айде чао. Факт е, че са претрупани от работа и напливът на родилки е сериозен, но инфото за кърменето зависи от акушерката, на която ще попаднеш. Има какво да се желае в тази посока.

Общи условия

Активация на акаунт