КГБ = Клуб на Готините Баби - 196.

• 52 197
  • 740
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Пак съм аз.  Валя ме як дъжд, макар че бях с чадър, после изгря слънце, сега само духа вятър. А аз излязох току-що от банята. И докато се  излежавам с хавлията се сетих, че се каня отдавна да ви питам. Търся това цвете - как се захваща и как се казва? Знае ли някоя от вас?

Алфея, радвам се да те видя.  Липсваше ми присъствието ти. Simple Smile

До скоро!

# 211
Здравейте, момичета-студентки!
С анкетата нямах проблеми, но за факултетен номер писах част от ЕГНто.
Смях се с контактите на Дидиа, защото моите са по 2-3 на ден.Не броя птичките с които си приказвам всяка сутрин.Тук през седмицата е космическа тишина, само сдружките по телефона си говорим, та бях много обрана в анкетата.
Работим си градините с ММ, той по зеленчуковите аз по цветните и се радваме на пролетта.
Въпреки, че е студена всичко расте и зеленее.Сутрин, когато не вали си правя разходки в гората преди изгрев. Много е зареждащо.

Маринка, и кое е цветето?
Прегръщам ви, момичета.

# 212
  • София

Работим си градините с ММ, той по зеленчуковите аз по цветните и се радваме на пролетта.
Въпреки, че е студена всичко расте и зеленее.Сутрин, когато не вали си правя разходки в гората преди изгрев. Много е зареждащо.

Маринка, и кое е цветето?
Прегръщам ви, момичета.

Неша, не се ли вижда, качила съм снимка. Не зная как се казва.

Радвам ти се на сутрешните разходки в гората и на идията с ТМ. Прегръдки!

# 213
И при нас, Маринка,изведнъж заваля.Бях с приятелката си на кафе, че тя се пенсионира и да й дам подаръчето от екскурзията.После спря, прибрах се и измих колата си с няколко бутилки вода ( та на аванта да съм).
Вчера готвих и занесох и на майка ( пържих тиквички и шницели, на фурна пресни картофи, супа топчета и накрая опекох фъстъци, та днес съм айляк. Спомих си свекърът все ме критикуваше,че не готвя всеки ден тристепенно меню.....( децата обядвали и дошъл дядо им и видял, че има леща и пържени картофи и се възмутил от обяда им. След няколко дни решили да отидат да обядват в тях. Попитали ги не съм ли сготвила и те излъгали, че не съм....Възмущение, да оставя децата без храна.След няколко дни пак отишли и казали, че съм сготвила, а те .."еее, яжте си вкъщи, така ще обидите майка си, тя се старала, пък вие да не ядете яденето й .
Та се отказаха-"мамо, все ти си виновна". Аз обаче не се обиждах....те и сина си не хвалеха.
Фло,......участвам в анкетата. Моите контакти днес са повече от 80.
Приятна вечер момичета.

Последна редакция: чт, 16 май 2019, 18:22 от cream_

# 214
Маринке, аз нали си изтрих фейсбука и после направих пререгистрация, та затова не съм в групата.  Ще пробвам.
Сега  да се похваля!  Преди 5 дни имах много сериозен разговор с внука по темата за нежеланието му да опита плодове и зеленчуци. Дадох му да прочете една  статия, в която пише  какво би му се случило, ако продължава така. Обеща ми всеки ден да опитва по малко парченце плод. Вече 3 пъти яде ягоди- общо 6 на брой, вчера изяде 7 черешки, а днес опита четвърт круша. За нас това е пробив.

Денят ми мина по обичайния график. Комуникацията ми беше само с деца. Затова и аз съм си още дете, и никога няма да порасна.
Приятна вечер на всички. Със здраве до утре!

# 215
  • тук, на мястото си
Марина, това цвете се казва Колерия (Kohleria),  сем. Геснериеви.     https://lubopitko-bg.com/kohleria.html
Много е красиво, имах го преди години, но го загубих. Не съм го виждала по магазините. 

При нас три пъти валя град, но добре че беше омешан с дъжда и нямаме поражения, побеляха малко пътеките, но
 слаба работа. Последния път като го завърна направо ми се прирева,  всичко вече тръгна и зеленчуците, и цветята. Розите започват да цъфтят, мушката пълнят саксиите, а бе, всичко едно хубаво, зелено.
Прегръдка за всички на които съм липсвала.

# 216
  • София
АЛФЕЯ, значи и аз се уредих с прегръдка! Тенкю, баба!
Седя и си мисля-къде изчезнаха новичките баби? Нали майската среща за тях искахме да организираме - съботно неделно?
Днес си почивам от курсови работи, но пък имахме 3 часа лекция по Скайп - изпържиха ни се мозъците. Само още една такава остана - след две седмици.
Не знам какво да ви кажа за срещата newsm78 Май не сме се разтъжили особено като гледам.
Сега отивам да си поговоря с руснаците, а после ще намина да ви видя. love001

# 217
  • София
По повод срещата и предложението на Маринка за Дядото.
Доколкото знам в неделя Дядото си гушка бабата и не работи.
За събота - аз съм За, ако има и други желаещи.
Фло, новите баби се вихрят по други теми. Явно не сме им интересни и ни отсвириха.
Неша, добре завърнала се!
Маринка, според мене цветето е т.н. Парички. Едно време го помня от селото на баща ми.
В повечето къщи висеше на външните стълби за втория етаж вместо парапет.
Все ме беше страх да слизам по тяхкато бяхме на гости.

# 218
  • София
Момичета, аз съм си тук и ви чета редовно и много ви се радвам. Много сте симпатични всичките.  Hug
Тази събота точно имаме важно за едното дете събитие и напрежението ще е голямо и няма да ми бъде до срещи със сигурност. По принцип с удоволствие ще се присъединя, но не точно тази събота.

# 219
  • в сърцата на любимите ми хора
На срещата тази събота или неделя няма да мога да дойда - пътуваме до Париж. След това съм налице, ако се организира нещо.
Шпунци, гушки от мен. И за не си спомням да си писала за полагането на урната в събота. Не чета отгоре-отгоре. Явно наистина не съм разбрала нещо.
Маринка, постоянно говорят за убиеца от Костенец. Ти нали не си там, че е доста притеснително? Дано скоро го заловят, че си представям какво им е на хората от района.
Оставям ви, че трябва да ида до гарата да посрещна мама. Нали ще се правим на парижанки Simple Smile

# 220
  • София

Добър ви ден! 

Преди да тръгна по широките друмища да отговоря на Мамси. Благодаря ти, другарче за загрижеността.  Не съм в Кц, не съм ходила отдавна. Уточнение, което няма, разбира се, голямо значение. Убиецът е от града (гарата), а ние сме във вилната зона на 10 км от местопроизшествието. Но, вероятно е убиецът да се крие из горите в околността на вилите и наистина би ме било страх да съм там. Тия, дето са били там, знаят как е. Апропо, не знам на други места така ли е, но в тези местности са доста хайдушки настроени. Размахват ножове, пистолети и т.н., като че са в по-миналия век. И редовно има разни инциденти поради тази войнственост на местните, особено като ударят една чашка. Дано скоро го заловят този изверг, да не прави други зулуми.

Мамси, като имаш време, може и като се върнеш, ми напиши сами ли пътувате до Париж или с агенция и ако е сте с агенция, ко е тя? пътувате?

Алфея, благодаря ти за информацията за цветето. Ще търся из цветарските групи. Айша, мисля че не е паричка или поне не е това, което аз знам с това име. Но, паричка е по народному. Латинското му име вероятно е това, което дава Алфея. Знам, че те са в различни цветове.

Ирина, следващият път ще стане, но въпросът е кога ще е той. Simple Smile

Фло, ама ти много ни разглези. Всяка чака специално обаждане и покана за среща. Но, не виждам някоя, освен теб, да се накани да организира и да напише тук в темата, поне една среща. Но, нейсе, ако стане, стане, като не стане ще се събираме по двойки и тройки, в клубове по интереси.

Със здраве и песен, навън е свежо и не е за изпускане. А за вас едно стихотворение-закачка от моя колежка от университета.

ЗОЯ  ВАСИЛЕВА

Бърка ти в здравето, скъсва ти гьона,
негова светлост, любимият, оня -
да му купуваш билети по гарите,
белите ризи, бельото, цигарите,
фиша, обувките, самобръсначката
(господи боже, егати глупачката).
Да премълчаваш, когато се връща
с чуждо ухание в общата къща,
да си му гаджето, крокито, майката,
да го изслушваш със запетайките,
да изстудяваш до бяло ракията,
да му подреждаш шедьоври в чинията,
да го лекуваш от махмурлуците,
да го переш, да му лъскаш папуците,
да пазаруваш, да тичаш на работа,
(все пак от нея зависим е хлябът ти),
да му създаваш уют, да го хвалиш,
да му повдигаш духа, да го сваляш,
да го ухажваш,  да го обичкаш,
да си му вярна (отгоре на всичко),
да му изваждаш чорапки от шкафа,
да го тешиш, да му топлиш чаршафа...
Вдигай чаршафчето - капитулация!!!
Сто пъти "Мамка ти“, eманципация!!!

# 221
Тази ми хареса , от старото поколение  е , но се е усетила накрая.Щото младите ич не търчат вече след  мъжете си.Напротив.
Маринка и аз  засякох за проблема  ви , теб не съм засичала да питам, не ходи  натам докато не се оправят нещата ,че  знаеш, точно по вили и могили ще се набута и  всичко става ,дори уплаха да очакваш от всяка  гранка   да изскочи.
Мамси , гледай  и заради мен Парижа , пък като се завърнеш аз ще организирам среща, ще ми се и на мен.При дядото искам аз.Сънувам го тоя дядо.Ще се затопли и навън с внучовците, може и моите да доведат , знам ли , може да са навити.
Починала е  оня ден една  млада жена , на съседка дъщеря , млада за нас ,на 56.Всичко си имат , но ето.А аз шетам ,че пристига влака.Някой  идва да копае, но  е мокро.Дано засъхне да ме спаси , не ми се копа.Не мога тези дни нищо.Но да окоси може.И пита черешите узрели ли са.Ми зависи колко си гладен.
Не знам какво се опитвате да ми кажете ,но преди малко на магазина  един мърльо ме ядоса-бутнах му бутилката и ми вика , какво напарви ,бабо, сега ти ще плащаш.Че лимонадата била бомба. Викам,нищо ,дядо не направих ,  тясно тук    няма място   ..Малко остана да му кажа ,че съм баба на внуците си ,не на него. Ама  и да се лъжа няма нужда.Че кво му е лошото да си баба?Доживял си повече от леля.

Последна редакция: пт, 17 май 2019, 17:32 от Бор_яна

# 222
  • София
Мамси, весело изкарване в Париж!
Да си изкарате много весело и да направите много снимки.
И дано да няма стачки на т.нжълти жилетки.
Борянка, тоя с лимонадата ме разсмя.
Добре, че не си му съборила гроздомицина - сигурно щеше да откачи.

# 223
Здравейте милички! Щъкам и аз по земята някак. Зарадвах се на Алфея - да ти кажа, мила, твоят коледен подарък ми е ненагледен, особено покривчиците. Оказаха се много в тон - лилав - с акцентите в детската стая. И сега неизменно ми радват окото.
Какви контакти ви трябват, девойки? Ако е за фейсбук - насреща съм.
Мамси, поздрави на Париж!
Празна ми е главата. Чета една тежка книга, ама няма как, трябва да е изчета. Та отивам да й се отдам.
Мнооого гушки на вси страни!
Яжка?

# 224

ДОБРО СЪБОТНО УТРО!!! АЛФЕЯ И ЗДРАВКА ДОБРЕ ДОШЛИ - ОТ ДОСТА ВРЕМЕ НЕ СТЕ ПИСАЛИ!
ПРИЯТНИ ПОЧИВНИ ДНИ!!!

Общи условия

Активация на акаунт